We gaan het doen met jouw hulp!

Het afgelopen jaar hebben we een paar duizend kadootjes uitgedeeld omdat het ons jubeljaar is, het 50e jaar van Samma. Nu gaan we toe naar het vieren van onze ‘verjaardag’!! En wie jarig is KRIJGT kadootjes. We willen jou om een verjaardagskadootje vragen. We hebben namelijk geld nodig om een geweldig verjaardagsfeest te organiseren voor heel Gouda, want

Tweede paasdag 18 april 2022 gaat het gebeuren!

Behalve een Paasontbijt op de markt komt er weer een echte ouderwetse MarktAktie met muzikanten uit binnen- en buitenland! We gaan 50 jaar Samma groot vieren op de markt met:

  • In de ochtend een super PaasOntbijt voor minstens 1000 mensen in de seventies stijl
  • In de middag een markt, muziek, dans, gezelligheid
  • In de avond de MarktAKtie met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten.
  • De hele dag feest!

We gaan het doen!! Maar we hebben wel jouw hulp nodig.

50 jaar Samma vieren op tweede paasdag 18 april op de markt in Gouda! Maar ook aandacht voor 750 jaar Gouda! Er is nu al zoveel over te vertellen dat ik niet eens weet waar te beginnen!!

Maar we hebben een hele nieuwe website waar je heel veel kunt lezen. www.50jaarsamma.nl

Het Paasontbijt

Zo de Heer wil en corona niet in de weg zit mag het eindelijk weer op de markt! Meer dan 1000 mensen aan het ontbijt en meer dan 100 vrijwilligers die daar voor nodig zijn. Het geheel in de Hippie, Seventies, Flower Power stijl. Want ja, zo is Samma begonnen.

Picknickmanden

Het wordt een paasontbijt in picknickstijl. Geen nood, er zijn ook stoelen om op te zitten voor iedereen die dat nodig heeft. Maar om het flowerpower/hippie sfeertje compleet te maken zijn we op zoek naar 100 (!) picknickmanden. Met of zonder bestek.

1000 kussentjes

Kun je haken, breien, macrameeën? Of heb je nog kantjes, velours- of bloemetjesstofjes. Help ons dan door kussentjes te maken, om de picknicksfeer te creëren. Wij kunnen voor de binnenkussentjes zorgen en jullie voor de hoesjes.

De MarktAktie.

Na het ontbijt gaan we gewoon door met een middagprogramma waarin van alles gebeurd. Van muziek, dansworkshops, verhalen, een informatiemarkt en meer. De plannen vooral voor de middag zijn nog volop in ontwikkeling en de creatieve breinen gaan alle kanten op. Maar uiteindelijk zal het in de avond uitmonden in spetterende optredens van binnen- en buitenlandse artiesten. Namen van vroegere MarktAkties in combinatie met artiesten van nu. Heb jij een idee? Laat het ons vooral weten.

Geef Gouda door is het thema van Gouda 750.

Het lijkt ons prachtig om een markt te organiseren waarbij allerlei internationale projecten zich kunnen presenteren en dan vooral projecten waarbij Gouwenaren actief zijn. En andersom Goudse projecten met en voor nieuwe Gouwenaren uit allerlei landen. Dus thuisfrontcommissies, stichtingen, verenigingen, particuliere initiatieven. Meld je aan.

 Vrijwilligers

Om de zaken weer super te laten verlopen hebben we zeker 100 vrijwilligers nodig. Ook voor deze keer zou het mooi zijn als er uit allerlei kerken meerdere vrijwilligers komen om één rij of groep tafels te bedienen. Maar ook voor het middag- en avondprogramma zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via de website www.50jaarsamma.nl

Paasontbijt MarktAktie en het geld.

Ja, nu komen we op jouw kadootje voor Samma Het mag duidelijk zijn, het Paasontbijt en zo’n MarktAktie kost geld, aardig wat geld. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. We schatten de totale begroting van MarktAktie op minstens 30.000 euro (dit is los van de begroting voor het Paasontbijt dat ook nog eens 14000 euro kost). Om zeker te weten dat we door kunnen met organiseren hebben we eigenlijk voor 1 januari zo’n 20.000 euro aan toezeggingen of giften nodig om het aan te durven. Als je echt heel graag wil dat er weer een MarktAktie komt, help ons dan door het antwoordformulier op onze nieuwe website www.50jaarsamma.nl  in te vullen en een bedrag toe te zeggen. Als we genoeg toezeggingen hebben om door te gaan sturen we je in januari een betaalverzoek. Ken je bedrijven, vrienden, buren, kerken of anderen die best ook zouden willen bijdragen, stuur ze de link naar dit bericht en help ons om dit prachtige evenement verder te kunnen organiseren. Direct een gift overmaken mag ook via onderstaande qr code. Help je mee? Giften mag je ook storten op bankrekeningnummer NL42 RABO 0116924942

Een sleutel naar de Bijbel voor iedereen.

Bij Samma krijgt iedereen op dit moment o.a. een sleutelhanger met de allerbelangrijkste  QR code die er bestaat, namelijk naar een Bijbel App waarin je de Bijbel kunt vinden in honderden talen. We geven er een Bijbel journal bij die je kunt  gebruiken om zelf verder na te denken en op te schrijven wat je hebt gelezen en wat het met je gedaan heeft. We willen bij ons feest op 18 april deze Bijbel sleutelhanger ook aan alle bezoekers meegeven. Want de Bijbel is en blijft de basis van alles wat we doen en gedaan hebben bij Samma.

Door de jaren heen hebben de MarktAkties veel levens geraakt; er zijn mensen tot geloof gekomen, gesterkt in het geloof en er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Help ons om weer een fantastisch evenement neer te zetten, waarmee we de wereld kunnen laten zien wat een geweldige God we hebben!

Wat is het paasontbijt en wat is een MarktAktie?

Mocht je geen idee hebben hoe zo’n paasontbijt er uitziet, of wat een MarktAktie is, kijk dan maar eens op deze website www.50jaarsamma.nl . Daar vind je niet alleen alle informatie over ons aankomend feest, maar ook nog eens heel veel verhalen en foto’s van 50 jaar Samma. Bijvoorbeeld alle oude jaargangen van onze Samma Nieuws krant die we jaren door heel Nederland verspreiden

 

Vul hier het reactieformulier in voor het PaasOntbijt en de MarktAktie.