Hoe is het nu met Samma?

Dat was niet echt lekker wakker worden vanmorgen. Het feit dat ik naar de tandarts  moest was al geen leuk vooruitzicht, Maar het journaal bevestigde wat ik eigenlijk al wist. Dit jaar wordt er 34% meer online gekocht in december. Dat betekent dat we ook bij Samma de laatste weken van het jaar 34% minder hebben verkocht. Dat is echt balen. Ik had jullie zo graag willen vertellen dat we zonder extra te “bedelen” dit jaar kunnen afsluiten. December zorgt altijd voor zo’n laatste eindspurt waardoor je al die net-niet-op -tijd betaalde rekeningen kunt wegwerken. Maar dat gaat hem dit jaar niet worden. Dat betekent dat we verkeerd de stille januarimaand in gaan, tenzij jullie ons helpen.

Volgend jaar bestaat Samma 46 jaar.

Het is ongelooflijk dat we zover gekomen zijn. De afgelopen weken kwam ik overal mensen tegen die me vertelden hoe belangrijk het werk van Samma in hun leven is geweest. Bijvoorbeeld de jarenlange concerten en MarktAkties. Ontroerende verhalen waarin we zonder het toen te hebben geweten, het verschil mochten maken in mensenlevens. Ook de afgelopen jaren blijkt Samma de zendingspost in deze stad te zijn waar we het Licht van het Kerstkind mogen verspreiden op vele manieren. Soms letterlijk door mee te helpen de kerstverlichting in de stad te plaatsen, nadat de hangende verlichting verwijderd moest worden. Door een paasontbijt te organiseren waar iedereen welkom is. Maar ook door die plek te zijn waar mensen een kopje koffie kunnen drinken. Een plek waar je even je verhaal kwijt kan als er moeilijke omstandigheden zijn. Een plek waar iemand voor de allereerste keer een Bijbel durft te kopen. Een plek waar je elkaar ontmoet. Waar je even naar de wc kunt tussen het winkelen door. Waar mensen letterlijk op adem kunnen komen. Een plek waar kleurrijk, creatief en traditioneel en de aloude boodschap bij elkaar mogen komen.

Help je mee om ook dit jaar goed af te sluiten?

Je kunt een gift overmaken op bankrekening NL42 RABO 0116924942 tnv Stichting Samma. Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Je kunt ons natuurlijk ook helpen door zoveel mogelijk je kerstkadootjes bij Samma te kopen!