Zelfs al ga ik…

,

Om eerlijk te zijn, het is hééél lang geleden dat ik een boek in één keer uitgelezen heb. Zelfs het nieuwe humoristische boek van Adrian Plass over een gemeenteweekend lukte me niet in één keer.  Maar vanavond is het gebeurd. En dan was het nog wel een boek over het lijden! Het was alleen maar mijn bedoeling om het even snel door te bladeren. Vrijdag ga ik naar de boekpresentatie en volgende week zaterdag is de schrijver Henk Rothuizen in  Samma. Dus ja, dan wil je toch wel even weten wat er ongeveer in het boek staat. En toen had ik hem zomaar ineens helemaal gelezen en heel wat regels onderstreept en uitroeptekens bij geplaatst. Wat een verrassend mooi, warm, verhelderend en toch alle vragen, vragen latend, is dit boek geschreven over het lijden. Zelfs al ga ik…. schreef Henk Rothuizen na het overlijden van zijn vrouw Joke, niet zomaar over zijn verhaal. Het is een boek die alle gestelde vragen over het lijden niet uit de weg gaat en er nuchter naar kijkt en daartussenin zitten de vaak ontroerende momenten in zijn persoonlijk leven om dan weer op een prachtige manier naar de intimiteit met een lijdende God te gaan. De almacht van God tegenover de liefde van God. Een boek voor iedereen die met grot vragen van het lijden te maken krijgt. Een boek dat je leert vlinders te (ont)vangen van God’s liefdevolle aanwezigheid in het lijden.

 

Zaterdag 16 december is Henk Rothuizen bij Samma om je kennis te laten maken met dit boek en met de schrijver van “Zelfs al ga ik…..” Alle tijd om hem te spreken, het boek te kopen en ook om te luisteren naar live muziek van Jedidja en Anna-Ruth Been. Twee prachtig zingende zussen die in hun jonge leven ook lijden hebben meegemaakt, maar ook de vreugde van God’s aanwezigheid kennen.

Van 15- 17 uur zaterdag 16 december gaat dit plaatsvinden in Bijbelshop Samma. Behalve koffie en thee is er na afloop ook een heerlijk soepje te krijgen. Iedereen is hartelijk welkom!

Zelfs al ga ik…. Hier de link naar het boek.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 december 2017