Valentijn 2015! Vier de Liefde!

Valentijn 2015! Vier de Liefde!

In het weekend van 14 februari staat Gouda weer volledig in het teken van de romantiek.

Donderdag 12 februari. Net als vorig jaar staat de donderdagse koopavond voor Valentijnsdag in het teken van romantiek en Valentijn. Tijdens Valentijn shoppingnight is het Stadhuis op de Markt weer prachtig aangelicht en in de mooie Goudse binnenstad overheersen romantische sferen. Mooie gelegenheid om je liefde eens te trakteren op een mooi cadeau en heerlijk etentje!

Zaterdag 14 februari is het Valentijnsdag en dan pakt het centrum echt uit met de romantische Valentijnszaterdag. Een greep uit de activiteiten die je overal in de binnenstad tegen kunt komen:

  • In de Turfmarkt dobbert een liefdesbootje;
  • in de Wilhelminastraat kun je een liefdesselfie maken bij het liefdesnest (en een VVV-bon winnen, stuur de selfie naar grace@puttock.net en plaats hem vooral op Facebook).
  • Trouwen voor 1 dag is een inmiddels fameus en traditioneel drukbezocht onderdeel van Valentijn.  Een echte trouwambtenaar sluit het Valentijnshuwelijk en dat blijft geldig tot middernacht! Van 12.00 tot 17.00 uur trouwen de kinderen in het Stadhuis op de Markt. En ze mogen trouwen met wie ze maar willen. Vorig jaar zijn drie vriendinnen met elkaar getrouwd, één kind huwde haar konijn, een andere jongen wilde met zijn beste vriend trouwen, pappa! Alles mag en de kinderen hoeven zich niet vooraf aan te melden.
  • ’s Avonds is het de beurt aan de volwassenen. (Her)bevestig je relatie, vernieuw je trouwbelofte, trouw met je beste vriend(in). Vind je echt trouwen te spannend? Probeer het dan eerst eens uit tijdens Valentijn. Volwassenen trouwen tussen 19.00 en 22.00 uur maar moeten zich wel even vooraf aanmelden bij ldjong@xs4all.nl
  • Zaterdag 14 februari is overdag de geliefde Geheime liefdesroute, die je langs bijzondere specialiteitenwinkeltjes door het mooie historische Gouda voert. In ieder deelnemend winkeltje krijg je een bijzonder Valentijnscadeautje plus het volgende adres op de route. De Geheime Liefdesroute kan gestart worden vanaf 10 uur in het Stadhuis op de Markt en duurt zolang de voorraad strekt (max. ca. 100 deelnemers, dus wees op tijd).
  • De Goudse Warenmarkt, genomineerd bij de beste drie warenmarkten van Nederland, legt de rode loper uit voor haar bezoekers. Op die rode loper vindt o.a. een parade plaats als voorproefje van het grote (besloten en reeds uitverkochte) Fairytale Dance Event in het Stadhuis op de markt, later die avond. Geniet van destoet Edelvrouwen, ridders en andere fantasyfiguren, die in de meest prachtige kostuums naar dit feest komen en in hun fantastische uitdossingen rondom het Stadhuis paraderen. Tijdens dit event zullen ook de koning en koningin van het bal gekozen worden. De parade is voor iedereen vrij toegankelijk en al vroeg in de middag zullen bezoekers van dit festijn in de stad arriveren en de Markt zal steeds gezelliger worden.

Meer informatie hier