Lichtdragers en Candle Light shoppen

,

 

Zaterdag 13 december 2014 was de 3e Goudse Lichtdragersoptocht.  En wat was het mooi! De foto’s zeggen genoeg!

 

 

Uitknipduif lampionoptocht 2014

Oud nieuws: (28 november 2014)

Vrijdag 12 december 2014 is er Gouda bij kaarslicht! Prachtig! Een stad vol toeristen. Maar zaterdag 13 december mogen we weer! De dag na Gouda bij kaarslicht is voor iedereen in Gouda. Al een paar jaar hebben we een lichtjesparade ofwel een lichtdragersoptocht. Diezelfde avond is de hele binnenstad van Gouda prachtig verlicht en zijn de winkels tot 22:00 uur open.

DE OPTOCHT

De lichtjesparade heeft dit jaar als thema VREDE. Via de Bredeschool Goudal wordt er aandacht aan besteed op de basisscholen en kunnen kinderen een vredesduif maken. Op die duif kunnen kinderen en volwassenen hun vredeswens schrijven en ergens tijdens de tocht worden alle duiven op een bijzondere plek opgehangen waar ze nog tot na nieuwjaar te bezichtigen zijn. Aan het einde van de optocht komen we weer op de markt terecht, waar Elise Mannah het Goudalied “Wij dragen het Licht, wij maken de stad”zal zingen.

VREDE

Het thema VREDE is niet voor niks gekozen. Juist in deze tijd waarin zoveel oorlog, onrust en onvrede is, is de gedachte en het verlangen naar Vrede op Aarde des te groter. Als christenen verlangen we natuurlijk naar de komende Vredevorst, de Heer Jezus. Maar ook naar het “Zalig zijn de vredestichters…” die we juist in ons dagelijks leven zouden moeten zijn. We hopen daarom ook dat er veel van jullie vredestichters meelopen met deze optocht. Vrede heb je namelijk niet voor jezelf, maar heeft altijd met een relatie met anderen te maken. Met de andere Gouwenaren in de eerste plaats.

ZORGCENTRUM

Bijzonder aan de optocht is dit jaar dat kinderen ook meelopen met bewoners van zorgcentrum de Hanepraij. We zoeken nog een paar sterke mannen, die willen helpen rolstoelen duwen over de hele steile brug die ze op moeten. Wie wil helpen!

GRATIS CHOCOLADEMELK.

Namens de gezamenlijke kerken willen we, zoals elk jaar, de meelopers gratis warme chocolademelk aanbieden. We zoeken nog hulp overdag om de chocolademelk op te warmen, en om ze ’s avonds uit te delen! Wie wil!

CANDLELIGHT SHOPPEN!

Tot 10 uur ’s avonds is de binnenstad één groot sfeervol feest met duizenden lichtjes door alle straten. Kom en geniet mee! Hier en daar zijn er ook extra muzikale en andere winterse activiteiten.

WIL JE MEELOPEN?

Als je mee wilt lopen met de optocht, dan ben je hartelijk welkom! Groot, klein, kinderen en volwassen worden uitgenodigd met een lichtdrager (een houten lichtdrager of een lampion of….. iets wat je zelf als lichtdrager wilt gebruiken) mee te lopen. Samma heeft nog lichtdragers in de winkel.

Verzamelen om 18:45 uur op de markt. Er zijn dit jaar dus geen aparte opstapplaatsen, maar we vertrekken allemaal op de markt. De tocht duurt ongeveer 45 minuten en zal langs en door allerlei mooie, onverwachte plekken door de binnenstad lopen.

Er is ook een Erasmus lichtjesloop.

Ben je atletisch en hou je van hardlopen? Ook dan is er aansluitend op de lichtjesparade een Erasmus lichtjesloop van 5 kilometer door de stad. Ga voor meer informatie hier naartoe.

Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

15 december 2014