Het PaasOntbijt is thuiskomen

, ,

Het Paasontbijt is thuiskomen!

…Hij kreeg medelijden en rende op zijn zoon af, viel hem om de hals en kuste hem…..

Thuiskomen, wat je ook gedaan hebt, mogen terugkeren naar een liefdevolle vader die je om de hals valt. Dit ontroerende verhaal dat Jezus vertelt, is het onderwerp bij de viering van het komende Paasontbijt. Het overbekende schilderij van Rembrandt en het prachtige boek van Henri Nouwen ‘Eindelijk Thuis’ staan hiervoor aan de basis.

In het Rembrandtjaar hebben we gekozen om alles rondom het paasontbijt in de Rembrandtsfeer te plaatsen.

De zoon die weggelopen was mocht terugkeren en was weer welkom en de Vader vergaf hem. Kunnen wij ook anderen vergeven en welkom heten aan tafel? Dat komt in de korte dramastukken terug. Maar ook zien we elkaar wel echt en hoe zien we elkaar. Dat mogen alle bezoekers aan het paasontbijt ontdekken als ze op hun placemats hun overburen aan tafel gaan tekenen. Dit keer geen kletspotten, maar vragen op de placemats om verder met elkaar in gesprek te komen.

Het wordt weer een prachtig Paasontbijt, waarbij we met elkaar meer dan 1000 mensen welkom mogen heten aan tafel. Wie je ook bent, wat je ook doet, denkt of gelooft, er is plaats aan de tafel.

Samenwerking

Het Paasontbijt is een prachtige samenwerking tussen heel veel partijen. Het initiatief komt bij de binnenstadsondernemers vandaan.

Daarbij hebben we dit jaar een hele bijzondere samenwerking met de mensen van Zotte Zaterdag en Cultuurhuis de Garenspinnerij die ervaring hebben met Middeleeuwse feesten. Ze helpen mee met kostuums, drama en schilderworkshop.

Maar zoals jullie weten, kan het Paasontbijt alleen maar worden georganiseerd dankzij de hulp van christenen uit alle kerken in Gouda. Hoe prachtig is het niet dat we met elkaar alle Gouwenaren welkom mogen heten aan tafel en ze mogen (be)dienen. Wat fantastisch dat dit mag en kan in een vrij land. Dat moeten we niet voor lief nemen, dat is en blijft heel bijzonder en daar moeten we zuinig op zijn.

Nog veel vrijwilligers nodig.

Op dit moment zijn er nog lang niet genoeg vrijwilligers en daarom mijn dringende vraag aan jullie of je mee wilt helpen met het paasontbijt. Zoals we elk jaar zeggen als richtlijn: 10 mensen uit 10 verschillende kerken, dat is wat we nodig hebben. Die mensen bedienen elk 1 tafel van 10 mensen en vormen samen een team voor 10 tafels van 10 mensen. Kun je het nog volgen 😉?

Vrees niet, er komt een duidelijk draaiboek van hoe of wat en dat zal ook dit jaar weer gesmeerd gaan. De tijden om te helpen zijn van 7:30 tot ongeveer 12:30 uur. Daarnaast zoeken we nog een aantal mensen die  ’s middags willen helpen met allerlei workshops en muziek en tussen 16:00 en 17:00 uur het opruimen van de tafels. Vrijwilligers graag met naam en emailadres opgeven bij irene@samma.nl

Financiën

Het Paasontbijt is gratis voor iedereen toegankelijk, maar kost natuurlijk ook wel geld. We zijn heel blij dat de Goudse Ondernemers en de GoudApot ruimhartig bijdragen, maar de viering en de muziek moeten op z’n minst gedragen worden door de kerken en christenen. Dat laatste stuk is zeker nog niet binnen. Daarom een dringend verzoek om zelf een bijdrage te doen bij de crowdfunding en ook je eigen kerk te vragen een bijdrage te doen om dit mooie evenement in staand te houden. Dit kan door je gift te storten op bankrekening nr. 11.69.24.942 tnv Stichting Samma ovv Paasontbijt. Of storten op de crowdfundpagina https://nl.dreamordonate.com/dromen/paasontbijt-2019/

Promotie

Dat iedereen welkom is bij het Paasontbijt moet natuurlijk wel verteld worden. Daarom zijn er prachtige folders en posters gemaakt. De folders zijn al binnen en de posters zijn er aanstaande dinsdag. Kom ze gerust halen en verspreid ze bij je buren, je omgeving, je vrienden en je vijanden, want iedereen is welkom!

Er is ook een facebookpagina van het paasontbijt, daar word je de komende maand dagelijks op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes. Het zou mooi zijn als je die zoveel mogelijk wilt liken en delen.

Dankjulliewel voor je medewerking, medeleven en gebed voor dit prachtige evenement.

Irene Klein Haneveld

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

29 maart 2019