Als Het Leven Pijn Doet bijeenkomsten 2018

, , ,

Als Het Leven Pijn Doet. Nieuwe serie bijeenkomsten.

 

Ook dit jaar weer een prachtige serie “Als het Leven Pijn Doet” bijeenkomsten. Persoonlijke verhalen, afgewisseld met live muziek en interviews en een boeiende spreker. Intens,  kwetsbaar, eerlijk, maar ook hoopvol. Henk Rothuizen zal in deze bijeenkomsten zijn medewerking verlenen. Hij zal dit naast zijn eigen ervaringen ook doen aan de hand van zijn boek “Zelfs Al Ga Ik…” (God ontmoeten in het lijden). Omdat de avonden ook in de 40-dagentijd vallen nemen we de thema’s mee rondom Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen.  Alle avonden beginnen om 18:30 uur. Het programma ziet er als volgt uit.

 

18 februari Als hij uit het leven stapt en jij blijft achter.

Het Verhaal: Hoe overleef je zelf als je man en vader besluit uit het leven te stappen. Het overkwam C. ruim 2 jaar geleden.  Een prachtige, gedreven, zachtmoedige en liefdevolle zoon van God die enorm veel heeft betekent voor Gouda stapt uit het leven. Hoe doe je dat met je gezin. Waar is God in dat alles.

De Muziek: Twee zussen zullen deze avond de muziek verzorgen. Hun muzikale talenten zijn niet te ontkennen en zijn het best te vergelijken met Half a Mile.

Goede Vrijdag: Henk Rothuizen gaat in op de ingewikkelde vraag van God en het lijden.

 

 

25 februari: Als je baby sterft.

De verhalen: Marieke & Martijn, Demelza & Dennis overkwam het. In blijde verwachting eindigde in diep verdriet. Hoe verwerk je dat? Hoe reageren de mensen om je heen? Wat heb je aan je geloof in zo’n situatie? 

De Muziek: Freek van der Brugge en zijn vrouw Liesbeth Koedoot, beiden van de band LEV, hebben een soortgelijke situatie meegemaakt en weten als geen ander om in hun muziek het hart van pijn, maar ook het Vaderhart van God te raken.

Spoken Word: Rik Zutphen die we ook kennen als de Droominee, schreef de afgelopen jaren prachtige teksten over het verlies van een baby. Hij weet woorden te geven, daar waar geen woorden voor zijn.

Stille Zaterdag: Kan er een lijden zinlozer zijn dan een baby die niet mag leven. Stille zaterdag is leven in de mist maar misschien ook ontdekken dat Liefde het lijden overwint. Henk Rothuizen vertelt er over.

 

 

4 maart: Rollend door het leven(?)

Het verhaal: Amanda Teekens zit al van jongs af aan in een rolstoel, dit brengt beperkingen én mogelijkheden met zich mee. Hoe is het als wielen je benen zijn? Hoe ga je om met dagelijkse afhankelijkheid? Welke rol speelt de omgeving? en heb je steun aan je geloof?

De muziek: Thaïsia Stolk zal de muziek verzorgen met haar prachtige en gevoelige stem.

Pasen: Henk Rothuizen gaat in op de vraag hoe je God kunt ontmoeten in het lijden en vlinders ontdekken.

 

Algemeen

Alle avonden beginnen om 18:30 uur in CAMA Evangelische Gemeente Parousia Gouda.

Aula CSG Goudse Waarden, Kanaalstraat 31, Gouda.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 januari 2018