Gisteravond zaten we met een grote groep vrijwilligers voor het paasontbijt bij elkaar om alle praktische kantjes door te spreken En weer verbaasde ik me er over hoe bijzonder het is dat we dit paasontbijt mogen organiseren en dat we met zoveel mensen en organisaties mogen samenwerken.

Wat een supergezellig feest gaat het worden. Alle eindjes passen prachtig aan elkaar binnen het thema zaaien, oogsten, lente en nieuw leven.

Hoe, ja dat moet je zelf maar komen bekijken maandag om 10:30 uur ben je hartelijk welkom. En vergeet niet je buren, vrienden, familieleden of misschien zelfs wel je vijanden mee uit te nodigen. Want het paasontbijt is een feest van verbinding. Verbinding tussen alle soorten mensen, rijk, arm, gelovig, ongelovig, jong en oud. De tafels staan gedekt voor minstens 1000 mensen, maar als het moet kunnen we wel zorgen voor 3000 mensen. Eieren worden geleverd door een jonge gast uit Gouda die er 600 gaat koken en ook door een echte Barneveldse kippenboer met zijn Braziliaanse vrouw. De servetten van de vrijwilligers werden gestreken door een grote Surinaamse Zeeuw, De kaas komt natuurlijk uit Gouda, De koffie komt uit Nicaragua, maar wordt gezet onder de vakkundigste leiding uit de Zalm. De appels worden geleverd door een Iraanse winkelier. Het zoete beleg van de wereldwinkel en Albert Heijn. Die laatste zorgt ook voor extra moestuintjes voor de kinderen om te ruilen. En niet te vergeten Het Stoepje die deze vrije tweede paasdag weer helemaal naar Gouda komt om de heerlijkste verse broodjes te leveren. De bediening komt uit minstens 12 verschillende kerken met maar liefst 100 man. Binnenstadsondernemers hebben gezorgd voor het initiatief en een basisbedrag. Het grootste deel wordt gesponsord door kerken en individuele christenen.

Maar er is ook een bedrag uit de GoudApot gekomen. En om heel eerlijk te zijn…, we zijn er eigenlijk nog niet. We komen voor het nette nog steeds ruim 1000 euro tekort. Daar kun je nog aan meehelpen. Bijvoorbeeld door een gift over te maken via deze link http://nl.dreamordonate.com/dromen/paasontbijt-gouda-2017/

Er is één ding waar ik hééél enthousiast over ben en dat is die enorme stapel met de Glossy van het Nieuwe Testament. Dankzij de sponsoring hebben we dat ook zo goed als bij elkaar. Duizend prachtig geïllustreerde Nieuwe Testamenten. Vorig jaar lagen ze in de kiosken voor 15 euro en dat zijn ze meer dan waard en wij mogen ze hier in Gouda GRATIS uitdelen aan het einde van een prachtige viering.

 

Want daar heb ik het nog niet over gehad. Wat een mooie viering krijgen we. Ds. Tanno Verboom van de Oostpoort zal ook vertellen over zaaien en oogsten. Dit alles wordt omlijst door werkelijkwaar klasse muzikanten die voornamelijk bekende Nederlandstalige popnummers zullen zingen. En Gouda krijgt naast de dominee ook weer de droominee te horen met zijn bijzondere Spoken Word en poëzie.

Misschien begin je langzaam maar zeker een beetje te snappen dat ik echt superenthousiast ben over wat er hier in Gouda dankzij geweldige samenwerking kan gebeuren. Wat een prachtig vrij land leven we. Een land waar we midden op straat op speelse en ongedwongen wijze iets van ons geloof mogen laten zien en tegelijkertijd wederzijds respect mogen hebben voor elkaar. En vooral elkaar beter mogen leren kennen en verbindend mogen zijn.

Oh ja en als je denkt dat na de viering het afgelopen is, dan heb je het mis. Er worden nog een paar moestuintjes onthuld, geplant en versierd door de kinderburgemeester en zijn loco-burgemeesters en alle kinderen die willen helpen. Ook dat is weer een prachtig voorbeeld van hoe ook kinderen kunnen meehelpen onze stad mooier te maken. Het zat al lang in de planning met de Brede School om dit idee van de kinderburgemeester uit te voeren en tweede paasdag gaat het dan ook echt gebeuren.

Verder kunnen er die dag de moestuintjes van Albert Heijn worden geruild, maar ook de mooie plantjes worden gekocht en stekjes worden meegenomen. En zijn er nog leuke kinder-activiteiten.

Nogmaals ik ben enthousiast en enorm dankbaar. Ik hoop dat jullie allemaal komen!