IEDEREEN is welkom bij de 3e edities van Het Paasontbijt in Gouda. Tweede paasdag 2 april 2018 op de markt in Gouda.

Jong, oud, dik, dun, Gouwenaar, dagjesmensen, toeristen, van burgemeester tot dakloze, van atheïst tot christen, Welke kleur of identiteit dan ook! Het marktplein wordt weer één groot feest.

Een hele dag feest.

Het ontbijt begint om 10:30 uur op de markt. Dit jaar wordt ‘Het Paasontbijt’ uitgebreid naar een hele dag. De tafels laten we staan en we moedigen Gouwenaars aan om met elkaar in gesprek te gaan, spontaan of aan de hand van de kletspotten die op de tafels staan. Een mooie kans om elkaar te leren kennen.

Er zijn voor de middag spelletjes voor de kinderen, (kaas)foodtrucks, verhalenvertellers en meer. Een groot deel van de winkels in de binnenstad is tweede paasdag ook open.

Thema: Kaas en proeverij

Het thema is dit jaar: Kaas en Proeverij, omdat diezelfde week het kaasseizoen begint. Dat betekent dat kaas een grote rol gaat spelen en daar hebben we ook een actie aan verbonden. Er wordt gewerkt aan verrassende proeverijen. Hoe dat blijft nog even een verrassing.

Het Paasontbijt is een idee van de ondernemers Binnenstad. Zij sponsoren ook een deel van de benodigde kosten. De andere kosten komen van particulieren, kerken en hopelijk uit de GoudApot. Uitvoering en organisatie wordt gedaan door vele vrijwilligers. Dat heeft de laatste jaren gezorgd voor meer dan 100 vrijwilligers uit ruim 12 kerken. Maar ook daarin komt dit jaar verbreding. Zo zijn er lijsttrekkers van politieke partijen, jeugdorganisaties en anderen benaderd om te helpen. Samen zorgen ze voor het dekken van de tafels en het bedienen van zo’n 1000 gasten. Aansluitend aan het ontbijt wordt een eigentijdse, interkerkelijke paasviering gehouden. Bij die viering, maar ook verder die dag is er zoals altijd goeie muziek.

Thema: Kaas en proeverij

We kiezen dit jaar voor het thema kaas, omdat diezelfde week het kaasseizoen begint. Dat betekent dat kaas een grote rol gaat spelen en daar hebben we ook een actie aan verbonden.

 

Hulp gevraagd

Maar we kunnen het niet organiseren als er niet genoeg hulp is. Daarom, wil je meehelpen, geef je dan op bij irene@samma.nl, De ruim 100 vrijwilligers uit meer dan 10 verschillende kerken hebben we dit jaar ook nodig. Dit jaar verdeeld over een ‘ochtendploeg’ van 8 tot ongeveer 13 uur.  En daarnaast ook een middagploeg om op te ruimen vanaf ongeveer 16 uur. Er tussenin zou het mooi zijn als mensen ook blijven hangen aan de tafels bij de gesprekken, bij de foodtrucks of in de stad.

Terugkijken.

Even een opfrissertje met verhalen van vorig jaar paasontbijt 2017: (Het verhaaal van Arjan van Essen kwam zelfs in het Nederlands Dagblad terecht:

http://www.blog.eppyboschma.nl/#post33

http://arjanvanessen.blogspot.co.ke/2017/04/zo-makkelijk-kan-het-zijn.html

Om het ontbijt en de viering te realiseren is er zo’n 5000 euro nodig. Doen jullie weer mee? https://nl.dreamordonate.com/dromen/paasontbijt-gouda-2018/

Wil je meer weten, meehelpen, heb je ideeën: Irene@samma.nl of bel 0648342320

Irene Klein Haneveld