Opvolger Irene gezocht!

Het staat nota bene op de voorpagina van de Goudse Post. Opvolger? Ga je stoppen met Samma? Eerlijk gezegd wordt dat me tegenwoordig regelmatig gevraagd. Wanneer ik met pensioen ga en wie me gaat opvolgen. Toegegeven, ik word in oktober 66 en over 5 maanden krijg ik 4 maanden eerder dan gepland mijn AOW. En ja, ik weet het, ik zie er vééél jonger uit 😉, maar mijn paspoort liegt niet. Ik zou dus best kunnen stoppen. Maar waarom eigenlijk? Omdat een getal in mijn paspoort dat zegt? Nou, daggetniet…! Dat getal heeft niks over mijn leven te zeggen. De Lieve Heer wel en Hij is de enige die weet wanneer ik mag of moet stoppen met Samma. Als Hij het wil gaan we in elk geval de 50 jaar Samma beleven in 2022 en daarna? Hij weet het, ik niet. En een opvolger? Ach, wie weet, maar ik ben er niet mee bezig. Als Hij er eentje op mijn pad stuurt, prima. Is die er tegen die tijd niet? Ook prima. ‘Voor alles is een tijd’ zegt de Prediker zo prachtig in hoofdstuk 3. Ook voor Samma is er een tijd en misschien ook een tijd om ooit te stoppen.

De afgelopen tijd heb ik eerst besteed aan het opknappen en schilderen van de winkel.  Een frisse, kleurrijke winkel die klaar is voor de komende jaren. Daarna ben ik al een paar weken bezig met uitzoeken van foto’s en opzoeken van vrijwilligers in Samma en bij concerten. Onder hen zaten namen van hen waarvan ik dacht dat ze me ooit zouden opvolgen. Dat was niet zo, maar dat is ook goed. Het mooie van ouder worden is terug mogen kijken op heel veel bijzondere jaren met prachtige, grappige, gekke, ontroerende momenten. Momenten om vol te lopen met dankbaarheid en te zeggen: “Tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen”. Wie had ooit kunnen denken dat Samma nu nog steeds op dat mooie plekje grond in Gouda mag staan. Hij had het verleden en Hij heeft de toekomst in Zijn hand!

En wat is dat dan met die opvolger?

Tsja.., dat gaat over die bijzondere functie die ik mocht hebben in deze stad als Nachtburgemeester. Een beetje een grap en een beetje serieus. En  na zoveel jaar die naam te hebben gehad is het goed om dat af te sluiten. Dat ga ik doen op Zotte Zaterdag 26 oktober, mijn 66e verjaardag. Overigens is de naam Zotte Zaterdag ooit door mij bedacht en is het nu een prachtig groot evenement geworden met Erasmus als middelpunt. Ach.., nou ja, ik leg wel mijn Nachtburgemeesterschap neer, maar zeker niet  mijn missie om kleur en licht te brengen in deze stad. Dat gaat onverminderd door.

Irene Klein Haneveld

aftredend nachtburgemeester, maar nog steeds in dienst bij de Lieve Heer!

Lees hier het krantenartikel van vandaag

Lees hier mijn eerste speech als nachtburgemeester

 

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.