En dan ben je opeens nachtburgemeester van Gouda! Ik zie je al fronsen als je het nog niet voorbij had zien komen in de kranten. Lees er hier verderop meer over om het te begrijpen en mijn eerste speech te lezen. Ben benieuwd wat jullie er van vinden en wat ik er het komende jaar mee mag doen. Op dit moment brengt het me in elk geval allerlei contacten met horecamensen en nachtburgemeesters van andere steden op. Soms terecht verbazing, maar vooral ook mooie gesprekken. Het overvalt me allemaal een beetje. De boodschap is helder. Ik wil een lichtje zijn in de nacht! Voor mensen die pijn hebben en lijden.

Stille week?

Het contrast kon niet groter in deze stille week. Want stil is de week niet. Tegelijkertijd ben ik me aan het voorbereiden op Goede Vrijdag en Pasen in mijn eigen kerk. Ik ben weer zo onder de indruk van dat wat de Heer Jezus voor ons heeft gedaan. Het is de pijn en het lijden wat Hij heeft gedaan, waardoor we zomaar vrij met God mogen omgaan en zelf een lichtje mogen zijn, waarbij Hij de absolute duisternis heeft ondergaan. Ik hou echt zoveel van die geweldige God, die niet kwam om te oordelen, maar om de mensen te redden.

The Passion

Tegelijkertijd moet ik denken aan de Passion. Morgenavond voor de 5e keer op tv. Wat geweldig dat juist dit verhaal weer door miljoenen mensen bekeken gaat worden. De allereerste keer was hier in Gouda. Ik had toen nog maar kort daarvoor voorzichtig mijn schreden gezet in het binnenstadsgebeuren. Door de Passion en onze rol er in met vrijwilligers en enthousiasme tussen kerk, ondernemers en tv heeft de afgelopen jaren mooie mogelijkheden gegeven om letterlijk en figuurlijk  het licht te laten schijnen. Daarna met de Ark van Noach, maar ook met de zandtovenaar en nu nog steeds met de lichtdragersoptocht. Elise Mannah mocht het lied voor Gouda schrijven en deze week zat ik met haar de Goede Vrijdag voor te bereiden in mijn eigen kerk de Parousia Gemeente in Gouda.

GouweGospel is jarig

En vandaag is het 1 april. Vier jaar geleden hielden we met GouweGospel ons eerste concert met Michael Card. Ook over Pasen.

Third Day!

En terwijl ik dit schrijf klinkt de nieuwe CD van Third Day door de speakers, met o.a. een geweldig paaslied!! Het is al 18 jaar geleden dat ze als jong Amerikaans bandje bij ons optraden. Nu behoren ze bij de topklasse en hebben contacten met Bono en meer.  Het eerste lied wat ik van ze hoorde was THIEF, over de moordenaar aan het kruis. Soms lijkt alles te kloppen en de kring weer rond te zijn. Maar dat kon allemaal alleen gebeuren dankzij het lijden van de Heer Jezus en meer nog, dankzij het feit dat Hij leeft!! Zijn lichtje in mij wil ik als een vrolijk en kleurrijk, niet veroordelend lichtje laten schijnen in deze stad. En jullie bedank ik dat je dat mede mogelijk maakt als trouwe bezoeker van Bijbelshop Samma.

lees hier meer over de  nachtburgemeester

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.