Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was vanuit Samma.  Ik was er even niet. “Even” een maandje naar mijn zoon, schoondochter en kleinkinderen in Brazilië die daar hele mooie dingen doen in achterstandswijken, maar ook bij de Indianen. Maar na een maand ‘oma zijn’ is het weer meer dan genoeg en ben ik weer volop in Samma en in de stad aan het werk. De komende weken gaan jullie van alles horen over het Paasontbijt op tweede paasdag 22 april. We hebben zulke leuke plannen dat ik er nu al zin in heb. Maar eerst de week van de Liefde. Donderdag is het Valentijnsdag en mag er in de Agnietenkapel weer voor één dag getrouwd worden. In de middag voor de kinderen en ’s avonds voor de volwassenen. Zo leuk en lief allemaal.

Zaterdag 16 februari is er weer de Geheime Liefdesroute en ik kan jullie verklappen dat Samma natuurlijk meedoet, maar verder zeg ik niks. Het enige dat ik je kan aanraden is om zaterdag deze Liefdesroute mee te lopen met je partner, je liefste zus, je buurman of buurvrouw, je beste vriendin of misschien wel je ergste vijand. Er doen weer heel veel leuke winkels mee die allemaal een gratis kadootje hebben in de goodiebag. Vanaf 11 uur is de start bij de The Meltingpot/Dinkra vooraan op de Kleiweg. Van daaruit wordt je verder de stad doorgestuurd. Ik zeg doen!!

Over liefde gesproken. Als er iets ook een onderwerp is dat bij Samma hoort dan is het wel de liefde, of meer nog De Liefde. “Want alzo lief……” is toch verreweg de mooiste bijbeltekst over de Liefde van God voor ons. En dan heb je ook nog eens dat werkelijk schitterende hoofdstuk in de bijbel waarin de liefde wordt beschreven. Alle reden dus om deze week de Liefde te vieren. Samen met degenen die je lief zijn of met Degene die Liefde is.