Billy Graham is overleden.

Hoewel ik de man nooit heb ontmoet heb ik toch een speciale band met hem. Hij leek namelijk op mijn vader. Dat was niet alleen uiterlijk zo, maar ook wie hij was. Hij was in hetzelfde jaar geboren als mijn vader. Beide mannen hadden ook wel boer willen worden.  Billy Graham was in alles een evangelist. Mijn vader was ook een evangelist. Als ik als kind of tiener aan mensen moest uitleggen wat mijn vader deed, dan zei ik altijd dat hij net zoiets deed of was als Billy Graham. Meestal begrepen mensen dat dan.. Beide mannen hielden vast aan het brengen van het evangelie aan iedereen, ongeacht wat andere mensen daarvan vonden. Nee, natuurlijk ging mijn vader niet naar Rusland of Korea, maar wel naar de NSB kampen na de oorlog. En nee, hij sprak geen presidenten, maar schreef wel de koningin aan om een legertent te vragen waarvan hij dacht dat die niet meer zo hard nodig zou zijn na de oorlog. En hij kreeg hem ook. Mijn vader is er al 30 jaar niet meer, Billy Graham stierf vorige week. Een bijzondere man, met een oprecht geloof.  In Hebreeën 13:7 staat:

“Houdt uw voorgangers in gedachtenis, die het woord Gods tot u hebben gesproken; let op het einde van hun wandel en volgt hun geloof na.”

Ik zal deze bijzondere mannen niet gauw vergeten en wat zijn ze tot het einde van hun wandel een voorbeeld geweest. Dat geloof volg ik graag na.

Irene