.Het is een heel andere tijd bij Samma, maar eigenlijk is dat ook weer heel gewoon. Op naar de 50 jaar Samma realiseer ik me dat er nooit een ‘normale’ tijd is geweest. Van hippies, koffiebar naar een winkel vol muziek en tieners die vrijwjillig kwamen werken.  En dan opeens concerten, of hele gekke andere uitdagingen tot MarktAkties aan toe. En dan opeens een kledinglijn “I Am God’s Original Creation” en toen werden we behalve zeefdrukkerij ook nog eens groothandel. Ansichtkaarten en wat al niet meer. Een paasontbijt en recentelijk nog de afscheidstournee van Elly & Rikkert. Telkens was de tijd een beetje anders. Crisissen hebben we ook genoeg gehad. Economische, persoonlijke, stevige financiële crisissen en meer. Soms onze eigen schuld, soms van buitenaf. En nu hebben we een Corona crisis. Opeens is alles anders. De vrijwilligers blijven bijna allemaal thuis, de klanten ook. Tegelijkertijd is er vanuit Samma heel veel te doen voor de binnenstad en haar ondernemers en bezoekers. Zo waren we afgelopen weken opeens het enige openbare toilet in de binnenstad. Waar je al niet nuttig voor kunt zijn. Als ik zo in mijn rozentuintje achter Samma over deze dingen nadenk, blijft er één woord hangen. Het woord trouw. Wij mochten trouw blijven staan op ons plekje in deze stad. Trouw ook als het gaat om jullie als onze trouwe klanten. We hebben jullie trouw ook nu nog heel hard nodig.  Maar nog veel meer de trouw van onze Lieve Heer. Wat hebben we redenen genoeg om dankbaar te zijn dat we zo’n trouwe God en Vader hebben. Dat prachtige oude gezang zit zeker vandaag weer even diep in mijn hart en hoofd. ‘Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven, Groot is uw trouw, o Heer, aan mij en Samma betoond’

Groot is uw trouw, o Heer,
Mijn God en Vader.
Er is geen schaduw van omkeer bij U.
Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde
Die Gij steeds waart,
Dat bewijst Gij ook nu.

Groot is uw trouw, o Heer,
Groot is uw trouw, o Heer,
Iedere morgen aan mij weer betoond.
Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven.
Groot is uw trouw, o Heer,
Aan mij betoond.

Gij geeft ons vrede, vergeving van zonden,
En uw nabijheid, die sterkt en die leidt:
Kracht voor vandaag,
Blijde hoop voor de toekomst.
Gij geeft het leven tot in eeuwigheid