sammagezelligstetransparant11-300x164
Het is, koud, nat en somber buiten. Dé tijd om je onder een fleecedekentje op te rollen op de bank en te beginnen aan een mooi boek of een nieuwe Bijbel. Daarom eerst even langs Samma, want de winkel staat weer vol met nieuwe boeken en nieuwe Bijbels! Hieronder een paar leuke, ook om kado te doen, zodat die ander eens even op de bank neerploft met een mooi boek ;)

Ottobiografie - Otto de Bruijne

Leef! Leef! Als je leeft, leef dan ook! Dit is een van de motto's die het leven van Otto de Bruijne bepaalt. En ook van het boek dat hij over zijn kijk op het leven heeft geschreven in zijn Ottobiografie.
Het gaat in deze autobiografie (bio = leven) niet over toen-dit-toen-dat, maar om de waarommetjes en de waartoetjes. Hoe ontstaan en veranderen meningen tijdens een mensenleven? Het gaat over voortschrijdend inzicht ten aanzien van veel onderwerpen die belangrijk zijn in het leven.
Zo passeren de volgende thema's: kind, dood, man, vrouw, seksualiteit, vaderschap, opvoeden, een lichaam hebben en een lichaam zijn, arm, rijk, geld, ziekte, genezing, geloof, te veel geloof, twijfel, Afrika, euthanasie, cultuur, homoseksualiteit, joden, Israël, kunst, kerk, evangelisch, hoofd en hart, geloof en wetenschap, Islam, en nog veel meer. Spannend. Verrassend!
Meer lezen
Ottobiografie - Otto de Bruijne

Hoe ziet de hemel eruit? - Henk Binnendijk

Hoe ziet de hemel eruit? - Henk Binnendijk
Henk Binnendijk weet niet hoe de hemel er uit ziet. En toch wilde hij er graag een boek over schrijven. Want de Bijbel begint met de woorden: "In het begin schiep God de hemel. De hemel is het zenuwcentrum waar de aarde uit voortgekomen is. En ook met de aarde heeft God een hemels doel. Enerzijds weten we niet wat de hemel is. De hemel is een geestelijke werkelijkheid, die je niet onder woorden kunt brengen. Anderzijds is er zoveel over te zeggen. Het woord "hemel' wordt meer dan zevenhonderd keer genoemd in de Bijbel.
Meer lezen

Jongerenbijbel - BGT

De nieuwe Jongerenbijbel BGT is dé bijbel voor en door tieners. Via panels hebben jongeren zelf meegedacht over de inhoud en het design. Het resultaat? Een echte doebijbel die je helpt om de tekst te lezen en ook te begrijpen, én direct toe te passen in jouw dagelijks leven.
Opvallend zijn alle creatieve opdrachten die naast de bijbelteksten staan. Door te tekenen, na te denken, iets te doen of te bidden word je op allerlei manieren uitgedaagd om de tekst dicht bij je eigen leven te brengen.
Dit vind je in de Jongerenbijbel BGT:
De complete bijbeltekst van de Bijbel in Gewone Taal, dus begrijpelijk voor iedereen.
Inleidingen op de Bijbel en de bijbelboeken. Dat zijn allerlei interessante weetjes over de Bijbel, maar ook tips hoe jongeren de Bijbel kunnen lezen en opdrachten waarmee ze gelijk aan de slag kunnen.
Opdrachten bij de bijbeltekst. Je kunt bijvoorbeeld tekenen, bidden of gewoon iets doen; op allerlei manieren worden jongeren uitgedaagd om te ontdekken wat de bijbelteksten betekenen voor hun leven.
22 themapagina’s over Big Issues. Social media, identiteit, keuzes maken? Allemaal thema’s die belangrijk zijn in hun leven.
De Jongerenbijbel is een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap, in samenwerking met Youth for Christ en de Evangelische Omroep. De Bijbel is geschikt voor tieners tot ongeveer 16 jaar.
Meer lezen
Jongerenbijbel - BGT

Leven in verbondenheid - Jos Douma

Leven in verbondenheid - Jos Douma
leder mens verlangt ernaar verbondenheid te ervaren met andere mensen. Toch is er juist op dit gebied veel nood. Onze samenleving wordt gekenmerkt door onverbondenheid en vervreemding. Ook in kerken zijn er processen gaande die verwijdering geven. Hoe vinden we nieuwe verbondenheid?
Over verlangen naar verbondenheid.
Hoe kunnen we de taal van Gods liefde spreken?
Toegankelijk en persoonlijk geschreven.
Met gespreksvragen voor kleine groepen.
Dit boek biedt een handreiking voor het nadenken over deze thematiek. Het gaat over God en mensen, over de betekenis van de Drie-eenheid en het verbond, over het werk van de Geest van Christus en over verkeerde gebondenheden. Leven in verbondenheid is een poging om in kerken en gemeenten het gesprek op gang te brengen over de grote kracht van verbondenheid in Christus als de weg om eenheid te zoeken en te vinden. Tegelijk wil het laten zien hoezeer liefdevolle verbondenheid de gemeente van Christus aantrekkelijk maakt voor wie Hem nog niet kennen.
Meer lezen

Kom tevoorschijn - Esther Vorsterman van Oijen en Erica Duenk

Kom tevoorschijn! is een derde werkboek dat verschijnt bij de succesvolle tv-serie Transparant op Family7. Na het kijken van een aflevering uit de vijfde serie kun je met dit werkboek zelf thuis aan de slag. De Bijbelteksten, verwerkingsvragen en doe-opdrachten zorgen voor meer verdieping.
Onderwerpen zijn o.a. 'Hij ziet jou', 'kom in de ruimte', 'doorbraak', 'burnout, burnin' en 'groeien naar volwassenheid!'.
De vragen zijn ook geschikt om in een (kleine) groep te bespreken. De afleveringen uit de serie kunnen gratis online bekeken worden.
Meer lezen
Kom tevoorschijn - Esther Vorsterman van Oijen en Erica Duenk

Mijn notities bij de Bijbel

Mijn notities bij de Bijbel
Dit notitieboek wil jou helpen bij het persoonlijk gebruik van de Bijbel. Het boek bestaat uit 52 weken, samengesteld door dr. Pieter J. Lalleman, met steeds een kerntekst, te lezen bijbelgedeelten, korte uitleg, vragen, gebedspunten en veel ruimte voor eigen notities. De weken zijn niet gedateerd, dus je kunt op elk willekeurig moment beginnen.
Mijn notities bij de Bijbel biedt structuur bij het lezen van de Bijbel en het houden van stille tijd. Voorin het boek staat een leesrooster waarmee je de hele Bijbel doorleest.
Het notitieboek kan bij alle bijbelvertalingen worden gebruikt.
Meer lezen

HSV Bijbel pocket editie duif NIEUW

Bijbel in Herziene Statenvertaling. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen
HSV Bijbel pocket editie duif NIEUW

HSV Bijbel pocket editie kleur NIEUW

HSV Bijbel pocket editie kleur NIEUW
Bijbel in Herziene Statenvertaling. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen

HSV kleine editie groen vivella (nieuwe editie)

HSV kleine editie groen vivella (nieuwe editie)

HSV Bijbel pocket editie bruin NIEUW

HSV Bijbel pocket editie bruin NIEUW
Bijbel in Herziene Statenvertaling met vivella omslag. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen