Lekker veel te doen bij Samma!
Deze weken bruist het van de activiteiten bij Samma. Ik ben lekker bezig met de tour Mooi Geweest van Elly en Rikkert! Wat een feest om aan mee te werken. In de winkel komen alle nieuwe boeken en kadootjes binnen en is de kinderboekenmaand begonnen. Ook daar een superleuk boek van Elly Zuiderveld van Jan Pieter en de Gieter opnieuw uitgebracht en superleuke tekeningen.
Scheidingsborrel
Dan hebben we aanstaande zondag alweer een nieuwe ‘scheidingsborrel’ Ben je gescheiden of zit je er middenin, dan ben je van harte welkom!
Gouda, Niks Mis Mee!
Volgende week zaterdag 12 oktober is het helemaal feest. Ik ben er bijzonder trots op dat ik in deze stad het evenement “Gouda, Niks Mis Mee! heb mogen organiseren vanuit de SOG (de binnenstadsondernemers) en met de GAB (adviesraad voor mensen met een Beperking). Ik kan er heel veel over vertellen, maar hieronder lees je wat er gaat gebeuren die dag! Echt, maar dan ook echt de moeite waard en heel veel plezier.
The Roamies, een avondje genieten van muziek en gezelligheid!
Op 12 oktober zijn the Roamies weer een keer in Gouda. Muziekvrienden uit Amerika die al vele malen in Gouda zijn geweest. ’s Middags treden ze op achter de Waag en ’s avonds bij Samma. Gewoon lekker, gezellig, leuke muziek en goed gezelschap. Van harte welkom
scheidingsborrel5
Neplogo
roamies

The Roamies 12 oktober bij Samma

We hebben ze al veel vaker in Gouda gehad. "The Roamies" oftewel Alexa James en Rori Partin. Eindelijk zijn ze er weer. De afgelopen jaren hebben ze heel wat meegemaakt. Rori heeft een nare periode met kanker en chemotherapie achter de rug, maar is nu genezen verklaard en samen zijn ze weer heerlijk onderweg. Op 12 oktober treden ze in de middag op achter de Waag in Gouda, bij de Gouda, Niks Mis Mee! dag en 's avonds zijn ze bij de afterparty van Gouda, Niks Mis Mee! bij Samma. We beginnen gewoon lekker vroeg om 19 uur tot een uur of 9 's avonds. Toegang is gratis, voor de consumpties staat er een grote pot. Wil je een verrassend gezellig avondje uit, dan moet je 12 oktober bij Samma zijn!!

Meer lezen
poster klein
Gouda, Niks Mis Mee! dag 12 oktober

Een cabaretier, een extreme sporter, een wethouder, een kinderburgemeester, nog een wethouder, een stadsdichter, muzikanten, vrijwilligers, restauranthouders, marktkooplui en winkeliers. Zaterdag 12 oktober werken ze allemaal samen aan de “Gouda, Niks Mis Mee!” dag. Een feestdag in de binnenstad voor iedereen, maar met speciale aandacht voor mensen met een fysieke beperking. Letterlijk en figuurlijk laagdrempelig, inclusief en ‘LOLSTOER’ toegankelijk.

Stoere rolstoel trucs

Stoer, zoals bijvoorbeeld extreme sporter Kees-Jan vd Klooster. Zitski, wakeboarden, alpineskiën op wereld- en olympisch niveau. Maar dezelfde extreme trucjes doet hij met zijn rolstoel en leert hij mensen in een rolstoel. Zaterdagmiddag laat hij er wat van zien op de Kop vd Kleiweg.

Cabaretier Vincent Bijlo

LOL, zoals cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Hij geeft 4 korte scherpe conferences op verschillende plekken in de stad. Om 11 uur in de Burgerhal, om 12:15 uur bij Samma op de Turfmarkt, 14:00 uur bij de Hobbyshop in de Groenendaal en om 15:15 uur in de Cheese Experience. Toegang gratis, wel op tijd binnen zijn anders sluiten de deuren.

De Wheelchair Mafia

LOL , STOER en serieus tegelijk zijn de mensen van de Wheelchair Mafia. Ze laten je op een grappige, serieuze manier ervaren wat het is om doof, blind of rolstoeler te zijn. Met hun confronterende T-shirts en vragen zullen ze elke voorbijganger aan het denken zetten.

Mensenrechtencollege

Toegankelijk en inclusief, daar gaan de speeches over in de Burgerhal van de wethouders Thierry van Vugt en Corine Dijkstra en Marjolein Swanenburg van het College voor de rechten van de Mens. En niet te vergeten onze eigen Goudse heldin Carla Weller van de GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking)

Rolstoeldansen

Bijzonder zijn de demonstraties rolstoeldansen. Die vinden plaats aan de kop van de Turfmarkt en in de Nieuwe MarktPassage.

Muziek

Muziek wordt verzorgd door de bijzondere band ‘The Bridge’’ (iedereenmuziek.nl)  Zij worden o.a. gecoacht door, en werken samen met Candy Dulfer.

Koffie met gebaren

Lekker, zijn de heerlijke koffietjes die je kunt krijgen bij de Gebaarista. De uitdaging is wel om die met gebaren te bestellen. De Gebaarista’s vind je bij Doppio aan de sint Anthoniestraat en bij House of Goods aan de Lange Groenendaal. En lukt het met de gebaren, dan kun je altijd ook nog blind eten bij vd Berg aan de Lange Groenendaal.

Toegankelijke aanbiedingen

Extra toegankelijk en aantrekkelijk zijn veel winkels en marktkramen in de binnenstad met bijzondere “Niks, Mis Mee Aanbiedingen die alleen deze dag gelden.

Gouda, Niks Mis Mee! één groot feest.

Kortom, Gouwenaren gaan elkaar ontmoeten, mensen met en zonder beperking, we ruimen misverstanden, vooroordelen en onwetendheid uit de weg op de leukste manier die je maar kunt bedenken: met een groot feest! Het wordt een dag vol activiteiten op diverse plekken in de binnenstad.

Kijk voor het hele programma op de facebookpagina Binnenstad Gouda en het evenement Gouda, Niks Mis Mee.

De Gouda, Niks Mis Mee dag is een initiatief van het Doe Platform van de SOG (Samenwerkende Ondernemers Verenigingen) en de GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking) en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Gouda en met steun van de GoudApot.

Informatie: info@ondernemersgouda.nl

Meer lezen
facebook