Groot Nieuws!

Vorige week zaterdag mocht ik te gast zijn bij Groot Nieuws Radio. Met mijn hese stem een leuk interview met vriend en presentator Ben Ketting. Teruglusteren kan via deze link.
Meer lezen
Groot Nieuws!

Route 66 en 777

Wat een leuke verjaardag was het 26 oktober op Zotte Zaterdag! Mooie boekpresentatie Route 777 met Maurits Tompot. Eindelijk mijn 'ambtsketen'als nachtburgemeester af laten doen door de Kinderburgemeester. Daarna bezoek van Erasmus zelf met zijn minstreel voor een heuse serenade. Nu maar weer gewoon doen ;)
Meer lezen
Route 66 en 777

Route 777 - Maurits Tompot

ROUTE 777
Route 777 is een mix van een autobiografie en een road novel. Als een Nederlandse Jack Kerouac raast Maurits over ’s Heren wegen, die voeren van Jakarta naar onder meer België, Nederland, Israël, India, Zuid-Afrika, Amerika en Australië. Ook heeft het iets van een ‘schelmenroman’, want Maurits mag ook graag de mensen in het ootje nemen, waarbij de zelfspot trouwens ook niet ontbreekt. En last but not least zou je het boek een eigentijdse versie mogen noemen van Jezus’ meesterlijke gelijkenis De Verloren Zoon.
Meer lezen
Route 777 - Maurits Tompot
vuurzee

Een Vuurzee!

Het is me echt een hele bijzondere eer om de presentatie van het boek Vuurzee te mogen doen bij Samma. Zeker ook omdat ik denk dat het een prachtig boek is voor jonge en volwassen mensen. Maar nog veel meer omdat ik Marianne al heel lang ken en weet dat ze heel hard en zorgvuldig en met veel plezier  en creativiteit heeft gewerkt aan een schitterende historische roman.

Het Gouds Dagblad schreef over Marianne en haar roman het volgende:

"De geboren en getogen Goudse Marianne de Ruijter debuteert met haar Young Adult boek Vuurzee op 7 november 2019. Ze presenteert haar boek bij Samma Boekhandel, Turfmarkt 18, rond de klok van 19u00.

Over Vuurzee
Landsmeer, 1666. Kinderen in de Gouden Eeuw hebben het niet gemakkelijk. Zeker niet als de pest uitbreekt en je samen met je ouders moet vluchten naar Londen. Sijmen en Marije Oubrechts staan vroeg in hun leven oog in oog met de dood. Op 2 september 1666 begint hun nachtmerrie. In de bakkerij waar Marije werkt, breekt brand uit. Lukt het haar aan de vuurzee te ontsnappen? En waar is Sijmen eigenlijk?

Over de auteur
Marianne de Ruijter (1952) is getrouwd, heeft drie dochters, een zoon en is de trotse oma van acht kleinkinderen. Marianne heeft meerdere kindermusicals en liedteksten geschreven en veel kinderwerk gedaan. Ze werkte als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis. Na de dood van haar man stond het schrijven stil, maar het verlangen bleef. Met Vuurzee debuteert ze als schrijfster."

Bij Samma zijn we het daar helemaal mee eens. Jullie zijn allemaal heel hartelijk welkom om bij deze presentatie aanwezig te zijn!


Meer lezen

Vuurzee - Marianne de Ruiter

Vuurzee!

Historische (jeugd)roman

Marianne de Ruiter- Heus

paperback 284 pagina's

ISBN: 978 94 92959 71 3


Meer lezen
Vuurzee - Marianne de Ruiter
facebook 
sammagezelligstetransparant11-300x164