typisch samma logo

Ben jij er ook zo eentje?

Ben jij er ook zo eentje??

Zo eentje die de afgelopen bijna 50 jaar bij of met Samma heeft rondgelopen als vrijwilliger? Zet dan een groot uitroepteken in je agenda voor zondag 22 september. We willen je graag zien en horen hoe het met je gaat en hoe die tijd bij Samma voor jou is geweest..
  • Was je al één van die hippies of nieuwsgierigen die bij Anneke en Leo Slingerland thuiskam?
  • Was je vrijwilliger in de winkel in de Lem Dulsteeg, de Kleiwegstraat, koffiebar ’t Kruispunt aan de Wachtelstraat, of ergens de laatste 27 jaar op de Turfmarkt.
  • Hielp je mee bij de grote concerten in de Mammoet, de Gouwekerk, de Turfmarktkerk, of zelfs daarbuiten in Ahoy, het Congresgebouw in Den Haag, de Merwehal in Dordrecht.
  • Of was je één van de honderden vrijwilligers bij de MarktAkties in augustus op de markt in Gouda.
  • Ging je met een groot Samma team mee naar het Flevo Festival of naar de EO jongerendag om daar de allerleukste, gekste, grappigste en toch serieuze stand te hebben.
  • Was je één van de klussers toen we maandenlang verbouwden aan de Turfmarkt om er de prachtige locatie van te maken die we nog steeds hebben.
  • Deed je bijvoorbeeld administratief werk voor Samma, of die jaren dat we duizenden adressen invoerden voor een dubbeltje per st, uk en daar onze eerste computer mee verdienden?
  • Of was je altijd op de achtergrond als belangrijke bidder of gever.
  • Moest je van je ouders werken bij Samma, deed je je maatschappelijke stage, zat je in een dipje en had je Samma een tijdje nodig of zat je tussen twee banen in.
  • Of…. Was Samma op een bepaald moment in je leven ontzettend belangrijk. Bijvoorbeeld een concert, een bezoekje in de winkel of noem maar op.
Nou je snapt het. In al die gevallen als jij er zo eentje bent, dan zijn we op zoek naar jou en nodigen we je hartelijk uit op zondag 22 september vanaf 14 uur tot zolang het leuk en gezellig is.

Hoezo dit dan?

In 1972 werd de Bijbelsjop aan de LemDulsteeg geopend. Het is een absoluut wonder dat we over 2,5 jaar ons 50-jarig bestaan mogen vieren. Daar zijn we ongelooflijk dankbaar voor. Een tijdje geleden zijn Wendel Slingerland, Jacoline Teeuwen en Leon van Steensel samen met mij (Irene) een paar keer bij elkaar gekomen om herinneringen op te halen en ons af te vragen hoe we al die mooie, ontroerende, grappige en idiote verhalen konden verzamelen. Al pratend begonnen we met een lijstje namen en dat lijstje werd een lijst en er kwam geen eind aan. En omdat we het zelf zo hartstikke leuk vonden om al die en gebeurtenissen op te halen, vermoeden we dat jullie dat ook leuk gaan vinden. Uiteindelijk gaan we leuke dingen doen met al die verhalen en we gaan vooral vieren. Vieren dat de Lieve Heer erbij was die 50 jaar. Het 50e jaar wordt een jubeljaar!!

Er valt nog heel veel te vertellen en te delen, dat doen we op onze facebook pagina en website samma.nl

We hopen echt dat jullie er allemaal bij willen en kunnen zijn. En oh ja….. neem iets lekkers of iets te drinken mee. Bij heel mooi weer kunnen we misschien zelfs ook nog een bbq aansteken ofzo. We hebben geen vast programma die dag, hooguit een paar triggers om je herinneringen boven water te krijgen. Maar wedden dat dat heel snel gaat lukken.

We zien je graag,

Wendel Slingerland

Jacooine Teeuwen

Leon van Steensel,

Irene Klein Haneveld

Meer lezen
facebook twitter