20190306_163351
20190306_163308

Gaan jullie sluiten?

Sinds de Samma Opfrisuitvverkoop plakkaten overal in de winkel hangen (inclusief spelffout) wordt de vraag weer regelmatig gesteld. “Nee hoor, het is nog lang geen sluitingstijd!” zou het beste antwoord op die vraag zijn, maar ik bedenk hem nu pas. Hoe dan ook, wees gerust, Samma gaat NIET haar deuren sluiten. We willen de boel alleen meer lekker opfrissen zowel in de voorraad als in de winkel. Samma gaat voorlopig nog niet weg. Dit jaar bestaan we 47 (!) jaar en we gaan zeker nog tot de halve eeuw door! Zo de Heer wil en wij leven natuurlijk altijd. Na die halve eeuw zien we wel verder, want wie weet hoe de toekomst er uitziet. Ook daar zijn prachtige wijze bijbelteksten  over geschreven. Maar als het aan ons ligt gaat Samma dus zeker nog niet verdwijnen. Zeker niet. Niet dat dat vanzelf gaat of makkelijk is. In het algemeen staat de detailhandel nog steeds onder druk ondanks de groei van de economie. Daar heeft Samma ook last van. Maar we geloven dat Samma nog steeds mag blijven staan op dat bijzondere plekje in de stad. Net als die Samma uit de Bijbel. Zoals bijvoorbeeld het Paasontbijt dat we over een paar weken weer mogen vieren op de markt met al die verschillende Gouwenaars. Dit keer hebben we gekozen voor het thema Rembrandt. Tijdens de paasviering hebben we het over het schilderij van hem van “De terugkeer van de verloren zoon”. Wat een geweldig schilderij, maar meer nog, wat een geweldig verhaal. Dat beeld van de Vader die zijn zoon ondanks alles welkom heet. Een beeld van liefde en vergeving en nieuwe kansen. Dat beeld dat iedereen welkom is bij de Hemelse Vader willen we nog steeds uitdragen in deze prachtige stad.
  • Je kunt ons daar bij helpen, door te blijven komen en kopen bij Samma. Nu in de uitverkoop met 50% korting, maar ook de komende jaren.
  • Je kunt ons helpen door voor onze prachtige plek in de stad te bidden. Dat we zijn veelkleurige wijsheid mogen weerspiegelen en Zijn Licht mogen verspreiden.
  • Je kunt ons praktische helpen als je nog wat tijd over hebt om vrijwilliger te worden bij Samma. Vooral op de zaterdag zoeken we nog een pittige, gezellige en serieuze collega.
  • Je kunt je ook opgeven als vrijwilliger bij het paasontbijt. We hebben er maar 100 nodig 😉. Misschien wil je wel een ploeg samenstellen uit jouw kerk. Help mee om dat dienende lichtje te zijn.
Nou ja, dat dus! We gaan NIET sluiten, maar we hebben jullie wel hard nodig. Oh ja…, en over een poosje hebben we ook wat sterke mannen- of vrouwenhanden nodig die ons helpen als we gaan “verbouwen”, ombouwen en schilderen. Wie durft?

Ik hoop je gauw weer te zien bij Samma.

Irene Klein Haneveld

Meer lezen
20190306_164649
facebook