De kerstvakantie is de uitgelezen tijd om iets samen voor en met je gezin te doen. Er zijn prachtige gezinsdagboeken , maar ook leuke spellen om met elkaar te doen. Geniet er samen van en misschien wel het hele jaar!

De Rode Draad Door De Christelijke Feesten - Gezinsdagboek

Uniek! Samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief zetten, ontdekken wie God is en hoe zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt.
Het boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar.
Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn. Het boek biedt regelmatig opdrachten om een vlag op te hangen met symbolische kleur, vorm of tekst. Zo ontstaat het feest in eigen huis. Dit boek is ook uitstekend te gebruiken op scholen en in kerken.
Meer lezen

De Rode Draad Van Gods Liefde - Ingrid Plantinga en Willemijn De Weerd

De Bijbel is een mooi boek om samen met kinderen thuis, in de kerk of op school te lezen. Maar het bevat zo veel verhalen, gedichten en wijsheden dat je er soms in verdwaalt. De rode draad van Gods liefde laat zien dat er één verhaal is dat alles met elkaar verbindt: het verhaal van Gods liefde.
Met dit boek kunnen volwassenen samen met kinderen ontdekken hoe Gods liefdevolle reddingsplan als een rode draad door de Bijbel loopt en ook nu nog verder mag gaan in ons eigen leven. Het boek past ook uitstekend bij kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool. Daarnaast biedt dit boek missionaire mogelijkheden.
Meer lezen

Vis-Je Of Niet? - Spel

Na meer dan tien jaar 'Kaarten op tafel' te hebben gespeeld, kunnen we nu met 'Vis-je of niet?' het gesprek aangaan. Aan de hand van welbekende (en minder bekende) Visje-teksten en een achtzijdige dobbelsteen ontrollen zich gesprekken over het persoonlijk geloof van de spelers, hun visie op Jezus, op evolutie, en op de toekomst. Ook wordt de creativiteit van spelers op de proef gesteld, wat een welkom scheutje humor en verlichting in het spel brengen. Dit spel is ideaal om in verschillende samenstellingen te spelen:
• met vrienden
• met nieuwe kennissen
• met tieners
• op catechisatie
• met de huiskring
• met het gezin
Beleef avonden vol plezier, diepgang, uitdaging, humor en nog veel meer leuks met dit spel van VisjePosters.
Een christelijk spel dat niet mag ontbreken in je spellenkast.
Meer lezen

Blik Omhoog

'Blik omhoog' bevat 26 kaarten met vragen en activiteiten voor mooie gezinsmomenten rond de Bijbel. Eenvoudig maar kostbaar, serieus en toch vrolijk, stoer maar ook kwetsbaar. Heb je bijvoorbeeld weleens een bevroren T-shirt race gedaan, achterstevoren gegeten of je neus in de tarwebloem gestoken? Durf jij met je gezin de uitdaging aan?
De ideeën zijn geschreven voor kinderen van de basisschoolleeftijd vanaf ca. groep 3. Maar grotere of kleinere kinderen kun je er ook prima op hun eigen niveau bij betrekken. Kortom: een avontuur voor het hele gezin.
Meer lezen

Samenleesbijbel - Junior

Door het succes van de 'Samenleesbijbel' komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de 'Samenleesbijbel Junior'. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met 'Jong Protestant' (Jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) ontwikkeld. Ouders kunnen samen met hun kind in 30 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.
In elke stap is er een Bijbelverhaal om samen te lezen. Elk Bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Zo lezen ouders en kinderen samen het Bijbelverhaal. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het Bijbelverhaal aan de slag te gaan. Zo zijn er gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.
Meer lezen

Samenleesbijbel

Samenleesbijbel
ISBN: 9789089120427
Aantal pagina's: 2200
Meer lezen

God Beter Leren Kennen - Gezinsdagboek - Wietske Noordzij, Erik Smit en Willemijn de Weerd

Auteur: Wietske Noordzij en Erik Smit
Co-auteur: Willemijn de Weerd
ISBN10:
9033833379
ISBN13:
9789033833373
Meer lezen

Aan tafel Bijbel

Auteur: Weerd, Willemijn de
Ondertitel: Aan de slag met 25 bijbelverhalen
Illustrator: Alexander ten Berge
Uitvoering: Gebonden, full colour
Formaat: 22 x 22 cm
Pagina's: 144
ISBN: 9789033832857
Meer lezen
facebook
sammagezelligstetransparant11-300x164