Samma bestaat volgend jaar 47 jaar. De eerste 30 jaar van het bestaan van Bijbelshop Samma waren alle Bijbels zwart of als je het iets leuker wilde, waren er ook bruine Bijbels. En ja wel verschil in kunstleer of leer, met of zonder index of duimgrepen en en ook met een rits, waar je dan vanwege het handwerk een kapitaal voor betaalde. Maar dat had je natuurlijk over voor een Bijbel die je hele leven mee hoorde te gaan. We hebben zo'n 20 jaar geleden behoorlijk lopen zeuren dat er een jongerenbijbel zou moeten komen omdat we de Extreme Teen Bijbels in Ameirka hadden gezien en mijn tienerzoon die nooit een boek las, er spontaan in begon te lezen. Nu is hij alweer 10 jaar zendeling in Brazilië waar hij en zijn vrouw o.a. een Bijbelschool runnen in een grote stad en bij de Indianen. Ik ben er zeker van dat die Extreme Teen Bijbel daarbij heeft geholpen. Ons zeuren ook trouwens, want na een aantal jaren besloot de EO mee te doen voor de ontwikkeling van de eerste Jongerenbijbel..En dan tegenwoordig! Deze week kwamen er weer een paar prachtige limited editions uit van de Herziene Statenvertaling en De Bijbel in Gewone Taal. En er zijn de laatste tijd nog veel meer mooie en bijzondere Bijbels uitgekomen. Voor iedereen een bijzondere Bijbel. Of je nou een creativeling bent, of graag bezig bent met recht en gerechtigheid, een makkelijk leesbare, met platen of met de meest geweldige kaft. Kado doen aan iemand die je graag een Bijbel gunt is in de decembermaand vaak de beste tijd. Maar ook voor jezelf een keer een andere vertaling pakkken en vergelijken.Dat kan een hele nieuwe frisse kijk geven op de Bijbel Kortom. Lees, leef en geef de Bijbel. Keus genoeg!

BGT Compact Hout

Mooie stijlvolle uitvoering van de Bijbel in Gewone Taal. Compacte editie, PU omslag met houtnerven in blinddruk.
Meer lezen

BGT Compact Roze

Prachtige stijlvolle roze editie van de Bijbel in Gewone Taal. Compacte editie met roze omslag met blinddruk en groen kleursnede.
Meer lezen

BGT Compact Zwart

Stijlvolle zwarte en compacte uitgave van de Bijbel in Gewone Taal. Moleskine look.
Meer lezen

Limited Edition HSV Groen

Er zijn drie nieuwe limited edition Bijbels! Deze groene editie bevat de complete bijbeltekst in Herziene Statenvertaling. Het omslag is gemaakt van een fijne leersoort.
Meer lezen

Limited Edition HSV Rood Met Psalmen en Formulieren

Er zijn drie nieuwe limited edition Bijbels! Deze rode editie bevat de complete bijbeltekst in Herziene Statenvertaling, aangevuld met Psalmen (psalmberijming van 1773 - ritmisch) en formulieren. Het omslag is gemaakt van fijn, zacht leer.
Meer lezen

Limited Edition HSV Bruin Met Psalmen en Liturgie

Er zijn drie nieuwe limited edition Bijbels! Deze bruine editie bevat de complete bijbeltekst in Herziene Statenvertaling, aangevuld met Psalmen (psalmberijming van 1773 - ritmisch) en formulieren. Het omslag is uitgevoerd in een vintage leersoort.
Meer lezen

Bijbel In Een Jaar - NBV

De Bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling, in de volgorde van het leesplan van Alpha's Bible in One Year programma. Lees elke dag een stuk uit het Oude Testament, Nieuwe Testament en een psalm of spreuk. De teksten zijn gesorteerd op dag, dus je hoeft niet eerst de stukken zelf op te zoeken: ze staan achter elkaar bij de dag waar je op dat moment bent.
Meer lezen

Gespreksbijbel - HSV

De Gespreksbijbel helpt gezinnen bij het regelmatig lezen van de Bijbel en het spreken met kinderen over de bijbeltekst. De uitgave bevat de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. In ieder hoofdstuk staan een leesprikkel, een gespreksonderwerp en een stukje uitleg om samen over te praten. Ieder bijbelboek bevat kleurenillustraties en foto's. Achter in de Gespreksbijbel zijn diverse opdrachtjes opgenomen om als gezin samen te doen.
Meer lezen

Rechte Bijbel - BGT

De Nederlandse versie van de beroemde Justice Bible. Deze Bijbel is ontwikkeld voor mensen die de wereld eerlijker willen maken vanuit hun geloof. Met 650 gemarkeerde Bijbelteksten over gerechtigheid en Bijbelstudies voor individueel en groepsgebruik.
Deze uitgave is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap in samenwerking met Tear, Eo, IJM, Kerk in Actie en Micha Nederland.
Meer lezen

Inspire Bijbel - NBV

De 'Inspire Bible' is wereldwijd een groot succes. Vanuit een grote vraag naar een Nederlandse editie verschijnt in augustus de Inspire Bijbel. Deze bijbeluitgave is eenkoloms gezet, heeft brede marges en bevat ruim 400 bijbelteksten in handlettering. De 'Inspire Bijbel' leent zich perfect voor een makkelijke manier van biblejournaling. De bijbelteksten in handlettering zijn in het Engels en zo gemaakt dat je ze kunt inkleuren. De brede marges zijn geschikt voor aantekeningen of eigen illustraties en/of handlettering.
In deze Nederlandstalige editie van de 'Inspire Bijbel' staat de handlettering naast de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling. Deze vorm werpt een nieuw licht op de Nederlandse tekst en zorgt voor meer impact van de bijbeltekst.
Meer lezen

Notitie Bijbel HSV

De Notitiebijbel is een schrijfbijbel in Herziene Statenvertaling met extra ruimte om notities te maken bij een bijbeltekst die je raakt, inspireert, motiveert. De complete bijbeltekst is opgemaakt in één brede kolom. Aan de buitenzijde van iedere pagina zijn subtiele schrijflijntjes gedrukt waarop je aantekeningen kunt maken. De Notitiebijbel is ook geschikt om te gebruiken voor bible journaling.
Meer lezen

Bijbel In Een Uur - NBG

Ben je nieuwsgierig naar wat de Bijbel te bieden heeft, maar heb je weinig tijd? Dan is dit het boek voor jou. De Bijbel in een uur bevat een selectie van bijbelse verhalen die je meenemen door de hele Bijbel, zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Vanaf de schepping tot aan de nieuwe hemel en aarde in zestig minuten.
Meer lezen

Samenleesbijbel - Junior

Door het succes van de 'Samenleesbijbel' komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de 'Samenleesbijbel Junior'. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met 'Jong Protestant' (Jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) ontwikkeld. Ouders kunnen samen met hun kind in 30 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.
In elke stap is er een Bijbelverhaal om samen te lezen. Elk Bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Zo lezen ouders en kinderen samen het Bijbelverhaal. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het Bijbelverhaal aan de slag te gaan. Zo zijn er gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.
Meer lezen

Maak Je Bijbel Groen

Verdieping, inspiratie en opdrachten om van je eigen bijbel een Groene Bijbel te maken. Maak je eigen Bijbel groen is een werkboek in lijn met de Groene Bijbel. Deze unieke uitgave bevat de extra content van de originele Groene Bijbel rond het snijvlak van Bijbel, geloof en duurzaamheid. Daarnaast zit er bij dit werkboek een groene markeerstift om verzen of bijbelgedeeltes in je eigen bijbel groen te markeren.
Elk werkboek bevat een stickervel met diverse Groene-stickers waarmee je je eigen bijbel maakt tot een echte Groene Bijbel.
Meer lezen

Herziene Statenvertaling - Bijbel met Psalmen - Nieuwe Editie Klein

ISBN / EAN: 9789065394200
Uitgever: Royal Jongbloed
Afmetingen: 95 x 134 x 32 mm
Pagina's: 2000
Producttype: Hardback
Bindwijze: Gebonden
Meer lezen

Herziene Statenvertaling - Bijbel en Psalmen - Nieuwe Editie

ISBN / EAN: 9789065394231
Uitgever: Royal Jongbloed
Afmetingen: 134 x 185 x 42 mm
Producttype: Hardback
Bindwijze: Ingenaaid
Meer lezen

Bijbel + Infogids - BGT

ISBN10:
9089121250
ISBN13:
9789089121257
Uitvoering: Paperback
Meer lezen

Bijbel - NBV Paperback

Uitgave: Paperback
Uitgever: NBG
Verschijningsjaar: 2017
ISBN-13: 9789089121080
Aantal pagina's: 1250
Meer lezen

Bijbel - NBV

Uitgave: Hardback
Uitgever: NBG
ISBN-13: 9789089121110
Aantal pagina's: 1700
Meer lezen

Inspire - The Bible For Creative Journaling NLT

''Insprire'' is een engelse (NLT) bijbel voor journaling! In de bijbel is aan beide zijkanten van de pagina's ruimte vrij gelaten voor je eigen aantekeningen en er zijn op veel bladzijden mooie teksten/afbeeldingen neergezet die je kunt inkleuren.
Meer lezen

Vrouwenbijbel HSV - Jongbloed

Afmetingen: 44x250x163 mm
ISBN10
906539401X
ISBN13
9789065394019
Meer lezen

NBV Meiden Limited

Afmetingen: 42x158x115 mm
Druk: 1
ISBN10
9089121129
ISBN13
9789089121127
Verschijningsvorm: hardcover
Meer lezen

Youcat Jongerenbijbel

Afmeting: 16cm x 24cm
Omslag: Hardcover
Aantal pagina's: 434
UITGEVER: Uitgeverij Lannoo
EAN: 9789080844650
Meer lezen

Samenleesbijbel

Samenleesbijbel
ISBN: 9789089120427
Aantal pagina's: 2200
Meer lezen

Bijbel in Gewone taal voor jou

Uitgever: Jongbloed
Bestelnummer: 9789089120878
Meer lezen
facebook
sammagezelligstetransparant11-300x164