December is de tijd om een nieuw dagboek te kopen. Bij Samma hebben we een kast vol staan met alle mogelijke soorten dagboeken. Voor mannen, vrouwen, echtparen, kinderen, stevige studies en korte pakkende regels. Hieronder een greep uit de collectie. Kom gezellig snufffelen en laat je, als je er niet uitkomt, adviseren en inspireren.

Dansend Door De Dag - Marion Stroud

'Dansend door de dag' is een bijbels dagboek vol gedachten en gebeden uit het dagelijks leven van een vrouw. Inspirerend en uitdagend, aansprekend voor vrouwen in elke levensfase. Of je nu getrouwd bent of single, moeder of kinderloos, met of zonder baan, jong of oud, iedereen zal wel iets herkennen in de onderwerpen en gebeden.
Een heerlijk boek vol levensechte gedachten en gebeden, bijbelteksten en toepasselijke citaten die je helpen om je lichtvoetig en vrij door de dag te bewegen.
Meer lezen

365 - Jan Pool

God is goed − elke dag van het jaar.
Jezus is bij je. Elke dag van het jaar, elk moment. Hij wil je Zijn liefde geven. Zijn rust. Zijn kracht.
Wat betekent het als je Hem elke dag volgt? Daarover gaat dit dagboek. Ontdek hoe goed het leven met God is!
Meer lezen

Dagboek Duizendmaal Dank - Ann Voskamp

Ann Voskamp maakte diepe indruk met haar boek 'Duizendmaal dank'. In dit dagboek keert ze terug naar het thema van de dankbaarheid. In zestig overdenkingen, elk als het ware een boom met takken vol geschenken, voert Ann ons door een bos van genade waarin we in onze diepste nood telkens weer Gods adembenemende liefde tegen het lijf lopen.
Dit boek is zowel diepgaand als uiterst praktisch, met volop ruimte om ermee te beginnen: je dankpunten opschrijven en zo je ogen openen voor Gods gulheid.
Meer lezen

Spreukendagboek - Tim Keller

Gods wijsheid voor het leven. Spreuken is Gods boek met wijsheid. Het leert ons de essentie en het doel van een christelijk leven. In dit dagboek met een dagelijkse overdenking biedt Tim Keller zijn lezers een frisse, inspirerende les voor elke dag van het jaar op basis van verschillende passages in het boek Spreuken. Met zijn rijke kennis ontsluit Keller de wijsheid in de poëzie van Spreuken en leidt hij ons naar een nieuw begrip van wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden. Het 'Spreukendagboek' is een boek dat lezers elke dag opnieuw kunnen gebruiken, jaar na jaar, om aan een diepere relatie met God te werken. Dit is de perfecte aanvulling op Kellers eerder verschenen Psalmendagboek.
Meer lezen

65 Beloften Van God Voor Uw Kind - Mike Shreve

Dit dagboek voor ouders neemt u mee langs Gods prachtige beloften voor uw kind. Elke belofte wordt kort toegelicht en vormt zo de dagelijkse bemoediging die iedere ouder nodig heeft.
65 bemoedigingen
God heeft een groot hart voor kinderen en Hij belooft voor hen te zorgen. De Bijbel staat vol beloften die laten zien wat Zijn hartsverlangen voor kinderen is. Hij wil niets liever dan het gebed van ouders beantwoorden.
Dit dagboek voor ouders neemt u mee langs Gods prachtige beloften voor uw kind. Elke belofte wordt kort toegelicht en vormt zo de dagelijkse bemoediging die iedere ouder nodig heeft.
Voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Ideaal als kraamcadeautje en bij opdragen/doop. Aanbevolen door leiders van een breed spectrum aan kerken en organisaties.
Meer lezen

Een Jaar Met Henri Nouwen - Dagboek

Toen Henri Nouwen het plan opvatte om een boek met dagelijkse meditaties te schrijven, besefte hij niet dat dit een waar geestelijk avontuur zou worden. Hij wilde niet putten uit zijn eerdere publicaties. Alles moest nieuw zijn, al realiseerde hij zich de implicaties van die beslissing niet volledig. In het begin was het een sport. Hij schreef over het gebed, alleen zijn, de stilte en meer van die vertrouwde onderwerpen. Hij noteerde gewoon wat hem te binnen viel, zonder volgorde of structuur. Zijn opschrijfboekjes werden een onafscheidelijke gezel.
Hij werkte door tot hij 387 gedachten had opgeschreven. Meer dan de benodigde 365 of 366. Toen hij ze allemaal overlas, realiseerde hij zich dat hij zijn geloof had uitgeschreven, zijn eigen credo. Het boek verscheen eerder onder de titel 'Brood voor onderweg'.
Meer lezen

Wat Zeg Je? - Kris Bossenbroek & Esther van Lunteren

Wat zeg je? Sta je wel eens bewust stil bij die vraag? Heb je enig idee welke impact jouw woorden hebben op je familie, vrienden, de caissière, op God?
Met dit dagboek sta je een maand lang stil bij de impact van wat je zegt tegen jezelf, tegen anderen en tegen God. En dat vanuit de belangrijkste woorden die ooit gesproken en opgeschreven zijn: de Bijbel. Daarbij vind je elke dag biblejournaling-opdrachten om op een creatieve manier met (Gods) woorden om te gaan.
Benieuwd wat jij te zeggen hebt? Ga de uitdaging aan!
Meer lezen

Bijbels Dagboek Voor Tieners

''Kunnen ze ook gewoon opschrijven wat ze bedoelen?''
''Wat betekent dat: je hart openstellen? Wat moet je dan doen met je hart?''
Voor tieners met autisme of tieners die houden van duidelijkheid is het in dit dagboek direct helder: er staat wat er staat. Vaak gebruiken we veel beeldtaal als we de bijbel uitleggen of over geloof spreken. In dit dagboek is beeldtaal vermeden.
Wél vind je in dit dagboek voor elke dag een stuk uit de Bijbel met heldere uitleg, concrete toepassingen en interessante weetjes. Het dagboek is geschreven voor jongeren met een gemiddelde intelligentie.
De schrijvers hebben allen ervaring met jongeren met autisme, professioneel dan wel in hun persoonlijk leven.
Meer lezen

Kom In Beweging - Praktisch Dagboek

Het dagboek 'Kom in beweging' is speciaal geschreven voor doeners van 14 tot 18 jaar. Het dagboek bevat 366 stukjes. Elke dag bestaat uit een te lezen Bijbelgedeelte, een kernvers, een meditatie en een opdracht/vraag/stelling. De Bijbelgedeelten zijn niet uitgeschreven, zodat de lezer zelf een Bijbelvertaling kan kiezen.
Onder andere de volgende thema's komen in het dagboek aan bod: bidden, gehoorzaamheid, leven met God, wereldnieuws, geduld, taalgebruik, bekering, wederkomst en geld verdienen.
De scribenten van het dagboek komen uit diverse kerkelijke gezindten (Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde Kerken, PKN, Hersteld Hervormde Kerken).
Meer lezen

De Rode Draad Door De Christelijke Feesten - Gezinsdagboek

Uniek! Samen in het gezin de christelijke feesten in perspectief zetten, ontdekken wie God is en hoe zijn reddingsplan door de feesten heen duidelijk wordt.
Het boek biedt voor elk feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar.
Achterin zit een pakket voor een vlaggenlijn. Het boek biedt regelmatig opdrachten om een vlag op te hangen met symbolische kleur, vorm of tekst. Zo ontstaat het feest in eigen huis. Dit boek is ook uitstekend te gebruiken op scholen en in kerken.
Meer lezen

Toegewijd - Priscilla Shirer

Dit 90 dagen dagboek van Priscilla Shirer wil je inspireren om te luisteren naar Gods stem en zijn weg te gaan in je leven. De overdenkingen dagen je uit en geven moed en kracht voor elke nieuwe dag.
Elke dag begint met een bijbeltekst uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Daarna volgt een mooie, inhoudelijke meditatie, en een aantal vragen die je aan het nadenken zetten, zodat je elke dag toegewijd kunt leven.
Meer lezen

Dagboek Over Buitengewone Vrouwen Zoals Jij - Nine de Vries

Dienstbaar, bescheiden en op de achtergrond. Het lijkt wel of deze kwaliteiten het meest gewaardeerd worden in vrouwen. Dit boek laat zien dat God anders naar vrouwen kijkt. Naar jou.
In dit dagboek lees je 10 weken lang over vrouwen uit de Bijbel die gewaagde keuzes maakten, die de verwachtingen en regels van hun cultuur overtraden. De één was brutaal, de ander leidde een leger. En God zegende hun daden. Hun verhalen gaan over jaloezie en verdriet, maar ook over liefde en moed. Omdat dat actuele thema's zijn, wordt elk hoofdstuk afgesloten met een verhaal van een vrouw van nu, geschreven door Erica Duenk.
De vrouwen uit dit boek hebben één grote gemene deler: God maakt hen krachtig, dapper en strijdbaar. Kortom, buitengewoon. Verlang jij daar ook naar?
Meer lezen

Hier Aan Zijn Voeten - Enjoy Mama

Moeders hebben vaak weinig tijd en veel uitdagingen. Daarom bevat dit bijbels dagboek 365 korte overdenkingen speciaal geschreven voor en door moeders om elkaar te bemoedigen en te inspireren. De Bijbel is namelijk ook voor het moederschap een bron van inspiratie. God laat zich kennen als een zorgzame, liefhebbende ouder die zijn kinderen helpt, vertrouwen geeft, regels stelt, eigen keuzes laat maken en er altijd voor hen is.
Moeders uit verschillende generaties en met verschillende achtergronden delen de pareltjes die ze in de Bijbel hebben ontdekt, met thema's als zorgdragen, loslaten, onzekerheid, regels en grenzen.
Meer lezen

Sta Op en Schitter - Daniëlle Heerens

'Sta op en schitter' is een eigentijds, aansprekend Bijbels dagboek voor tienermeiden. Het bevat voor elke dag een Bijbeltekst met overdenking en aansluitend gebed, onderverdeeld in 26 thema's - van vrucht dragen en leren, tot moed houden en liefhebben - die tienermeiden meer leren over zichzelf, God en de Bijbel.
In de hoop dat ze daardoor ontdekken hoe bijzonder ze zijn, dat God van hen houdt zoals ze zijn en wat het inhoudt om te geloven. Maar vooral dat ze mogen opstaan en schitteren, zowel om te laten zien wie ze zelf zijn, als om Gods licht en liefde te verspreiden in de wereld om hen heen.
Meer lezen

Colour Your Life - Masja van den Berg

Een dagboek bijhouden kost vaak veel tijd. Met dit prachtig uitgevoerde kleurendagboek mag je antwoord geven op vragen wanneer jij tijd en zin hebt. Door de mooie kleurplaten erbij wordt het een dierbaar en persoonlijk boekje om altijd te bewaren. Het persoonlijkste cadeau voor jezelf en een ander.
Meer lezen

Onnoembaar Aanwezig

Na het succes van 'Ontroerend dichtbij' verschijnt er opnieuw een dagboek voor vrouwen bij de Herziene Statenvertaling. Vijf vrouwen schreven elk twintig stukjes over de vrucht van de Geest, waarover Paulus schrijft in zijn brief aan de Galaten. Dit dagboek kan dagelijks gebruikt worden, maar omdat er geen datum bij de stukjes staat, is het geen probleem om een dag over te slaan.
Dagelijks staat er een bijbelgedeelte centraal. De teksten zijn concreet en praktisch, met elke dag een bemoediging of een opdracht.
Dit dagboek helpt vrouwen om in de dagelijkse praktijk christen te zijn en tot zegen te zijn voor hun omgeving. In volledige overgave, levend vanuit de kracht van de Heilige Geest.
Meer lezen

Elke Dag Een Bijbelvers - Dagboek Voor 3 Jaar - Grijs

Je zoekt de datum van vandaag op. Bovenaan het eerste gedeelte van de bladzijde vul je het jaartal in. Nu kun je deze ruimte gebruiken om een Bijbeltekst op te schrijven die je vandaag heeft aangesproken bij het Bijbellezen.
En morgen? Dan doe je ditzelfde op de volgende bladzijde. Is er een jaar voorbij, dan begin je opnieuw op het tweede, en het jaar daarna op het derde gedeelte van de pagina.
Op deze manier ervaar je door de jaren heen dat Gods goedertierenheid en Zijn barmhartigheid elke dag weer nieuw zijn en Zijn trouw groot is!
Het boekje is voorzien van enkele Bijbelverzen uit de HSV. Deze zijn prachtig vormgegeven.
Ook beschikbaar in zalmkleur hier.
Meer lezen

Woestijnregen - Elise Brouwer

''Woestijnregen'' van Elise Brouwer is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?
Aan de hand van zeven thema's neemt de auteur de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.
Meer lezen

Dagboek Bij De HSV voor jongens - Ds. J. Belder

Als tienerjongen moet je veel keuzes maken. Wat wil je worden? Doe je mee met je vrienden, of niet? Wat doe je met je tijd? Welk voorbeeld volg je?
Dit dagboek bij de Herziene Statenvertaling wil je helpen met kiezen. Het dagboek bestaat uit 40 dagen. Elke dag lees je een klein stukje uit de Bijbel, waarin het gaat over 'kiezen'. In begrijpelijke woorden legt ds. J. Belder vervolgens uit wat dit stukje voor jou betekent. Ten slotte krijg je een opdracht, zodat je direct kunt doen wat je hebt geleerd. Eenvoudig en begrijpelijk. Want de Bijbel gaat over jou!
Meer lezen

Dagboek Bij De HSV voor meiden - Willeke Herwig

Mooi dagboekje, waarin meiden direct worden aangesproken. Het laat duidelijk zien dat de Bijbel ook voor ons actueel is.Elke dag staat er een bijbelse vrouw centraal. Behalve een korte tekst, is er elke dag een opdracht. Bijvoorbeeld 'Let er eens op hoe vaak je oordeelt over anderen én over jezelf. Schrijf op je hand de letters ‘O N’ van ‘Oordeel Niet’. Denk, steeds als je dat ziet, eraan dat je niet moet oordelen.' of 'Geef vandaag eens een (kleine) gift aan een goed doel of doe iets goeds voor een ander, zonder het aan iemand te vertellen.' Door de opdrachten maak je het gelijk concreet.
Meer lezen

Elke Dag Een Bijbelvers - Dagboek Voor 3 Jaar - Zalmkleur

'Elke dag een Bijbelvers' - dagboek voor 3 jaar. Het is speciaal bedoeld voor je dagelijkse stille tijd.
Hoe gebruik je dit boekje?
Je zoekt de datum van vandaag op. Bovenaan het eerste gedeelte van de bladzijde vul je het jaartal in. Nu kun je deze ruimte gebruiken om een Bijbeltekst op te schrijven die je vandaag heeft aangesproken bij het Bijbellezen.
En morgen? Dan doe je ditzelfde op de volgende bladzijde. Is er een jaar voorbij, dan begin je opnieuw op het tweede, en het jaar daarna op het derde gedeelte van de pagina.
Op deze manier ervaar je door de jaren heen dat Gods goedertierenheid en Zijn barmhartigheid elke dag weer nieuw zijn en Zijn trouw groot is!
Het boekje is voorzien van enkele Bijbelverzen uit de HSV. Deze zijn prachtig vormgegeven.
Ook beschikbaar in de kleur grijs hier.
Meer lezen

Gods Beloften Voor Jou - Dagboekje - Max Lucado

De Bijbel staat vol met beloften van God waar je je aan vast mag houden. Max Lucado selecteerde meer dan tachtig bijbelteksten met beloften en schreef er korte overdenkingen bij. Een klein niet-elke-dagboekje dat uitnodigt om weg te geven.
Meer lezen

Omdat Hij Van Je Houdt - Dagboekje - Ina Van Der Beek

Kort maar krachtig: 365 inspirerende teksten van bestsellerauteur Ina van der Beek. Zo word je elke dag herinnerd aan Gods liefde voor jou!
- Voor iedereen die een bondige bemoediging kan gebruiken
- Moederdagtip!
Meer lezen

Leven Aan Zijn Hart - Bijbels Dagboek - Tanneke Dorgelo

Dit dagboek vertelt over de bijzondere relatie die de Here Jezus met jou, als onderdeel van zijn gemeente, wil hebben. Hij houdt intens van zijn gemeente, zoals een bruidegom van zijn bruid. Zijn overweldigende liefde vraagt om een antwoord van onze kant. Om dichter aan zijn hart te gaan leven. De 365 overdenkingen gaan over thema's als intimiteit met God, overgave aan Hem, stralen voor God en Hem aanbidden. Het dagboek nodigt uit om verder te groeien in liefde voor en verlangen naar de Here Jezus.
Meer lezen

Bijbels Dagboek Kracht Voor Elke Dag 2019

Succesvolle verkoop van dit dagboek is ieder jaar weer verzekerd; afwisselende onderwerpen, originele teksten en gedegen uitleg waar je in het dagelijks leven wat mee kunt. Soms wordt ingegaan op een bepaald thema, soms wordt ervoor gekozen om een of enkele bijbelboeken door te lopen.
Iedere bijdrage bestaat uit een bijbelgedeelte om te lezen, een uitgeschreven kerntekst en een meditatie. Daarbij wordt een psalm, gezang of lied opgegeven om te zingen. Op sommige dagen wordt een bezinningsvraag gesteld om over na te denken en eventueel in gezinsverband te bespreken, of er wordt een gebedspunt aangereikt.
Meer lezen

Elke Dag Een Vraag - Vijf Jaar Lang

In 'Elke dag een vraag' beantwoord je vijf jaar lang,elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Als
je dit doet, heb je na die tijd een ontzettend leuk, persoonlijk naslagwerk. Het concept is eigenlijk heel
simpel: het boek stelt je 365 vragen, elke dag eentje. Op elke pagina staan vijf vakken om de vraag in te
beantwoorden, voor elk jaar een vak. Je kunt dus ook nog zien hoe je zelf in die vijf jaar verandert en
wat je allemaal meemaakt en denkt. Een ideaal dagboek voor mensen die geen lange verhalen
willen schrijven en een geweldig boek om cadeau te geven of krijgen.
Meer lezen

Mijn Bullet Journal - blauw - landscape

De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen... dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je …
Meer lezen

Buitengewoon - Bijbels Dagboek voor Tienerjongens

EAN nummer: 9789085433743
Auteurs: Diversen
Uitgever: Uitgeverij Columbus
Verschijningsvorm: Paperback
Pagina's: 248
Meer lezen

Vier Het Leven - Alinda Bol

Auteur: Alinda Bol
ISBN10:
9023950437
ISBN13:
9789023950431
Verschijningsvorm: Hardcover
Meer lezen

Samen is... - Invulboek - Henk en Ruth Stoorvogel

Auteur: Henk Stoorvogel & Ruth Stoorvogel
ISBN10:
9029726563
ISBN13:
9789029726566
Uitvoering: Paperback
Meer lezen

Vol Van Gods Liefde - Carianne Ros

Auteur: Carianne Ros
ISBN10:
9033824000
ISBN13:
9789033824005
Verschijningsvorm: Hardcover
Meer lezen

Geheel Voor Hem - Oswald Chambers

Auteur: Oswald Chambers
ISBN10:
9043503312
ISBN13:
9789043503310
Meer lezen

Leven Met Aandacht - Sarianne Dalen

Auteur: Sarianne van Dalen
ISBN10:
9491844695
ISBN13:
9789491844690
Verschijningsvorm: Paperback
Meer lezen

Alle Dagen - Arie van der Veer

ISBN: 9789051945218
Auteur: Arie Van der Veer
Uitgever: van Wijnen
Meer lezen

Goede Genade! - Willem de Vink

Auteur: Willem de Vink
Illustrator: Willem de Vink
Afmetingen: 33x175x174 mm
ISBN10:
9085200830
ISBN13:
9789085200833
Verschijningsvorm: Paperback
Meer lezen

Elke Dag Een Cadeautje - Daniëlle Heerens

Uitvoering: Gebonden
Formaat: 10,5 x 14 cm
Pagina's: 384
ISBN: 9789033817786
Meer lezen

Dicht bij Jezus - Sarah Young

Dagelijks genieten van Zijn nabijheid.
Meer lezen

Nu & Later - Dagboek voor drie jaar - Carianne Rosuyaertiw9a8t89

Auteur: Ros, Carianne
Ondertitel: Dagboek voor drie jaar
Uitvoering: Gebonden met steunkleur
Formaat: 12 x 17 cm
Pagina's: 400
ISBN: 9789033817328
Meer lezen

One God One Plan One Life - Max Lucado

Auteur: Lucado, Max
Ondertitel: 365 dagen dagboek
Vertaler: Tobya Jong
Uitvoering: Gebonden met leeslint
Formaat: 12 x 17 cm
Pagina's: 400
ISBN: 9789033800771
Meer lezen
sammagezelligstetransparant11-300x164
facebook