Neplogo
Esther, wat een mooie vrouw in de Bijbel. Begrijpelijk dat de Goudse kunstenaar Jan van Lokhorst over deze vrouw en dit Bijbelboek schitterende tekeningen en schilderijen wilde maken met teksten van Bob Kerssen. Ik ben er van onder de indruk en weet zeker jullie ook. Maar ook de fotokunst met teksten in het boek JC zijn indrukwekkend. En wie houdt er niet van Henri Nouwen. Een jaar lang zijn dagelijkse overpeinzingen lezen is genieten. En dit zijn nog maar 3 van de prachtige boeken die er op dit moment bij Samma staan. ;)

Esther - Het Woord in Beeld - Jan van Lokhorst en Bob Kerssen

Dertig tekeningen, acht schilderijen.
Een heel bijzonder boek over een heel bijzonder bijbelboek Prachtig vormgegeven met de schitterende tekeningen en schilderijen van Jan van Lokhorst, de teksten van Bob Kerssen en de teksten uit de Bijbel. Een uniek boek om kado te doen of kado te krijgen en uren in te kijken, te lezen, weer te kijken, na te denken, en weer te kijken en onder de indruk te raken van deze bijzondere en beeldschone vrouw waardoor een heel volk gered kon worden.
Meer lezen

Een Jaar Met Henri Nouwen - Dagboek

Toen Henri Nouwen het plan opvatte om een boek met dagelijkse meditaties te schrijven, besefte hij niet dat dit een waar geestelijk avontuur zou worden. Hij wilde niet putten uit zijn eerdere publicaties. Alles moest nieuw zijn, al realiseerde hij zich de implicaties van die beslissing niet volledig. In het begin was het een sport. Hij schreef over het gebed, alleen zijn, de stilte en meer van die vertrouwde onderwerpen. Hij noteerde gewoon wat hem te binnen viel, zonder volgorde of structuur. Zijn opschrijfboekjes werden een onafscheidelijke gezel.
Hij werkte door tot hij 387 gedachten had opgeschreven. Meer dan de benodigde 365 of 366. Toen hij ze allemaal overlas, realiseerde hij zich dat hij zijn geloof had uitgeschreven, zijn eigen credo. Het boek verscheen eerder onder de titel 'Brood voor onderweg'.
Meer lezen

JC - Uitspraken van Jezus Christus in Beeld

JC. 150 uitspraken van Jezus
Liefdevol, streng, alledaags, rechtvaardig en wijs.
JC. Een koffietafelboek
Op elke pagina een indrukwekkend beeld, dat Jezus' woorden nog dichterbij brengt. Zeker met de bijbehorende mobiele app.
JC. Een uitnodiging
Wees even stil, lees de uitspraak. Draag de hele dag het woord in beeld met je mee.
Meer lezen
facebook
sammagezelligstetransparant11-300x164