Gisteravond was er een prachtige uitzending over “De Grootste Bijbel van Nederland” Het liet maar weer eens zien hoe belangrijk het boek door de eeuwen heen is geweest en nog steeds is. Behalve muziek en Bijbelverhalen ook de persoonlijke verhalen van mensen, waaronder het verhaal van de Goudse Els vd Naalt over het vergeven van de moordenaar van haar broer. Maar bij dat verhaal ging het ook over de impact die een kinderbijbel jaren later nog op haar leven heeft gehad. Ook in de andere verhalen kwamen de Bijbels en de kinderbijbels voor. Dankzij de eenvoudig druktechnieken zijn er nog nooit zoveel mooie en bijzondere Bijbels verschenen voor kinderen en volwassenen. En wie weet wat die bijzondere Bijbel jaren later nog kan uitwerken in het leven van mensen.

Kijk het programma terug via deze link Het gedeelte over Els staat op 1 uur.

Spel Plankenkoorts

Een leuk en leerzaam kaartspel waarbij je zo snel mogelijk je boekenplanken vol moet krijgen met alle Bijbelboeken. Ken jij ze allemaal uit je hoofd? Maar let op, het afstoffen van je planken kan voor verrassingen zorgen!
Voor 1-8 spelers.
Meer lezen

Slaap Lekker Bijbel - Vanessa Carroll

De "Slaap lekker Bijbel'' vertelt tien bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Onder andere de verhalen van Jozef, Daniël, Jona en de verloren zoon worden verteld. De verhalen brengen de kinderen dicht bij God en ze raken vertrouwd met de Bijbelverhalen. Kinderen kunnen de verhalen zelf lezen, of ze kunnen voorgelezen worden. De illustraties in deze kinderbijbel zijn gemaakt door Fabiano Fiorin, Vanessa Carroll schreef de verhalen.
Meer lezen

Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling

In de drukte van het gezinsleven is de gezamenlijke bijbellezing een belangrijk en waardevol rustpunt. Een goede kinderbijbel met mooie illustraties en passende verhalen helpt jonge kinderen aandacht te hebben voor Gods Woord. De verhalen van deze kinderbijbel liggen dichtbij de Herziene Statenvertaling en zijn prettig om voor te lezen.
De warme sfeervolle illustraties van Marjolein Hund brengen de tijd van de Bijbel prachtig tot leven. Naast de verhalen vind je ook bijbelteksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg geven.
Bij elk verhaal:
- Een tekst uit de Herziene Statenvertaling om te lezen en aan te leren
- Vragen om samen over door te praten
- Warme en sfeervolle illustratie
Het geheel van deze kinderbijbel kenmerkt zich door aandacht voor de doorgaande lijn van de heilsgeschiedenis. Bij een aantal verhalen wordt een kernwoord uit de geloofsleer uitgelegd, zoals hoop, bekering, wonder.
Meer lezen

Gespreksbijbel - HSV

De Gespreksbijbel helpt gezinnen bij het regelmatig lezen van de Bijbel en het spreken met kinderen over de bijbeltekst. De uitgave bevat de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. In ieder hoofdstuk staan een leesprikkel, een gespreksonderwerp en een stukje uitleg om samen over te praten. Ieder bijbelboek bevat kleurenillustraties en foto's. Achter in de Gespreksbijbel zijn diverse opdrachtjes opgenomen om als gezin samen te doen.
Meer lezen

Rechte Bijbel - BGT

De Nederlandse versie van de beroemde Justice Bible. Deze Bijbel is ontwikkeld voor mensen die de wereld eerlijker willen maken vanuit hun geloof. Met 650 gemarkeerde Bijbelteksten over gerechtigheid en Bijbelstudies voor individueel en groepsgebruik.
Deze uitgave is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap in samenwerking met Tear, Eo, IJM, Kerk in Actie en Micha Nederland.
Meer lezen

Inspire Bijbel - NBV

De 'Inspire Bible' is wereldwijd een groot succes. Vanuit een grote vraag naar een Nederlandse editie verschijnt in augustus de Inspire Bijbel. Deze bijbeluitgave is eenkoloms gezet, heeft brede marges en bevat ruim 400 bijbelteksten in handlettering. De 'Inspire Bijbel' leent zich perfect voor een makkelijke manier van biblejournaling. De bijbelteksten in handlettering zijn in het Engels en zo gemaakt dat je ze kunt inkleuren. De brede marges zijn geschikt voor aantekeningen of eigen illustraties en/of handlettering.
In deze Nederlandstalige editie van de 'Inspire Bijbel' staat de handlettering naast de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling. Deze vorm werpt een nieuw licht op de Nederlandse tekst en zorgt voor meer impact van de bijbeltekst.
Meer lezen

Crea Kinderbijbel

Dit creatieve boek is gemaakt bij de bijbelverhalen uit de Bijbel voor jonge kinderen. Er staan mooie kleurplaten, stip-tot-stiptekeningen, zoekplaten en leuke tekenopdrachten in. Spelenderwijs raken kinderen zo vertrouwd met de bijbelverhalen.
Een leuke creatieve manier van verwerken van het bijbelverhaal, die net wat makkelijker is dan biblejournaling.
Meer lezen

Notitie Bijbel HSV

De Notitiebijbel is een schrijfbijbel in Herziene Statenvertaling met extra ruimte om notities te maken bij een bijbeltekst die je raakt, inspireert, motiveert. De complete bijbeltekst is opgemaakt in één brede kolom. Aan de buitenzijde van iedere pagina zijn subtiele schrijflijntjes gedrukt waarop je aantekeningen kunt maken. De Notitiebijbel is ook geschikt om te gebruiken voor bible journaling.
Meer lezen

Jubileumeditie Prentenbijbel

Tien jaar geleden verscheen de eerste complete versie van de Prentenbijbel. In de afgelopen jaren heeft deze kinderbijbel zich ontwikkeld tot de best verkochte kinderbijbel van Nederland. Het 10-jarig jubileum is reden voor feest! Daarom is er deze gelimiteerde jubileumeditie inclusief een uniek kwartetspel met illustraties uit de Prentenbijbel, gesigneerd door Marijke ten Cate.
Meer lezen

Bijbel In Gewone Taal Scheurkalender 2019

Geen dag zonder de Bijbel? Met deze scheurkalender lees je elke dag een bijbeltekst uit de Bijbel in Gewone Taal. Laat de teksten je raken, inspireren of verblijden. De Scheurkalender heeft een frisse nieuwe look gekregen die past bij de bijbelvertaling. De Bijbel in Gewone Taal is een bijbelvertaling in duidelijke taal die we allemaal kennen en gebruiken. Zo kan iedereen dagelijks ervaren wat de Bijbel mensen van nu te zeggen heeft.
Meer lezen

Bijbel In Een Uur - NBG

Ben je nieuwsgierig naar wat de Bijbel te bieden heeft, maar heb je weinig tijd? Dan is dit het boek voor jou. De Bijbel in een uur bevat een selectie van bijbelse verhalen die je meenemen door de hele Bijbel, zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Vanaf de schepping tot aan de nieuwe hemel en aarde in zestig minuten.
Meer lezen

Samenleesbijbel - Junior

Door het succes van de 'Samenleesbijbel' komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de 'Samenleesbijbel Junior'. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met 'Jong Protestant' (Jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) ontwikkeld. Ouders kunnen samen met hun kind in 30 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.
In elke stap is er een Bijbelverhaal om samen te lezen. Elk Bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Zo lezen ouders en kinderen samen het Bijbelverhaal. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het Bijbelverhaal aan de slag te gaan. Zo zijn er gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.
Meer lezen

Babybijbel - Corien Oranje en Marieke ten Berge

Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Marieke ten Berge
ISBN10:
9065394281
ISBN13:
9789065394286
Uitvoering: Karton
Meer lezen

Bijbel Dichtbij - Bijbel in Gewone Taal met uitleg en toepassingen

Pagina’s: 2388
Uitvoering: paperback
Publicatiejaar: 2017
ISBN: 978-90-8912-099-1
Meer lezen

De Bijbel eenvoudig naverteld - Willem de Vink

Auteur Willem de Vink
Uitgave: Paperback
Uitgever: Barnabas
ISBN-13: 9789085202639
Meer lezen

Belle Bijbel

Aantal pagina's: 2100
ISBN13:
9789089121325
Uitgever: Nederlands Bijbelgenootschap
EAN:
9789089121325
Verschijningsvorm: Paperback
Meer lezen

Tienerbijbel - Willem de Vink

Auteur: Willem de Vink.
Uitgave: Hardback
ISBN-13: 9789086010912
Aantal pagina's: 592
Meer lezen

Vrouwenbijbel HSV - Jongbloed

Afmetingen: 44x250x163 mm
ISBN10
906539401X
ISBN13
9789065394019
Meer lezen

Mannen Bijbel - HSV

EAN-code:
9789065394026
Uitgeverij: Jongbloed
Aantal pagina's: 1902
Bindwijze: GEBONDEN
Meer lezen

Bijbel In Gewone Taal Paperback

- Bijbel in Gewone Taal
- Midprice-editie
- Paperback
- Rood
- ca. 1500 bladzijden
- 11,8 x 17,7
Meer lezen

Bijbel in Gewone taal voor jou

Uitgever: Jongbloed
Bestelnummer: 9789089120878
Meer lezen

Bijbel in Gewone Taal - Huisbijbel

Bijbel in Gewone Taal,
Huisbijbel
14 x 21 cm
Meer lezen

Bijbel in Gewone Taal - Standaard Editie

De Bijbel in Gewone Taal
Standaardeditie 12 x 18
Meer lezen
sammagezelligstetransparant11-300x164
facebook custom