Een tweede Scheidingsborrel

Mensen die zijn gescheiden ervaren het vaakst sterke gevoelens van eenzaamheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het zijn volgens het CBS vooral mensen zonder partner die sterk eenzaam zijn; 19 procent van de alleenstaande ouders ervaart sterke gevoelens op dit gebied. Gescheiden mensen lopen het grootste risico. Eenzaamheid komt bij deze groep drie keer zoveel voor als bij gehuwden, nooit-gehuwden en mensen van wie de partner is overleden. Het was ons al bekend en daarom ook één van de redenen om een 'scheidingsborrel'te organiseren. Dat bleek een succes in Augustus en daarom hebben we beslotenn om er op zondag 11 november weer een te houden bij Samma. Hartelijk welkom!

En ben je nog steeds getrouwd en wil je die eenzaamheid niet leren kennen, dan raden we je aan om aan je huwelijk te blijven werken. Bij Samma hebben we prachtige boeken over dit onderwerp waar je samen mee aan de gang kunt.

Meer lezen
scheidingsborrel2
Met Jou en God Verbonden - Dr. Sue Johnson

Met Jou en God Verbonden - Dr. Sue Johnson

'Met jou en God verbonden' van Dr. Sue Johnson helpt je om je moeizame relatie nieuw leven in te blazen. In deze voor christelijke stellen gereviseerde editie van Johnsons bestseller 'Houd me vast', gebruikt Johnson emotiegerichte therapie (Emotionally Focused Couple Therapy) in combinatie met behulpzame Bijbelverwijzingen, op de Bijbel geïnspireerde voorbeelden en specifiek christelijke adviezen. Dit boek brengt je dichter bij God en bij elkaar!
Meer lezen
9789029726566-samen-is-l-LQ-f

Samen is... - Invulboek - Henk en Ruth Stoorvogel

Een dagboek om elkaar beter te leren kennen en samen je relatie met God te verdiepen.

Met dit boek sta je op het punt om aan een heel bijzondere reis te beginnen. wanneer je samen met je partner de afspraak maakt om dit boek een jaar lang door te werken, doe je daarmee een diepte-investering in je relatie. Maand na maand gaan jullie met een keur aan belangrijke thema's aan de slag: hoe stimuleer je elkaar om te blijven ontwikkelen? Hoe groei je samen in bidden? Wat vinden jullie belangrijk in de opvoeding van jullie kinderen? De vragen en opdrachten zijn soms luchtig: 'Bij cake dekn ik aan...', soms indringend: 'Mijn grootste angst is...' en soms romantisch: 'Het mooist aan jou vind ik...'

Meer lezen
9200000079530719

Getrouwd Zijn Is De Hemel Niet - Annemarie van Heijningen-Steenbergen

Dit is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.

Meer lezen
9200000083037546

Hemels Huwelijk - Willem & Marian de Vink

Een huwelijk dat klopt, klopt als één hart.
Ben je geïnteresseerd in relaties en hoe ze werken vanuit een christelijke levensvisie? Dan gaat dit boek je helpen!

Er worden belangrijke vragen gesteld, zoals: wat is een huwelijk eigenlijk? Hoe krijg je een goed huwelijk? Wat is liefde? Hoe praat je opbouwend met elkaar? Hoe ziet God jullie relatie? Wat zegt de Bijbel over liefde en huwelijk?
Wij geloven dat het huwelijk bedoeld is om samen gelukkig oud te worden!
Na het lezen van dit boek:
* Weet je wat het huwelijk betekent.
* Kijk je met andere ogen naar je partner.
* Heeft jullie liefde een groeispurt gekregen.

Lees ook:
Hemels Huwelijk
Supplement - Wie is de ware?
E-Book, verkrijgbaar via thegracefactoryshop.com

Meer lezen
sammalogo
facebook twitter