Het is de tijd van de nieuwe boeken en spullen en dus nog maar even een mailtje met wat nieuws....

Elke Dag Een Bijbelvers - Dagboek Voor 3 Jaar - Grijs

Je zoekt de datum van vandaag op. Bovenaan het eerste gedeelte van de bladzijde vul je het jaartal in. Nu kun je deze ruimte gebruiken om een Bijbeltekst op te schrijven die je vandaag heeft aangesproken bij het Bijbellezen.
En morgen? Dan doe je ditzelfde op de volgende bladzijde. Is er een jaar voorbij, dan begin je opnieuw op het tweede, en het jaar daarna op het derde gedeelte van de pagina.
Op deze manier ervaar je door de jaren heen dat Gods goedertierenheid en Zijn barmhartigheid elke dag weer nieuw zijn en Zijn trouw groot is!
Het boekje is voorzien van enkele Bijbelverzen uit de HSV. Deze zijn prachtig vormgegeven.
Ook beschikbaar in zalmkleur hier.
Meer lezen

Woestijnregen - Elise Brouwer

''Woestijnregen'' van Elise Brouwer is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is?
Aan de hand van zeven thema's neemt de auteur de lezer mee op haar weg door depressie en angst. Zonder gemakkelijke antwoorden, openhartig en eerlijk, vertelt ze over haar ervaringen met depressie en het leven met God. Zo is dit boek een metgezel voor mensen die donkere dagen meemaken.
Meer lezen

Dagboek Bij De HSV voor jongens - Ds. J. Belder

Als tienerjongen moet je veel keuzes maken. Wat wil je worden? Doe je mee met je vrienden, of niet? Wat doe je met je tijd? Welk voorbeeld volg je?
Dit dagboek bij de Herziene Statenvertaling wil je helpen met kiezen. Het dagboek bestaat uit 40 dagen. Elke dag lees je een klein stukje uit de Bijbel, waarin het gaat over 'kiezen'. In begrijpelijke woorden legt ds. J. Belder vervolgens uit wat dit stukje voor jou betekent. Ten slotte krijg je een opdracht, zodat je direct kunt doen wat je hebt geleerd. Eenvoudig en begrijpelijk. Want de Bijbel gaat over jou!
Meer lezen

Ongewone Momenten Met De Bijbel - Johannes Goldenstein

Bijna iedereen heeft wel een Bijbel in huis, maar toch blijft er vaak weinig tijd over om erover na te denken in het dagelijks leven. 'Ongewone momenten met de Bijbel' nodigt je uit om op veel verschillende manieren aan de slag te gaan met bijbelteksten. Met veel ruimte voor eigen creatieve verwerking.
De auteur geeft allerlei tips om te lijmen, scheuren, knutselen, tekenen, denken en dromen. Alles is toegestaan. Zo komen bijbelteksten tot leven en worden ze je meer eigen. Deze journal maakt creatievelingen blij!
Meer lezen

Ik Zal Er Zijn - Lifeprints

Een prachtig geschenkboek met prints van het duo Lifeprints. Dit boek is bedoeld voor situaties waarin bemoediging en inspiratie meer dan welkom zijn. Of je nu even vastloopt of in de storm van je leven zit, God houdt zich aan zijn belofte. 'Ik zal er zijn' is wat hij in zijn woord beloofd. Niet altijd op de manier zoals wij het zelf hadden bedacht en gehoopt, maar Hij is er bij.
Met zeven verschillende woorden wordt het thema 'Ik zal er zijn' uitgewerkt. Het boek bevat inspirerende teksten, liedteksten, citaten en bijbelteksten. Een feest voor het oog en een balsem voor het hart!
Meer lezen

Met Jou en God Verbonden - Dr. Sue Johnson

'Met jou en God verbonden' van Dr. Sue Johnson helpt je om je moeizame relatie nieuw leven in te blazen. In deze voor christelijke stellen gereviseerde editie van Johnsons bestseller 'Houd me vast', gebruikt Johnson emotiegerichte therapie (Emotionally Focused Couple Therapy) in combinatie met behulpzame Bijbelverwijzingen, op de Bijbel geïnspireerde voorbeelden en specifiek christelijke adviezen. Dit boek brengt je dichter bij God en bij elkaar!
Meer lezen

Stukjes & Beetjes - Marloes Meijer

De Bijbel is voor steeds meer mensen een gesloten boek. Evenals het christelijk geloof trouwens. Maar als je nieuwsgierig bent naar het christelijk geloof, waar begin je dan? Net als judo, gamen of yoga heeft geloven een eigen taal en spelregels, die je niet gelijk begrijpt. Dit boek vertelt bij stukjes en beetjes iets over geloven en geeft uitleg. Over hoe je over God zou kunnen denken en Hem kunt ervaren, maar ook over bijvoorbeeld de christelijke feestdagen.
Meer lezen

Vrijspraak Voor Losers - Nadia Bolz-Weber

In "Vrijspraak voor losers' houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.
Nadia Bolz-Weber is de voorganger van een Lutherse gemeenschap die ze in 2008 startte in Denver: House for All Sinners and Saints. Een plek waar verslaafden, drag queens en andere outsiders elkaar ontmoeten.
Meer lezen
De Grote Spirituele Shift - Brian McLaren

De Grote Spirituele Shift - Brian McLaren

Volgens Brian McLaren staat het christendom op een kantelpunt. Steeds meer christenen definiëren zichzelf niet meer in termen van geloof, maar leven vanuit liefde. Gelovigen identificeren zich steeds minder met georganiseerde religie en meer met het organiseren van religie: van het bouwen aan vrede tot het overwinnen van armoede en onrecht. Met virtuositeit en compassie nodigt Brian McLaren in 'De grote spirituele shift' zijn lezers uit om gebruik te maken van het moment en de belangrijkste bedevaart van deze tijd te ondernemen: het christendom christelijker maken.

Meer lezen
Undivided - Vicky Beeching (engelse editie)

Undivided - Vicky Beeching (engelse editie)

Vicky Beeching, called "arguably the most influential Christian of her generation" in The Guardian, began writing songs for the church in her teens. By the time she reached her early thirties, Vicky was a household name in churches on both sides of the pond. Recording multiple albums and singing in America's largest megachurches, her music was used weekly around the globe and translated into numerous languages.
But this poster girl for evangelical Christianity lived with a debilitating inner battle: she was gay. The tens of thousands of traditional Christians she sang in front of were unanimous in their view – they staunchly opposed same-sex relationships and saw homosexuality as a grievous sin. Vicky knew if she ever spoke up about her identity it would cost her everything.Faced with a major health crisis, at the age of thirty-five she decided to tell the world that she was gay. As a result, all hell broke loose. She lost her music career and livelihood, faced threats and vitriol from traditionalists, developed further health issues from the immense stress, and had to rebuild her life almost from scratch.But despite losing so much she gained far more: she was finally able to live from a place of wholeness, vulnerability, and authenticity. She finally found peace. What's more, Vicky became a champion for others, fighting for LGBT equality in the church and in the corporate sector. Her courageous work is creating change in the US and the UK, as she urges people to celebrate diversity, live authentically, and become undivided.Meer lezen
sammalogo
facebook twitter