sammalogo

Het is kinderboekenmaand.


Natuurlijk hebben we de aktieboeken voor de verschillende leeftijdsgroepen. Maar daarnaast……. Jongens, jongens wat zijn er toch veel leuke, grappige, geweldige, serieuze en boeiende kinderboeken op de markt. Alleen al de hoeveelheid prachtige kinderbijbels is het genieten waard. En dan de CD’s. Bij Samma zijn we stiekemweg als volwassenen allemaal gek op de Smileydjes CD van Elise Mannah. Ben je de meeste kinder CD’s na een tijdje zat, die van Elise niet, en het gaat in elk geval ergens over zonder dat het belerend is. En ja…, het muzikale gehalte is ook heel hoog. Kortom…, wij zijn fan en weten bijna zeker dat jullie dat allemaal worden als je deze cd hoort. En.... oh ja, voor elk kind, klein en groot, dat binnenkomst hebben we deze maand weer een prachtig boekje.

CD Smileydjes - Elise Mannah

download (79)
Op de cd staan maar liefst 18 frisse liedjes. Vooral nieuwe liedjes, maar ook een aantal bekende liedjes van Elise in een nieuw jasje. Bijvoorbeeld het lied ‘Compliment’, dat op veel scholen regelmatig door de lokalen schalt. Maar ook het lied ‘Hatsjie’, over pesten, dat Elise in haar tijd als juf vaak zong met de kinderen. Bij het ene liedje past een blije smiley, bij het andere een verdrietige. Zo gaat het lied ‘Dictee’over het gemis van iemand die overleden is. Het liedje ‘Gefeliciteerd’ viert juist het leven.

Diverse thema’s komen voorbij. Van onzekerheid en lelijke woorden die pijn doen tot een mooie tekening maken en lekker buiten spelen. Van elkaar helpen tot verliefd zijn. Door alles heen klinkt Gods liefde en de verwondering over hoe mooi Hij alles gemaakt heeft: ‘God is een kunstenaar’!

Meer lezen

Voor Mijn Allerbeste Vriend - Willemijn de Weerd & Marieke ten Berge - Kinderboekenweek

Eekhoorn Edje wil graag dat zijn vriend Edo met hem speelt. Maar Edo heeft geen tijd. Hij moet heel veel eikeltjes verzamelen vandaag. Das vindt het niet aardig dat Edo zijn allerbeste vriend Edje in de steek laat. Hij verwijt Edo dat hij alleen maar aan zichzelf denkt. Maar dan blijkt dat Das zich schromelijk vergist...
Meer lezen

De Majesteit van het BelangRijk Kinderboekenweek

De Majesteit van het BelangRijk Kinderboekenweek
'De majesteit van het BelangRijk' is de titel van het Kinderboekenmaand-actieboek voor de bovenbouw, geschreven door Anke van der Pol.
De titel zorgt al voor een denkrimpel in je voorhoofd. De majesteit van het BelangRijk… dat is toch geen goed Nederlands? Er lijkt een woord te ontbreken. En staat er nu een hoofdletter R midden in het woord? Hmm, vreemd. Misschien staat de oplossing wel in het boek.
Het verhaal gaat over een koningin. Ze ligt ziek in bed. Haar toestand wordt er niet beter op, eerder slechter. De dokter maakt zich ernstige zorgen over haar gezondheid.
Ze doet vreselijk naar tegen haar bedienden: Bloem, Uitsmijter, Schalk en dokter Stethoscoop. Ze snauwt ze alleen maar af, terwijl ze dag en nacht voor haar klaarstaan.
Op een dag is ze zo ziek dat ze niet meer kan praten en dus ook niet meer kan snauwen. Dan schrijft ze alle bevelen op papier, met grote, slordige letters en veel uitroeptekens.
Dokter Stethoscoop adviseert haar om naar verhalen van haar onderdanen te luisteren, maar dat wil ze absoluut niet. Wat een krankzinnig idee!
Elke dag schuiven haar bedienden een nieuw matras onder haar koninklijke derrière, maar ze gaat er niet beter van slapen. Uit pure wanhoop beginnen de bedienden haar ‘s nachts verhalen te vertellen. Ze denken dat de koningin erdoor in slaap valt, maar ze doet net alsof. Ze vindt de verhalen oersaai en blijft commando’s op papier uitdelen. De bedienden worden er moedeloos van.
Tot overmaat van ramp brokkelt er een stuk muur van het paleis af. De koningin wil dat er meteen een oplossing wordt gezocht.
Als er iemand langskomt om de muur te repareren, raakt ze met hem in gesprek…
Het verhaal heeft in eerste instantie veel weg van een sprookje ‒ boze koningin, grappige namen en veel fantasie. Maar als je goed oplet, kom je erachter dat je het verhaal eigenlijk allang kent. Dat is een mooie eyeopener.
Heel geschikt om in de klas voor te lezen!
Meer lezen

Superklas! - Janny den Besten - Kinderboekenweek

'Superklas!' is het Actieboek van de Kinderboekenmaand 2018 voor kinderen uit de middenbouw van de basisschool.
In de klas van Jens en Jolien is het altijd supergezellig. Maar de sfeer verandert ineens als er een nieuw meisje in hun groep komt: Lara.
Telkens is er ruzie. Zo veel ruzie zelfs, dat meester van Zessen van plan is om de afsluiting van de projectweek niet door te laten gaan. Jens en Jolien proberen de meester wat op te vrolijken. Maar niets lijkt te helpen. Of is het toch mogelijk om een nieuwe start te maken?
Meer lezen

Door Dik en Dun Werkmap Kinderboekenweek

Het Thema door Dik en Dun is in 2018 uitgewerkt voor de basisscholen in een werkmap voor leerkrachten.
'De werkmap Door dik en dun' geeft uitgebreide lees- en lessuggesties en boekbesprekingen bij de actieboeken.
Meer lezen

Door Dik en Dun Muziekboek Kinderboekenweek

Muziekboek 'Door Dik en Dun' die hoort bij de Kinderboekenweek.
Meer lezen

Door Dik en Dun CD Kinderboekenweek

'Door dik en dun' is de nieuwe CD (met nieuwe 10 liedjes) in het kader van de christelijke Kinderboekenmaand 2018 en past bij het Kinderboekenweek thema 'Vriendschap'.
Meer lezen
facebook