Ongelooflijke Bijbelverhalen

Het is nog steeds de ‘maand van de Bijbel’. Dat we heel veel mooie Bijbels hebben in allerlei verschillende uitvoeringen en vertalingen, wisten jullie natuurlijk al. Daarom maar eens aandacht voor prachtige boeken naast en over de Bijbel. En dan te beginnen met die Ongelooflijke Bijbelverhalen.

Ongelooflijke bijbelverhalen - Willeke Brouwer

Ongelooflijke bijbelverhalen - Willeke Brouwer
De Bijbel is een boek vol prachtige en spannende verhalen. Verhalen over dappere koningen, moeders en strijders, en hun leven vol gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen. Sommigen zeggen dat God tot hen spreekt. Anderen beweren dat ze een engel hebben gezien. Weer anderen hebben dingen zien gebeuren die eigenlijk niet kunnen. Wat zijn dit voor verhalen? Wie is God? En wie is Jezus, over wie ze in de Oude Boeken al vertellen? Willeke Brouwer vertelt in haar sprankelende schrijf- en tekenstijl vijftig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Met humor, maar nooit zonder respect, en met veel historische feitjes waardoor je de bijbelse tijd beter leert kennen. "Ga mee op reis met moedige mannen en vrouwen uit de Bijbel. Beleef de mooie en verrassende gebeurtenissen uit hun leven, maar ook hun spanning, strijd en twijfels. Duik in de hitte van de woestijnen, vecht tegen honger en dorst, wees dapper, luister naar de oude profeten en kijk naar de wonderen! Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik." - Willeke Brouwer

Lees verder

De Infographic Bijbel - Karen Sawrey

De Infographic Bijbel - Karen Sawrey
In 'De infographic Bijbel' van Karen Sawrey wordt de Bijbel getoond zoals je die nog nooit eerder hebt gezien: in infographics. In meer dan honderd illustraties wordt er inzicht gegeven in het Oude en Nieuwe Testament en komen eeuwenoude woorden tot leven. De schepping, de maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de parabels van Jezus, de reizen van Paulus: alle bekende personen en verhalen komen aan bod. Dit is de Bijbel voor een nieuwe generatie.

Lees verder

Hey Bijbel - diverse auteurs nu slechts € 1,-

Hey Bijbel - diverse auteurs

De bijbel is ouderwets, De Bijbel is waar,.De Bijbel is een boek vol strenge regels. De Bijbel is heilig, De Bijbel is onbegrijpelijk. De Bijbel is een sprookjesboek. De Bijbel is gewelddadig. De Bijbel is inspirerend.

Iedereen heeft wel een mening over de Bijbel. Dit boekje gaat over die Bijbel en vertelt je alles wat je wilde weten - en liever niet wilde weten.

‘Hey Bijbel’ geeft een korte en hedendaagse introductie op het meest gelezen boek ter wereld. Wat staat erin? Waar gaat de Bijbel over? Waarom vinden christenen de Bijbel belangrijk? Wanneer en hoe heb je wat aan de Bijbel?

– ‘Hey Bijbel’ is gericht op mensen die de Bijbel niet (goed) kennen.
– ‘Hey Bijbel’ bevat korte verhalen, weetjes en achtergrondinformatie.
– ‘Hey Bijbel’ is aantrekkelijk geschreven en bevat veel beelden.
– ‘Hey Bijbel’ probeert op een neutrale manier de verhalen en hoofdlijnen uit de Bijbel uiteen te zetten.

Lees verder

Lees je Bijbel - Corien Oranje

Lees je Bijbel - Corien Oranje
Behoor jij ook tot die grote groep mensen die graag zou willen dat bijbellezen een goede gewoonte wordt waar je inspiratie uit haalt voor je dagelijks leven? Maar ben je nog steeds op zoek naar een manier die bij jou past? Dan is dit boek voor jou. In Lees je Bijbel gaat Corien Oranje met experts als Ben Tiggelaar en Michelle van Dusseldorp op zoek naar manieren die kunnen helpen de Bijbel echt te gaan lezen. Het resultaat is een verdiepend, inzichtgevend en praktisch boek, dat je helpt om je eigen drijfveren te ontdekken, het schuldgevoel van je af te schudden en opnieuw met de Bijbel aan de slag te gaan – op een manier die bij jou past. De illustraties van Marijke ten Cate brengen herkenbare situaties en frustraties op een grappige manier tot leven.

Lees verder

De Verwonderbijbel - Erik Spriensma

De Verwonderbijbel - Erik Spriensma
Deze 'Verwonderbijbel' neemt kinderen en (groot)ouders mee naar het land van de bijbel. De vrolijke prenten, bestaande uit een unieke combinatie van fotografie en kleurrijke illustraties, brengen de mooiste bijbelverhalen tot leven. Een voorleesbijbel met terugkerende zoekelementen, waarbij jong en oud zich samen kunnen verwonderen over de bijbelverhalen. Een deel van de opbrengsten van dit boek gaat naar een goed doel dat zich inzet voor kansarme kinderen.

Lees verder
logoklein
facebook