De Maand van de Bijbel

De Maand van de Bijbel
Men zegt dat de maand van de Bijbel deze week begint. Ik vraag me altijd af wie dat bedenkt, maar voor een Bijbelshop natuurlijk niet verkeerd. In de loop van de 50 jaar Samma heb ik goedbedoelde adviezen gekregen dat ik misschien de naam BIJBELshop zou moeten veranderen, want ja, dat zou mensen ook afstoten die niet naar binnen durven lopen. Toegegeven, het is soms hilarisch om te zien hoe mensen voorbij de winkel lopen en aangetrokken worden door de mooie uitstraling of de leuke etalages, totdat ze het woord BIJBELshop lezen op de gevel en dat soms ook hardop doen. Daarna lopen ze het liefst zo snel mogelijk door om niet gezien te worden voor de winkel. Nog grappiger is als ze nietsvermoedend naar binnen lopen en links, rechts, omlaag en omhoog kijken, totdat ze de onderwerpen herkennen op alle boeken en dan snel weer naar buiten lopen. Want stel je voor dat ze gezien worden.

Toch heb ik de naam nooit willen veranderen in Boekhandel, Muziekwinkel, Kadoshop of Inspiratiewinkel o.i.d. Al die namen dekken de lading niet. BIJBELshop wel, want in de Bijbel zit de basis voor ons geloof, de inspiratie voor de boeken, de muziek, de kadootjes en bovenal voor ons leven.

Toen we ooit begonnen met de Bijbelsjop in 1972 waren er alleen maar zwarte en bruine bijbels met en zonder duimgrepen of rits in 2 vertalingen. Tegenwoordig zijn er vele vertalingen en nog meer uitvoeringen en daar worden we heel blij van. En niet vanwege de goede verkoop er van maar vanwege dat wat het met mensen doet. Er zijn zoveel verhalen van mensen die vanwege een bepaalde, voor hen aantrekkelijk uitgevoerde Bijbel, in die Bijbel zijn gaan lezen én in die God van de Bijbel zijn gaan geloven of verder mochten groeien in hun geloof. Hoe meer kleurtjes, soorten en uitvoeringen er zijn hoe mooier ik het vind. Ik hou van de Bijbel! Kijk op de website maar vooral in de winkel naar al die mooie exemplaren. Aan wie geef jij een nieuwe Bijbel?

Zo begon het ooit in 1972 in de Lem Duslsteeg. Op de foto Arie Rijlaarsdam die in die tijd ook naar allerlei markten in de omgeving ging.

Lees verder

Meer verhalen van 50 jaar Samma en het feest op Tweede Paasdag lees je hier.

Toegegeven.... op het logo van 50 jaar Samma staat het woord Bijbelshop niet. Dat komt omdat we behalve de winkel ook vieren dat we zoveel andere dingen hebben gedaan de afgelopen50 jaar zoals concerten en evenementen organiseren, vandaar ;) En wat Samma voor ons betekent vertel ik dan een volgende keer weer.

Samma_50_jaar_sticker_logo
facebook twitter instagram