Week van Gebed

Het is de Week van Gebed zoals elk jaar om deze tijd. Een mooi gegeven dat mensen uit allerlei kerken en kringen deze week aandacht geven aan gebed. Ik zat er vandaag eens over te mijmeren. Bidden is iets heel persoonlijks en daar wordt ook zeer verschillend over gedacht. In de winkel krijg ik mensen die er allerlei verschillende bidmanieren …

Lees verder
mijn column over gebed en over mijn moeder

Week van Gebed

Hieronder een kleine selectie van boeken over gebed:

Jezus hoort je - Sarah Young

Misschien herken je het. Je zou vaker willen bidden, maar iedere dag weer glipt de tijd je door de
vingers. Of, je neemt die tijd wél, maar door de vele prikkels die al bij je zijn binnengekomen, krijg je je
gedachten niet meer op orde. Of je hebt er al zo vaak voor gebeden, dat je bijna moedeloos bent en de
woorden niet meer kunt vinden. Fijn om dan een dagboekje te hebben dat je helpt om je gebedsleven
structuur te geven en woorden aan je gebeden.
Jezus hoort je, bemoedigt, omdat het gebaseerd is op het woord van God, en omdat het je helpt tijd te nemen
voor God en met God. De Here Jezus verlangt ernaar jouw stem te horen en van jou te horen wat er in je
hart leeft. Hij hoort je, elke dag!

Lees verder
Jezus hoort je - Sarah Young

Bijbels bidden - Marieke den Butter

Bijbels bidden - Marieke den Butter
Voor wie het gevoel heeft dat ze vaak hetzelfde bidden, voor hen die zich krachteloos en snel afgeleid voelen in het gebed, en voor hen die willen groeien in liefde voor God en Zijn Woord, is dit boek geschreven. In Bijbels bidden worden meer dan tweehonderd bijbelgedeelten omgezet in gebeden die dicht bij de tekst blijven. Door met de Bijbel open te bidden verdiept je gebedsleven, want ook nu geven Gods woorden licht en inzicht (Psalm 119:130). Dit boek is geschreven om de Bijbel te bidden voor je eigen leven. Naast de gebeden vind je ook veel citaten die bemoedigen en aanzetten tot nadenken.

Lees verder

Mijn getijden-gebed - Elise G. Lengkeek

Leven in balans: het geheim zit in de afwisseling van werken, bidden en lezen. Door bezig zijn af te wisselen met stilstaan en stil zijn. Zo wordt er al eeuwenlang dagelijks in de kloosters gebeden. Op het ritme van de tijd, op de 'scharnieren van de dag'.

Met 'Mijn Getijdengebed' kan iedereen deze prachtige vorm van bidden nu zelf ontdekken en Jezus zoeken in de stilte van het eigen hart. Zowel thuis als op het werk en onderweg. Alleen of samen met anderen.

Mijn Getijdengebed is gebaseerd op de Bijbel in Gewone Taal. Met een leesrooster om de Bijbel in één jaar te lezen. Ook te gebruiken als dagboek, met voor elke dag een bijbeltekst en een meditatie.

Doordat 'Mijn Getijdengebed' is gedrukt op dun bijbelpapier, is het een handzaam en compact boek dat makkelijk mee op reis kan.

Lees verder
Mijn getijden-gebed - Elise G. Lengkeek

Dank & Gebedsboek - Daniëlle Koudijs

Dank & Gebedsboek - Daniëlle Koudijs
Bidden en danken zijn twee krachtige geestelijke wapens. Dankbaarheid geeft kracht en vreugde, ook als het maar kleine dankpunten zijn. In gebed mogen we daarnaast eerlijk praten met God en ons leven in zijn handen leggen.

Dit 'Dank & Gebedsboek' helpt je meer structuur te geven aan je gebedsleven. Het boek is ingedeeld in weken en zo opgebouwd dat je eerst dankpunten opschrijft voordat je in gebed je vragen bij God neerlegt. Daarnaast biedt het inspirerende quotes, korte overdenkingen en prikkelende vragen, die aanzetten om na te denken over je leven en hoe God hiermee is verbonden.

Het 'Dank & Gebedsboek' geeft niet alleen je gebedsleven een boost, maar vooral ook je relatie met God. Het inspireert en motiveert je om dankbaar te zijn en om met God in contact te blijven. Don’t be too busy to talk to Him!

Lees verder

Hoe moet je bidden? - Pete Greig

Boek over bidden’ van Pete Greig is een inspirerende en praktische gids voor het gebed. Iedereen bidt, maar niemand vindt het makkelijk. We kunnen er allemaal wel een beetje hulp bij gebruiken. Al is het alleen maar om ons gebedsleven op te frissen. Met die insteek heeft Pete Greig een boek geschreven waarin alle elementen van het gebed aan de orde komen. Daarnaast hebben bekende bidders uit verschillende tradities een plek en stipt de auteur alle vormen van gebed aan. Een zeer inspirerende en aansprekende gids voor iedereen die al jaren bidt, maar ook voor degenen die wel willen bidden, maar niet weten hoe te beginnen.

Lees verder
Hoe moet je bidden? - Pete Greig

Gebedsdagboek - Annelies van Poelgeest

Gebedsdagboek - Annelies van Poelgeest
Je verlangt naar contact met God, maar wat zeg je als je aan het bidden bent? Hoe bid je voor andere mensen en waar kun je verder voor bidden?

Dit praktische gebedsdagboek neemt je 365 dagen bij de hand. Elke dag vind je een bijbeltekst, uitgewerkte gebedsonderwerpen en natuurlijk schrijfruimte voor je persoonlijke gebeden. Vanuit een grote diversiteit aan onderwerpen krijg je voor een jaar lang vragen, bijbelteksten en gebedssuggesties. Dat maakt het boek niet alleen uniek, maar ook geschikt als persoonlijk werkboek over jouw leven met God.

Lees verder

Bidden brengt je hart tot rust - Elizabeth George

Trouwe Heere, omdat U vandaag naast me gaat, kan ik iedere situatie aan met een rustig hart. En morgen zal ik weer op U vertrouwen.

Puttend uit eigen ervaringen deelt Elizabeth George haar inzichten, oprechte gebeden en favoriete Bijbelverzen met je, om je te helpen de meest moeilijke dingen van het leven aan te kunnen. Breng haar adviezen beschreven in de uitgave Bidden brengt je hart tot rust in praktijk en ontdek dat het mogelijk is om de dag met een hart vol vrede tegemoet te zien.

De thema’s in dit boekje:
  • Ga je gebukt onder verantwoordelijkheden?
  • Ben je bang voor wat er zou kunnen gebeuren?
  • Zie je op tegen het nemen van beslissingen?
  • Ben je bezorgd over je familie?
  • Maak je je zorgen over je gezondheid?
  • Ben je ongerust over je financiën?
  • Maak je je druk over wat anderen van je denken?
  • Ben je terneergedrukt door zonde?
Lees verder
Bidden brengt je hart tot rust - Elizabeth George

365 gebeden voor een emotioneel gezond leven - Stormie Omartian

365 Gebeden voor een emotioneel gezond leven is een bijzonder mooi en warm boekje van Stormie Omartian. Het voelt heel persoonlijk aan, als een bijbeltje.

Het is veel meer dan een gebedenboekje. Het is een bron van leven en troost. Een bron van inspiratie als u op zoek bent naar woorden voor dat moeilijke kaartje. De 365 gebeden die Stormie Omartian heeft opgeschreven, zijn uit het leven gegrepen. Herkenbaar voor iedereen, bruikbaar voor ieder die ervaren heeft dat eigen woorden soms tekort schieten. De gebeden zijn gericht op een emotioneel gezond leven. Een leven in het besef en de ervaring van Gods liefde en vrede. Er staan gebeden in om bevrijding van eenzaamheid, bezorgdheid, depressiviteit en andere negatieve gevoelens. Gebeden om meer geduld en minder boosheid. Gebeden om gehoorzaamheid en vernieuwing van denken. Gebeden om troost en leiding, vrede en voldoening. Gebeden om leven en kracht en meer kennis van God en Christus.

God wil u een emotioneel gezond leven geven. God heeft bevrijding, verlossing en overwinning voor u. Hij verlangt ernaar om in gebed met u te praten. Hij wil uw stem horen en zijn woord aan u kwijt kunnen. Het boekje 365 Gebeden voor een emotioneel gezond leven kan daarbij een prachtig hulpmiddel zijn.

Lees verder
365 gebeden voor een emotioneel gezond leven - Stormie Omartian

De kracht van een biddende Man - Stormie Omartian

De kracht van een biddende Man - Stormie Omartian
In dit praktische boek geeft Stormie Omartian jou als echtgenoot praktische tips hoe jij voor je vrouw kunt bidden.

Je houdt van je vrouw, en je wilt niets liever dan haar gelukkig zien. Er is geen betere manier om haar lief te hebben dan voor haar te bidden. De kracht van een biddende man tintelt van de verwachting dat God in je huwelijk zal werken, als je Hem erom vraagt. Hij kan zelfs diepe emotionele beschadigingen genezen.

In korte, leesbare hoofdstukken vertelt auteur Stormie Omartian op welke gebieden je vrouw jouw gebed nodig heeft, bijvoorbeeld:
- haar gevoelens en stemmingen
- haar geestelijk leven
- haar moederschap
- haar seksualiteit

Met waardevolle bijdragen van o.a. Neil Anderson, Steven Curtis Chapman en Jack Hayford.

Stormie Omartian schreef o.a. ook De kracht van een biddende vrouw en De kracht van biddende ouders.

Lees verder

De kracht van biddend bijbellezen - Stormie Omartian

Worstel jij ook wel eens met gebed? Hoe moet ik bidden? Wanneer moet ik bidden? Welke woorden gebruik ik wel en welke juist niet? Hoort God al mijn gebeden? En hoe verhoort Hij mijn gebeden, als ik niet krijg wat ik Hem gevraagd heb?
Hoe is gebed bedoeld?
Stormie Omartian neemt je in dit boek De Kracht van biddend bijbellezen mee door de Bijbel. Ze laat je zien hoe bekende bijbelpersonen als Mozes, David, Jozua, Maria, Petrus en Jezus baden, en hoe God hun gebeden verhoorde. Ze wil je leren hoe God het gebed bedoeld heeft. Zodat je leert hoe u dagelijks met Jezus kunt wandelen. Hoe je de leiding van de Heilige Geest kunt opmerken en gehoorzamen. Welke beloften God voor  jouw situatie in zijn Woord heeft gegeven. Hoe je je lasten bij Hem kunt afleggen. En hoe je meer kunt genieten van je gesprekken met de hemelse Vader.

Lees verder
De kracht van biddend bijbellezen - Stormie Omartian

De Kracht Van Een Biddende Vrouw - Stormie Omartian

De Kracht Van Een Biddende Vrouw - Stormie Omartian
Een praktisch en helpend boek over hoe jij als echtgenote voor je man kunt bidden.

Je huwelijk wordt echt niet beter door erover te piekeren. Maar als je ervoor bidt, verandert er wat! Een gelukkig huwelijk lijkt veel mensen een onmogelijkheid. En toch kan het. God doet graag het onmogelijke als je Hem erom vraagt! Stormie Omartian vertelt hoe God haar moeilijke huwelijk sterker maakte, sinds zij voor haar man begon te bidden. En ze bad heel gericht. Bijvoorbeeld voor:

* zijn geestelijk leven
* zijn emoties
* zijn rol als echtgenoot en vader
* zijn gezondheid
* zijn omgang met geld
* zijn werk

Iedere vrouw die naar een intiemere relatie met haar man verlangt, zal gesterkt worden door deze frisse kijk op de kracht van het gebed. Door levensechte voorbeelden, modelgebeden en toepasselijke bijbelteksten laat de schrijfster zien dat vrouwen kunnen rusten in Gods bemoedigende en zekere beloften voor hun huwelijk.

Stormie Omartian schreef onder andere ook de boeken 'De kracht van een biddende man' en het 'Gebedenboek voor echtparen'. Ze is al meer dan veertig jaar getrouwd met Michael Omartian.

Lees verder

Krachtige Gebeden En Beloften - Stormie Omartian

Auteur: Stormie Omartian
Afmetingen: 22x216x140 mm
ISBN10:
9059990730
ISBN13:
9789059990739
Verschijningsvorm: Paperback

Lees verder
Krachtige Gebeden En Beloften - Stormie Omartian
Samma_50_jaar_sticker_logo
facebook