Neplogo
SAMMA-KERST_NOV 2021-1684
Wat had ik een zin in komende week, de vrolijkste, gezelligste en mooiste week van het jaar in Samma. Vorig jaar zo gemist en nu lijkt het er weer op dat we het gaan missen. Weer onzekerheid, schakelen, somberheid. Het steeds opnieuw moeten schakelen en in onzekerheid verkeren is zwaar. Niet alleen voor mij, maar voor al die ondernemers in winkels, horeca en meer. Ik ben er heel verdrietig van.

Maar vandaag, vandaag maken we er dan maar een extra gezellige dag van en je bent meer dan welkom! Wees niet bang dat het te druk wordt, we kunnen het goed aan en anders krijg je van Bram een lekkere kop chocolademelk of cappuccino!

We hebben nog steeds prachtige kerstkaarten, héééél mooie sieraden van 'Dagelijkse Broodkruimels' en lieve kerststalletjes, mooie mokken, beeldschone engelen. Allemaal zaken die niet op de website staan, maar die je gewoon moet zien.

Enn ja, ook nog zeer voordelige hele mooie boeken, die je graag zou willen weggeven aan een bijzonder persoon of een hele groep.

De kadootjes worden natuurlijk supermooi ingepakt en je krijgt er zelf ook nog een mooi kadootje bij!

Oftewel, doe jezelf en ons een plezier om vandaag nog langs te komen dan maken we er met elkaar nog een ouderwets gezellige dag voor de Kerst van!

Zie ik je vandaag?
Irene

Jezus hoort je - Sarah Young

Misschien herken je het. Je zou vaker willen bidden, maar iedere dag weer glipt de tijd je door de
vingers. Of, je neemt die tijd wél, maar door de vele prikkels die al bij je zijn binnengekomen, krijg je je
gedachten niet meer op orde. Of je hebt er al zo vaak voor gebeden, dat je bijna moedeloos bent en de
woorden niet meer kunt vinden. Fijn om dan een dagboekje te hebben dat je helpt om je gebedsleven
structuur te geven en woorden aan je gebeden.
Jezus hoort je, bemoedigt, omdat het gebaseerd is op het woord van God, en omdat het je helpt tijd te nemen
voor God en met God. De Here Jezus verlangt ernaar jouw stem te horen en van jou te horen wat er in je
hart leeft. Hij hoort je, elke dag!

Lees verder
Jezus hoort je - Sarah Young

Bijbel in Gewone Taal dagboek

Bijbel in Gewone Taal dagboek
Elke dag een tekst In dit bijbels dagboek vind je voor elke dag een gedeelte uit de Bijbel in Gewone Taal. In een jaar lees je iets uit alle Bijbelboeken. Een vraag of een korte gedachte helpen je om nog verder over de bijbeltekst na te denken. Dit dagboek brengt de Bijbel heel dichtbij.

Lees verder

Vrouwen in beeld - Carolien Luitjes

Kleding: voor de ene vrouw een noodzakelijk kwaad, voor de ander een bron van vreugde. Een keuze maken, daar ontkomt niemand aan. Hoe maak je die keuze? Wat zegt de Bijbel over kleding en hoe ga je om met schoonheidsidealen, gebrokenheid en imperfectie? Hoe kunnen we, gemaakt naar Gods beeld, Hem weerspiegelen in deze wereld en hoe kan genadegoudlijm de scherven van ons bestaan schoonheid en heelheid brengen? De prachtige portretten van bekende en minder bekende vrouwen in dit boek, onder andere Marlies van der Staaij en Christine Stam, vertellen wie zij zijn, welke kleuren hen flatteren, hoe zij op grond van de Bijbel keuzes maken in kleding, maar ook hoe ze omgaan met imperfectie en hoe ze de gebrokenheid van het leven ervaren. De interviews met deze vrouwen zijn te beluisteren als podcast en worden uitgezonden als serie radioprogramma’s bij de Reformatorische Omroep. Een praktisch en bezinnend boek over kleding en schoonheid in gebrokenheid. Met vragen om als vrouwengroep in gesprek te gaan.

Lees verder
Vrouwen in beeld - Carolien Luitjes

Weet scheurkalender 2022

Weet scheurkalender 2022
Waarom word je niet bruin achter het raam maar wel onder een zonnebank? Zijn gelovige mensen gezonder? Hoe praten mieren met elkaar? Krijg je ADHD van kleurstoffen? Wat deed Noach met alle mest op de ark? Op deze (en heel veel andere) vragen vind je het antwoord in de nieuwe 'Weet Scheurkalender 2022': dé kalender voor nieuwsgierige jongeren en weetgrage ouderen! Iedere dag lees je een interessant weetje of een herkenbare vraag over geschiedenis, voedsel, natuur, de Bijbel, dino’s, techniek, bizarre records, en nog veel meer. Daar houdt het niet mee op, want je komt ook elke maand een pittige breinbreker en een vrolijke cartoon tegen! Al met al is deze kalender een must have voor iedereen die zich graag bij kennis laat brengen op het gebied van geloof, natuur en wetenschap.

Lees verder

Hoop - Geloven dat God goed is als het leven pijn doet - Craig Groeschel

Hoe kun je geloven in een goede God als het leven pijn doet? Juist als het leven pijn doet, wil je Gods nabijheid ervaren, wil je zeker weten dat Hij er is en wil je erop kunnen vertrouwen dat Hij je gebeden beantwoordt.

In zijn nieuwe boek Hoop schuwt Craig Groeschel het opnieuw niet om ook zijn eigen kwetsbaarheid en pijn te tonen. Hij en zijn vrouw Amy hebben grote zorgen (gehad) over de gezondheid van hun dochter. Hij kent de vragen die we stellen in onze diepste pijn: Waar is God? Geeft Hij wel om mij? Waar was Hij toen ik werd verkracht? Waarom heeft mijn kind deze handicap? Waarom is de kanker terug? Waarom heb ik nooit een levenspartner kunnen vinden? Als er één vraag uit de Bijbel is die wij allemaal herkennen op de bodem van het
leven, is het de vraag van die vader uit het Nieuwe Testament: 'Ik geloof, Heer, maar kom in vredesnaam mijn ongeloof te hulp!?'

Te midden van de pijn volstaan goedkope, theologisch in elkaar geflanste antwoorden niet. Dan heb je houvast nodig. Woorden van echt medeleven, echte hoop en echt perspectief. Zodat je te midden van de overweldigende realiteit van het leven zeker weet dat er nóg een realiteit is: God is werkelijk goed, en Hij is bij mij en voor mij!

Directeur Ruben Flach, van Stichting Opwekking, schreef een voorwoord.

Craig Groeschel zelf schreef ook het boek De christenatheïst.

Lees verder
Hoop - Geloven dat God goed is als het leven pijn doet - Craig Groeschel

Lazarus Staat Op - Rikko #1

Auteur: Rikko Voorberg
Illustrator: Joanne Zwart
Prachtig uitgevoerd boek.

NU SLECHTS 4,95

Lees verder
Lazarus Staat Op - Rikko #1

Blij Dat Je Bestaat - Cocky Drost

Auteur: Cocky Drost
NU SLECHTS 2,50

Lees verder
Blij Dat Je Bestaat - Cocky Drost

De Heer Is Mijn Herder - Jérémie Roussier & Éric Célérier

Auteur: Éric Célérier
Prachtig kadoboek.

NU SLECHTS 4,95

Lees verder
De Heer Is Mijn Herder - Jérémie Roussier & Éric Célérier

Hey Bijbel - diverse auteurs

Ontzettend leuk boekje.

NU SLECHTS 0,99

De bijbel is ouderwets, De Bijbel is waar,.De Bijbel is een boek vol strenge regels. De Bijbel is heilig, De Bijbel is onbegrijpelijk. De Bijbel is een sprookjesboek. De Bijbel is gewelddadig. De Bijbel is inspirerend.

Iedereen heeft wel een mening over de Bijbel. Dit boekje gaat over die Bijbel en vertelt je alles wat je wilde weten - en liever niet wilde weten.

‘Hey Bijbel’ geeft een korte en hedendaagse introductie op het meest gelezen boek ter wereld. Wat staat erin? Waar gaat de Bijbel over? Waarom vinden christenen de Bijbel belangrijk? Wanneer en hoe heb je wat aan de Bijbel?

– ‘Hey Bijbel’ is gericht op mensen die de Bijbel niet (goed) kennen.
– ‘Hey Bijbel’ bevat korte verhalen, weetjes en achtergrondinformatie.
– ‘Hey Bijbel’ is aantrekkelijk geschreven en bevat veel beelden.
– ‘Hey Bijbel’ probeert op een neutrale manier de verhalen en hoofdlijnen uit de Bijbel uiteen te zetten.

Lees verder
Hey Bijbel - diverse auteurs
facebook