SAMMA-KERST_NOV 2021-1628
Nog 2 weken tot de Kerst. Hoe en of en met wie we het mogen vieren is ook dit jaar niet vanzelfsprekend. Maar juist dan is het een tijd om elkaar te verrassen met een prachtige (kerst)kaart, een boek of een mooi kado. Of het nu gaat om je familie, je huiskring, de zondagschool, je (klein)kinderen of de buren. Bij Samma hebben we voor elk wat wils en ook geschikt voor elke portemonnee. Ik zou zeggen, wacht niet te lang en kom gezellig langs deze week. Dan is er zelfs nog alle mogelijkheid tot bestellen.
Hebben jullie die nieuwe sieraden van 'Dagelijkse Broodkruimels' al gezien bij Samma. ZO mooi!!! Maar ook de mokken, de kerstkaarten, de engelen, de nieuwe NBV Bijbel en al die prachtige boeken voor kids en grote mensen, het is genieten om binnen te snuffelen. En ja, we geven nog steeds supermooie kadootjes weg aan elke klant!!!

Jezus hoort je - Sarah Young

Misschien herken je het. Je zou vaker willen bidden, maar iedere dag weer glipt de tijd je door de
vingers. Of, je neemt die tijd wél, maar door de vele prikkels die al bij je zijn binnengekomen, krijg je je
gedachten niet meer op orde. Of je hebt er al zo vaak voor gebeden, dat je bijna moedeloos bent en de
woorden niet meer kunt vinden. Fijn om dan een dagboekje te hebben dat je helpt om je gebedsleven
structuur te geven en woorden aan je gebeden.
Jezus hoort je, bemoedigt, omdat het gebaseerd is op het woord van God, en omdat het je helpt tijd te nemen
voor God en met God. De Here Jezus verlangt ernaar jouw stem te horen en van jou te horen wat er in je
hart leeft. Hij hoort je, elke dag!

Lees verder
Jezus hoort je - Sarah Young

Woorden van Jezus dagboek - Rolf Robbe

Woorden van Jezus dagboek - Rolf Robbe
Een bijbels dagboek waarin Jezus aan het woord is! ‘Woorden van Jezus’ is een bijbels dagboek van Rolf Robbe waarin de dingen die Jezus zegt centraal staan. Vroeger sprak God op allerlei manieren tegen onze voorouders, via de profeten. Maar nu Gods nieuwe tijd begonnen is, heeft hij tegen ons gesproken via zijn Zoon, staat er in Hebreeën 1. En deze Zoon Jezus spreekt over genade en vrede. In dit dagboek staan de woorden van Jezus centraal. Alles was Jezus zei, en nog tegen ons zegt in de Bijbel, komt voort uit oneindige liefde voor de mens en de grote wijsheid van God. Het dagboek volgt Jezus vanaf zijn jeugd tot het kruis en overdenkt de woorden die Hij op aarde sprak. De vragen voor en na de overdenkingen zetten aan tot nadenken.

Lees verder

Bijbel in Gewone Taal dagboek

Elke dag een tekst In dit bijbels dagboek vind je voor elke dag een gedeelte uit de Bijbel in Gewone Taal. In een jaar lees je iets uit alle Bijbelboeken. Een vraag of een korte gedachte helpen je om nog verder over de bijbeltekst na te denken. Dit dagboek brengt de Bijbel heel dichtbij.

Lees verder
Bijbel in Gewone Taal dagboek

Een pleidooi voor geloof - Lee Strobel

Een pleidooi voor geloof - Lee Strobel
‘Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet’ staat er in Hebreeën 11 vers 1. Als je gelooft, zijn het woorden die houvast bieden, een fundament geven. Maar wat moet je met die woorden als je niet gelooft? Geloven lijkt dan iets ongrijpbaars. Iets wat ergens in de atmosfeer zweeft en waar je bij kunt of niet. Gelovigen kunnen er ook zo vaag over praten, alsof ze zelf ook geen idee hebben wat het precies inhoudt. En dan zijn er nog de vragen die je bij het leven kunt stellen, of bij dat ingewikkelde boek, de Bijbel? Het leven biedt toch genoeg omstandigheden die je doen twijfelen aan het bestaan van een liefhebbende, persoonlijke God? En de Bijbel… is dat niet een samenraapsel van onwetenschappelijke overleveringen en onsamenhangende tegenstrijdigheden? Hoezo een pleidooi voor geloof; er pleit meer voor ongeloof! Lee Strobel dacht ooit ook zo. In dit zet hij de acht grootste bezwaren tegen het christendom op een rijtje. Bezwaren als: het bestaan van het lijden, het kwaad en de hel, het niet wetenschappelijk kunnen bewijzen van wonderen, de evolutietheorie, de arrogantie te beweren dat Jezus de enige weg tot God is. Hij gaat in gesprek met deskundigen en zet hun reacties op deze bezwaren op een rijtje. Lees en oordeel zelf. Lee Strobel schreef ook de bestsellers 'Bewijs genoeg' (over de historische bewijzen voor het leven van Jezus Christus) en 'Feiten genoeg' (over de wetenschappelijke bewijzen voor het geloof in de schepping en de Schepper).

Lees verder

Flint & Flore ontdekken de Bijbel

Flint en Flore zijn beste vriendjes. Als ze samen spelen beleven ze de bijbelverhalen alsof ze er zelf bij zijn.
De vrolijke zoekplaten van het oude en nieuwe testament tonen allebei 7 verhalen in één groot landschap.
Kun jij Flint en Flore vinden?

Geschreven vanuit de belevingswereld van kinderen.

Lees verder
Flint & Flore ontdekken de Bijbel

De Verwonderbijbel - Erik Spriensma

De Verwonderbijbel - Erik Spriensma
Deze 'Verwonderbijbel' neemt kinderen en (groot)ouders mee naar het land van de bijbel. De vrolijke prenten, bestaande uit een unieke combinatie van fotografie en kleurrijke illustraties, brengen de mooiste bijbelverhalen tot leven. Een voorleesbijbel met terugkerende zoekelementen, waarbij jong en oud zich samen kunnen verwonderen over de bijbelverhalen. Een deel van de opbrengsten van dit boek gaat naar een goed doel dat zich inzet voor kansarme kinderen.

Lees verder

Vrouwen in beeld - Carolien Luitjes

Kleding: voor de ene vrouw een noodzakelijk kwaad, voor de ander een bron van vreugde. Een keuze maken, daar ontkomt niemand aan. Hoe maak je die keuze? Wat zegt de Bijbel over kleding en hoe ga je om met schoonheidsidealen, gebrokenheid en imperfectie? Hoe kunnen we, gemaakt naar Gods beeld, Hem weerspiegelen in deze wereld en hoe kan genadegoudlijm de scherven van ons bestaan schoonheid en heelheid brengen? De prachtige portretten van bekende en minder bekende vrouwen in dit boek, onder andere Marlies van der Staaij en Christine Stam, vertellen wie zij zijn, welke kleuren hen flatteren, hoe zij op grond van de Bijbel keuzes maken in kleding, maar ook hoe ze omgaan met imperfectie en hoe ze de gebrokenheid van het leven ervaren. De interviews met deze vrouwen zijn te beluisteren als podcast en worden uitgezonden als serie radioprogramma’s bij de Reformatorische Omroep. Een praktisch en bezinnend boek over kleding en schoonheid in gebrokenheid. Met vragen om als vrouwengroep in gesprek te gaan.

Lees verder
Vrouwen in beeld - Carolien Luitjes

Speel & lees het kerstverhaal

Speel & lees het kerstverhaal
Beleef Kerst met dit mooi geïllustreerde boek. In eenvoudige taal wordt het kerstverhaal verteld. De 8 uitdrukfiguren nodigen uit om het kerstverhaal na te spelen. Zo komt kerst tot leven! Voor kinderen van 3-5 jaar.

Lees verder

Weet scheurkalender 2022

Waarom word je niet bruin achter het raam maar wel onder een zonnebank? Zijn gelovige mensen gezonder? Hoe praten mieren met elkaar? Krijg je ADHD van kleurstoffen? Wat deed Noach met alle mest op de ark? Op deze (en heel veel andere) vragen vind je het antwoord in de nieuwe 'Weet Scheurkalender 2022': dé kalender voor nieuwsgierige jongeren en weetgrage ouderen! Iedere dag lees je een interessant weetje of een herkenbare vraag over geschiedenis, voedsel, natuur, de Bijbel, dino’s, techniek, bizarre records, en nog veel meer. Daar houdt het niet mee op, want je komt ook elke maand een pittige breinbreker en een vrolijke cartoon tegen! Al met al is deze kalender een must have voor iedereen die zich graag bij kennis laat brengen op het gebied van geloof, natuur en wetenschap.

Lees verder
Weet scheurkalender 2022

Hoop - Geloven dat God goed is als het leven pijn doet - Craig Groeschel

Hoop - Geloven dat God goed is als het leven pijn doet - Craig Groeschel
Hoe kun je geloven in een goede God als het leven pijn doet? Juist als het leven pijn doet, wil je Gods nabijheid ervaren, wil je zeker weten dat Hij er is en wil je erop kunnen vertrouwen dat Hij je gebeden beantwoordt.

In zijn nieuwe boek Hoop schuwt Craig Groeschel het opnieuw niet om ook zijn eigen kwetsbaarheid en pijn te tonen. Hij en zijn vrouw Amy hebben grote zorgen (gehad) over de gezondheid van hun dochter. Hij kent de vragen die we stellen in onze diepste pijn: Waar is God? Geeft Hij wel om mij? Waar was Hij toen ik werd verkracht? Waarom heeft mijn kind deze handicap? Waarom is de kanker terug? Waarom heb ik nooit een levenspartner kunnen vinden? Als er één vraag uit de Bijbel is die wij allemaal herkennen op de bodem van het
leven, is het de vraag van die vader uit het Nieuwe Testament: 'Ik geloof, Heer, maar kom in vredesnaam mijn ongeloof te hulp!?'

Te midden van de pijn volstaan goedkope, theologisch in elkaar geflanste antwoorden niet. Dan heb je houvast nodig. Woorden van echt medeleven, echte hoop en echt perspectief. Zodat je te midden van de overweldigende realiteit van het leven zeker weet dat er nóg een realiteit is: God is werkelijk goed, en Hij is bij mij en voor mij!

Directeur Ruben Flach, van Stichting Opwekking, schreef een voorwoord.

Craig Groeschel zelf schreef ook het boek De christenatheïst.

Lees verder

Egeltjes wonderlijke wereld - Bram Kasse

Dit jaar wil Egeltje geen winterslaap houden. Want zijn vriendjes zeggen dat de winter de mooiste tijd van het jaar is. En dat wil hij ook wel eens meemaken. Maar dan gaat er van alles mis. En Egeltje krijgt de schuld. Alle vriendjes zijn boos op hem. Verdrietig trekt Egeltje toch zijn pyjamaatje maar aan. De winter is echt niet de mooiste tijd van het jaar… Of toch wel? Een hartverwarmend winterverhaal over vriendschap.

Lees verder
Egeltjes wonderlijke wereld - Bram Kasse
facebook