De Hemel
Het is vandaag eeuwigheidszondag in heel veel kerken. Een paar weken geleden vierden andere kerken Allerzielen en er bestaat ook zoiets als Lichtjesdag. Allemaal bedoelt om stil te staan bij het overlijden van geliefden om ons heen. Ik moest vandaag weer extra denken aan mijn zus Anneke die in januari dit jaar overleed. Zij was met haar man de oprichter van Bijbelshop Samma. Zij was ook degene die mij in aanraking heeft gebracht met de moderne gospelmuziek. Wat had ik haar nog graag ons vijftig jarig bestaan laten meemaken. Maar zij is nu op een veel betere plek daar in de Hemel, met mijn broertje Jacob, mijn ouders en nog veel meer lieve mensen die ik ken en die inmiddels 'hemelen' zijn. Het brengt de Hemel een stukje dichterbij.
Over de Hemel gesproken. Daar hebben we prachtige boeken over. Het biedt troost en inzicht en het geeft vooral hoop en deze best wel zware tijd.

De Hemel - Joni Eareckson - Tada

In De hemel schildert Joni Eareckson Tada een levendig, onweerstaanbaar beeld van ons eeuwige thuis. Ze beschrijft hoe de hemel zal zijn, wie daar zijn en hoe je je kunt voorbereiden op die plek. Ook laat Joni zien hoe de hemel veel meer lijkt op ons leven hier dan we ooit hadden gedacht.

Naast prachtige verhalen, mooie gedachten en inspirerende inzichten biedt De hemel bovenal hoop. We mogen leven in de hoopvolle verwachting van de hemel.

Lees verder
De Hemel - Joni Eareckson - Tada

Hoe is het thuis

Hoe is het thuis
‘Ik weet dat het niet lang meer zal duren voor God me thuishaalt,’ schreef Billy Graham in zijn inleiding bij het boek Bijna Thuis. Zijn levensreis zit er bijna op en de hemel is zijn bestemming. De bestemming van iedereen die Jezus Christus toebehoort. Maar wat weten we eigenlijk over de hemel? Waar is de hemel? Hoe ziet de hemel eruit? Zullen we onze geliefden herkennen? Wat zullen we doen in de hemel? En kunnen we zeker weten dat we naar de hemel gaan?

In dit boek geeft evangelist Billy Graham antwoord op meer dan 100 vragen over de eeuwigheid. Zijn antwoorden geven ons inzicht in onze toekomst en ons uiteindelijke thuis.

Lees verder

Als Ik In De Hemel Kom - Marco van der Straten

Hemelmomenten - Willem de Vink

Een goede kijk op de hemel helpt je om positief in het leven te staan en er kracht uit te putten. Dit boek geeft je in 210 dagteksten meer zicht op die wondermooie, heerlijke hemel.

We zouden vaker met de hemel bezig moeten zijn... Dit boek gaat je daarbij helpen! Wist je dat de Bijbel heel veel over de hemel spreekt? Omdat de Here God ons een heerlijke toekomst gunt. De hemel vertelt ons dat het echt beter zal worden. Dat de dood niet het einde is, maar een doorgang naar een beter leven. De hemel vertelt ons ook dat de schepping niet verloren zal gaan. Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Daar mogen jij en ik in een nieuw lichaam verder leven. Dat moet fantastisch zijn! En wist je dat je nu al kracht kunt putten uit de hemel? Een goede kijk op de hemel helpt je om positief in het leven te staan. Daarom dit prachtige boek, dat je in 210 dagteksten meer zicht geeft op die wondermooie, heerlijke hemel.

Lees verder
Hemelmomenten - Willem de Vink
Hoe zit het eigenlijk met leven na de dood? Wat zegt de Bijbel erover en welke verwachting hebben christenen? Marco van der Straten gaat op zoek naar antwoorden en neemt de lezer mee op een pelgrimsreis langs mensen die over de hemel en eeuwigheid hebben nagedacht - sommige als theoloog, andere omdat ze ernstig ziek zijn of een kindje hebben verloren. 'Als ik in de hemel kom' is een toegankelijk boek dat verrast, stilzet en je uitdaagt om zelf na te denken over iets waar we allemaal mee te maken krijgen: wat gebeurt er na dit leven?

Marco sprak speciaal voor dit boek onder meer met Kinga Bán, prof. dr. Willem Ouweneel, Martine Vonk, ds. Arie van der Veer, David en Martine Onnekink, Johan Wiesenekker en ds. Paul Visser.

Lees verder
Als Ik In De Hemel Kom - Marco van der Straten

Op weg naar de hemel - Henk Binnendijk

Op weg naar de hemel - Henk Binnendijk
In zijn nieuwe boek met Bijbelstudies "Op weg naar de hemel' wijst Henk Binnendijk de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de tabernakel. De tabernakel toont ons wie God is en hoe groot Gods plan met een mensenleven is. Aan de hand van de tabernakel laat Henk Binnendijk zien wat het offer van Jezus betekent. En dat God garant wil staan, dat Hij zijn doel met de mens bereikt. De tabernakel is het mooiste beeldmateriaal dat God ons heeft gegeven. Tot in de kleinste details heeft Hij dit concept persoonlijk aan Mozes gedicteerd. Henk Binnendijk laat zien hoe de tabernakel ook in deze tijd van grote waarde is.

Lees verder
facebook