Irene een stap terug bij Samma.

Vorig jaar vierden we het 50-jarig bestaan van Samma. Het is een wonder dat we dat mochten meemaken. Ik (Irene) had me al die tijd voorgenomen om pas daarna verder te gaan nadenken over de toekomst van Samma en rekening gehouden ook met het feit dat het misschien wel het sluiten van de deuren zou kunnen betekenen. Voor mijzelf werd 26 oktober 2023, de dag dat ik 70 zou worden, het markeringspunt om een stap terug te mogen doen.
We zijn vanaf vorig jaar in gesprek gegaan met iedereen die maar mee wilde denken over de toekomst van Samma. En daar is iets moois uit gekomen. Daar kun je van alles over lezen in het visiedocument en in de vorige berichten op de website www.samma.nl
Voor mij betekent het in elk geval dat ik niet meer dagelijks bij Samma te vinden ben en de dagelijkse leiding naar Amber Groenewegen gaat. Maar het betekent niet dat ik niets meer met en voor Samma doe. Ik blijf o.a. actief betrokken bij het PaasOntbijt en het Gouds Evangelisatie Overleg van de Goudse kerken coördineren. En ik blijf in het Samma Stichtingsbestuur. Daar hoop ik met anderen het mogelijk te blijven maken dat Samma kan blijven bestaan. Bijvoorbeeld door jullie op te roepen om Vriend te worden van Samma, waarover je hier nog veel meer kunt lezen. Kortom, jullie zijn nog niet van me af, hoewel we elkaar misschien wat minder zullen zien. Maar uit het oog is zeker niet uit het hart, daar zijn we vrienden voor!

Meer lezen
20-11-2023

Lieve mensen,
Er is echt zoveel gaande bij Samma en we hebben er via de mail nog maar weinig over gecommuniceerd, maar daar gaan we de komende dagen verandering in brengen.
Verandering ofwel transitie dat is wel HET woord bij Samma de afgelopen tijd en ook bij mij (Irene).
Eerst maar eens kort de top 10 transities op een rijtje:

1. Irene stap terug bij Samma
2. Verhuizing.
3. 70e Verjaardag.
4. Amber Groenewegen start bij Samma
5. Wisseling van mensen vrijwilligers en bestuur.
6. Nieuw kassasysteem
7. Nieuwe plannen
8. Reisgenoten
9. Start up Youth for Christ.
10. En natuurlijk nieuwe boeken en kadootjes.

Al deze transities hebben grote impact op de toekomst van Samma. We zijn enorm dankbaar voor alle bijzondere en vaak onverwachte ontwikkelingen van de afgelopen tijd, waardoor we alleen maar kunnen constateren dat daar een trouwe Lieve Heer achter zat die er een wonderlijke timing op na houdt! Deze week willen we jullie meenemen in alles wat er is gebeurd, zodat jullie je ook mogen verblijden in al het goede nieuws dat we zeker in deze tijd wel kunnen gebruiken. Samma mag blijven staan als pleisterplaats voor reizigers en zoekers in Gouda.
Maar we zullen ook eerlijk zijn, dat we ook jullie steun en hulp daarbij heel hard nodig hebben.
We willen jullie vragen om Vriend van Samma te worden. Lees het hier onder. De komende dagen zullen we dat stapje voor stapje verder gaan uitleggen.
Wil je alvast het grote plaatje bekijken, lees hier dan vast het uitgebreide document over de toekomst van Samma.

Meer lezen