halfopen

Samma half open of half dicht?

Is het glas half vol of half leeg? Ik ben wel iemand van de halfvolle glazen 😉. Bij Samma gaat het om ‘half open of half dicht’. Blijft Samma staan en mogen we nog doorgaan om tot zegen voor de stad te zijn?

Waar staan we nu na het verhaal en de actie van de vorige keer? Ik zie nog steeds half open. Om maar bij het financiële kantje te blijven. Onze vraag was toezegging voor een bijdrage aan de vaste lasten per jaar van 25.000 euro. Daarvan is zo'n 5000 nieuw toegezegd. Dat is echt fantastisch, maar nog niet genoeg. Nou zijn we met een paar rekenhoofden nog eens verder gaan zitten en willen we verder ook heel transparant naar jullie toe zijn als het gaat om de financien. Er zijn nog een paar factoren die de Samma deur weer wat verder open kunnen zetten de komende tijd. Het zijn wel wat meer onzekere factoren.

jaarlijks nu al 15.000 euro.

Er zijn mensen die al jaren Samma trouw ondersteunen met maandelijkse of jaarlijkse giften. Of die dat in een toekomstige setting ook blijven doen weten we natuurlijk niet zeker, maar de kans is groot.

Zoals jullie weten wil ik als het kan gaan verhuizen naar een andere plek in de binnenstad. Ik betaal Samma elke maand huur. Die gaan ook van onze vaste lasten af zolang ik er zit. Die giften en mijn huur leveren jaarlijks al bijna 15.000 op. Die giften en de huur die ik dankzij mijn AOW kon betalen zijn ook onze redding geweest in de Coronatijd. Als die laatste 2 posten min of meer gelijk blijven, dan hebben we dus tot nu toe al een garantstelling van 20.000 euro van de 25.000.

Nu nog 5.000 te gaan!

Dat betekent dat we nu nog een bedrag van 5000 euro per jaar aan garantstellingen nodig hebben om verder te gaan.Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn?

In de winkeliersapp zat deze week een bericht van weer een grote winkel die uit Gouda weggaat. Het is niet de enige die we zien verdwijnen. Toch is het elke keer weer een schok. Ook in de landelijke bijbelwinkelbranche stoppen er steeds meer winkels. Samma is altijd al tegendraads geweest (of ik 😉!). Toen iedereen er vandoor ging, bleef die Samma uit de Bijbel staan. Wat zou het prachtig zijn als we ook nu weer kunnen zeggen dat de Heer een grote overwinning schonk, zoals dat er stond.

Doe je mee? Vul het formulier in.

We hebben jullie hulp nog steeds nodig. Om zelf steun toe te zeggen, om je eigen kerk of gemeente te vragen om te willen helpen. Maar ook om mee te kijken naar mensen die willen helpen.

Hier kun je een toezegging doen.

Ook mensen nodig!

Behalve geld hebben we ook enthousiaste mensen nodig. Je hoeft geen tweede Irene te zijn, die bestaat gelukkig niet, één is meer dan genoeg 😉. We hebben gemerkt dat er wel mensen zijn die best wilden meehelpen, maar niet de Samma kar in hun eentje wilden trekken. We willen de komende tijd kijken of we met een aantal mensen een team kunnen vormen en de diverse taken binnen Samma te verdelen. Van administratie, inkoop boeken, inkoop kadootjes, inkoop kaarten, gastvrouw, roosters maken, decoraties, tot acties en evenementjes regelen en niet te vergeten alles netjes en schoon houden.

Ga je nu direct al aan bij het lezen hiervan, laat het ons dan weten. Gebrek aan kennis of ervaring is geen probleem, daar wil ik graag nog mijn steentje aan bijdragen. En proefdraaien kan altijd.

De laatste weken weer hartverwarmende en meestal spontane contacten en gesprekken gehad in de winkel. Ik vind dat ik die gebeurtenissen niet aan de grote klok kan hangen, maar ik zou willen dat jullie dat allemaal eens een paar dagen konden meemaken. Ontroerende, spontane, verbindende, vrolijke, gekke, lieve, grote en kleine ontmoetingen. En dat is echt niet de hele dag, maar wel bijna elke dag en soms ook opeens achter elkaar of tegelijkertijd.

Dagelijks de vraag of we gaan sluiten?

We krijgen dagelijks de vraag of we gaan sluiten en hoe het er mee staat en of we asjeblieft open willen blijven. En ja, we willen Samma open houden. Daar hebben we wel jullie hulp bij nodig. Dat kan door via de link een bedrag toe te zeggen als bijdrage voor de vaste jaarlijkse kosten. Vraag het ook eens aan je eigen kerk of gemeente of zij willen bijdragen.

Wat zou het mooi zijn dat we van halfvol, naar helemaal vol open zouden kunnen gaan.

Ben benieuwd naar jullie reacties de komende tijd.

Meer lezen

Hier nog even het vorige bericht:

De Toekomst van Samma.

Om maar direct met de deur in huis te vallen, we hebben geen opvolger. Helaas heeft de kandidaat waar we mee in gesprek waren toch moeten afhaken vanwege gezins- en gezondheidssituatie. Dat nieuws wilden we even laten zakken, mede omdat we druk waren met het PaasOntbijt. Het idee was om daarna te gaan vertellen dat er op 26 oktober (de …

Meer lezen
facebook