Boekpresentatie 'De Achtste Dag'

Boekpresentatie 'De Achtste Dag'
Boekpresentatie “De Achtste Dag”

Zaterdag 11 maart van 11:00 tot 15:00 uur

met Henk Rothuizen.

Als je mij vraagt wat ik het mooiste boek vind van de afgelopen jaren, dan is dat zonder enige twijfel het boek ‘De Achtste Dag’ van Jakob van Wielink en Henk Rothuizen met prachtige illustraties van Marijke ten Cate. Uitvoering, leesbaarheid, vragen, gebeden, illustraites, alles spreekt mij aan. Maar vooral de inhoud. Waar Jezus Je Leven Raakt is de ondertiteling. In dit boek loop je door je eigen leven en ontdek je hoe Jezus in al die fases van je leven met je meeloopt.

Omdat ik er zo enthousiast over was heb ik mijn eigen huiskring overgehaald om dit boek dit seizoen te gaan ‘behandelen’.  We zijn nog niet verder gekomen dan bij het eerste hoofdstuk!! Toch is dit boek ook heel goed in je eentje te lezen en ook prachtig in deze 40-dagentijd.

Maar goed, je merkt het, ik ben laaiend enthousiast en ook heel erg blij dat er sinds vorige week een herdruk is gekomen.

Reden genoeg om schrijver Henk Rothuizen uit te nodigen een zaterdag bij Samma te zijn voor een informele boekpresentatie. En natuurlijk wilde Henk dat wel. Zaterdag 11 maart van 11:00 tot 15:00 uur is hij bij Samma. Om 11 uur en 14 uur zijn er twee ‘officiele’ interviewmomenten en daarna is er alle gelegenheid om met elkaar of één op één met hem in gesprek te gaan. Samma zorgt weer voor heerlijke drankjes en hapjes en zelfs een lekkere soep met breekbrood zodat je ook kunt blijven lunchen.

Overigens heeft Henk Rothuizen nog meer boeken geschreven zoals het ook weer zo mooie boek ‘Zelfs Al Ga Ik’. Eén van de mooiste en eerlijkste boeken over het lijden. Ook dit en de andere boeken zullen we natuurlijk bij Samma hebben.

Meer lezen

De achtste dag - Jakob van Wielink & Henk Rothuizen

De achtste dag - Jakob van Wielink & Henk Rothuizen
Doorloop 7 etappes – als dagen – en kom uit bij de dag die we in al zijn luister nog verwachten: de Achtste Dag. Uitgenodigd tot een verkenning van het hart en aangemoedigd tot groei en opstanding.

Twee vrienden, de een katholiek, Jakob van Wielink, de ander evangelisch, Henk Rothuizen, schreven samen dit boek over Degene van wie hun hart overloopt. Elke letter is van hen beiden en biedt inspiratie voor de vraag hoe Jezus in iedere fase van het leven met ons meeloopt. In dit boek doorloop je zeven etappes – als dagen – en kom je uit bij de dag die we in al zijn luister nog verwachten: de Achtste Dag. Je wordt uitgenodigd tot een verkenning van het hart en aangemoedigd tot groei en opstanding. Elk hoofdstuk mondt uit in een gebed. Ze zijn geschreven door Nikolaas Sintobin, Zr. Ruth Lagemann, Anton ten Klooster, Marga Haas, Martin Koornstra, Zr. Holkje van der Veer, Dom Bernardus Peters en Elsbeth Gruteke. Illustrator Marijke ten Cate verbeeldt de verwondering over elk van de acht dagen.

Meer lezen

Zelfs al ga ik... Henk Rothuizen

Zelfs al ga ik... Henk Rothuizen
Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad want U bent bij mij.' (Psalm 23:4)
Als lijden in je leven komt, kan God ver weg lijken. De uitroep uit Psalm 22, 'Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?' komt gemakkelijker over je lippen, dan de krachtige belijdenis van de bovenstaande tekst uit Psalm 23.

Waar is God als wij lijden? Met goede bedoelingen komen familieleden meelevende vrienden en theologen met allerlei verklaringen.Maar welke van die verklaringen houden stand? Hoe is God aanwezig in ons lijden? En hoe komen we zover dat we het kwaad niet langer vrezen, ook als het niet weggaat?

Henk Rothuizen schreef 'Zelfs al ga ik...' als een troostvolle overdenking voor iedereen die met die grote vragen te maken krijgt. Maar hij schreef het boek eerst en vooral voor zichzelf, toen hij en zijn vrouw Joke met het bericht werden geconfronteerd dat zij ongeneeslijk ziek was.

Het is Henk's verlangen dat jij zult gaan ontdekken en ervaren dat God heel dichtbij is als het lijden jou treft. En dat Zijn aanwezigheid die terechte vragen overstijgt.

Meer lezen
facebook 
nog 50 jaar