Alles anders en toch niks veranderd.

Alles anders en toch niks veranderd.
.Het is een heel andere tijd bij Samma, maar eigenlijk is dat ook weer heel gewoon. Op naar de 50 jaar Samma realiseer ik me dat er nooit een ‘normale’ tijd is geweest. Van hippies, koffiebar naar een winkel vol muziek en tieners die vrijwjillig kwamen werken.  En dan opeens concerten, of hele gekke andere uitdagingen tot MarktAkties aan toe. En dan opeens een kledinglijn “I Am God’s Original Creation” en toen werden we behalve zeefdrukkerij ook nog eens groothandel. Ansichtkaarten en wat al niet meer. Een paasontbijt en recentelijk nog de afscheidstournee van Elly & Rikkert. Telkens was de tijd een beetje anders. Crisissen hebben we ook genoeg gehad. Economische, persoonlijke, stevige financiële crisissen en meer. Soms onze eigen schuld, soms van buitenaf. En nu hebben we een Corona crisis. Opeens is alles anders. De vrijwilligers blijven bijna allemaal thuis, de klanten ook. Tegelijkertijd is er vanuit Samma heel veel te doen voor de binnenstad en haar ondernemers en bezoekers. Zo waren we afgelopen weken opeens het enige openbare toilet in de binnenstad. Waar je al niet nuttig voor kunt zijn. Als ik zo in mijn rozentuintje achter Samma over deze dingen nadenk, blijft er één woord hangen. Het woord trouw. Wij mochten trouw blijven staan op ons plekje in deze stad. Trouw ook als het gaat om jullie als onze trouwe klanten. We hebben jullie trouw ook nu nog heel hard nodig.  Maar nog veel meer de trouw van onze Lieve Heer. Wat hebben we redenen genoeg om dankbaar te zijn dat we zo’n trouwe God en Vader hebben. Dat prachtige oude gezang zit zeker vandaag weer even diep in mijn hart en hoofd. ‘Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven, Groot is uw trouw, o Heer, aan mij en Samma betoond’

Groot is uw trouw, o Heer,
Mijn God en Vader.
Er is geen schaduw van omkeer bij U.
Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde
Die Gij steeds waart,
Dat bewijst Gij ook nu.

Groot is uw trouw, o Heer,
Groot is uw trouw, o Heer,
Iedere morgen aan mij weer betoond.
Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven.
Groot is uw trouw, o Heer,
Aan mij betoond.

Gij geeft ons vrede, vergeving van zonden,
En uw nabijheid, die sterkt en die leidt:
Kracht voor vandaag,
Blijde hoop voor de toekomst.
Gij geeft het leven tot in eeuwigheid

Meer lezen

Precious & Beloved 2020

Vierde editie van dit zeer populaire zomermagazine. Het zomerboek van 2020 staat weer boordevol inspirerende overdenkingen, persoonlijke verhalen, Bijbelstudies, interviews, recepten, creatieve verwerkingen en nog veel meer.
Meer lezen
Precious & Beloved 2020

Kijk eens naar de bloemen - Sarah Beth Marr

Kijk eens naar de bloemen -  Sarah Beth Marr
Als we proberen onszelf bij te houden in ons drukke leven, kunnen we zomaar de diepe verbinding met God missen. Je gaat dan je vervulling in iets anders zoeken dan in God. In dit inspirerende en praktische boek helpt Sarah Beth Marr vrouwen om de drukte achter zich te laten en hun hart, ziel en gedachten te verfrissen.
Dit dertigdagenboek is een retraite die je helemaal zelf thuis kunt doen. Voor elke dag vind je een Bijbeltekst, een langer gedeelte om te lezen, vragen om over na te denken (met schrijfruimte!) en een gebed. Natuurlijk kun je dit boek ook in een langere periode lezen.
Meer lezen

Als God voor ons is - Trillia J. Newbell

Natuurlijk weten we dat God voor ons is, maar in alle uitputting, hectiek en tegenslag van het gewone leven kunnen we dat soms maar moeilijk geloven. Deze Bijbelstudie helpt je om weer te ontdekken wie God is, hoe we gered worden en hoe de Geest ons leidt. De hele brief aan de Romeinen wordt gelezen, maar doordat je Romeinen 8 vers voor vers leest, begrijp je dit hoofdstuk beter en kun je alles heel persoonlijk toepassen. Zodat je uit gaat roepen: 'Als God voor mij is, wie zal tegen mij zijn?!'
Dit boek heeft Bijbelstudies voor zes weken, elke week bevat:
- vijf lezingen uit Romeinen
- voor elke dag een meditatie
- vragen om de tekst te bestuderen en op je persoonlijk leven toe te passen
Deze Bijbelstudie kun je als groep volgen, maar is ook zeer geschikt om persoonlijk te gebruiken.
Meer lezen
Als God voor ons is - Trillia J. Newbell

Het grote Bellinga boek

Het grote Bellinga boek
Neem een kijkje achter de schermen bij de Bellinga's in "Het grote Bellingaboek'! Bijna iedereen kent de Bellinga's. Elke dag maken ze een vlog over hun gezinsleven. Hun missie is om motivatie, inspiratie, liefde, geloof en hoop mee te geven aan hun volgers. Hun vlogs hebben ruim 12 miljoen kijkers per maand op YouTube. Hoe zijn ze zo succesvol geworden? In dit boek vertellen ze hun persoonlijke verhaal, en kom je dichterbij dan ooit. Ook delen ze de leukste dagjes uit, hun favoriete momenten uit de vlogs en nog veel meer. Een geweldig boek voor alle Bellinga-fans!
Meer lezen

Villavie - Eline Hoogenboom

Wie ben ik, als alles om me heen omvalt? Dit is een belangrijke vraag die centraal staat in het boek 'Villavie'. Veel vrouwen hebben moeite met die vraag en lopen vast. De auteur beschrijft het idee van je leven als een huis: je hebt niet altijd invloed op waar dat huis staat (met andere woorden: het leven is niet maakbaar, ook al doet de huidige maatschappij je anders geloven) maar je hebt wel invloed op hoe je je huis inricht.
Eline Hoogenboom deelt haar belangrijkste lessen over het leven, gebaseerd op de kennis en filosofie van denkers als Dirk de Wachter, Brene Brown en Henri Nouwen. Bijvoorbeeld: Wees dankbaar. Of: Vereenvoudig je leven. Deze lessen helpen vrouwen bij het maken van keuzes in hun leven en zo een zinvol en vol leven te leiden.
Meer lezen
Villavie - Eline Hoogenboom

Healing the soul of a woman devotional - Joyce Meyer

Healing the soul of a woman devotional - Joyce Meyer
Aan de hand van Joyce haar eigen verhaal laat ze de lezers weten dat er emotionele heling door God mogelijk is in je leven en dat je vreugde mag ervaren. Een vrouw die diep verwond is door het leven, kan ze genezing vinden? Joyce heeft zelf jaren misbruik meegemaakt, ze is door mensen verlaten en verraden. Toch luid haar antwoord op bovenstaande vraag: JA! In dit boek neemt ze je verder mee in haar eigen verhaal en laat ze zien dat er voor alle vrouwen genezing mogelijk is.
Meer lezen
sammagezelligstetransparant11-300x164
facebook