Neplogo
paasontbijt
Het Paasontbijt, maar dan anders!
Ik heb jullie nog niet eens verteld hoe anders, maar toch heel leuk, het PaasOntbijt was vorige week maandag. Het was tweede paasdag best frisjes, maar desondanks hebben veel straten in Gouda meegedaan met het ‘Buiten-de-voordeur’ paasontbijt. Op de facebookpagina Paasontbijt Gouda 2020 vind je allerlei leuke straatfoto’s. Sommigen hadden stiekem de zondag uitgekozen om met elkaar te ontbijten omdat het toen mooier weer was. Op de Turfmarkt was het heel gezellig met een zingende buurman en heerlijk bezorgde ontbijtje van vd Berg. Bijzonder was de opening op Livestream met de Burgemeester en zijn hele gezin en Pearl Jozefzoon. Mocht je het niet hebben gezien, kijk dan hier even terug. Pearl zong een prachtig hoopvol lied over ‘Het Licht dat er aan Komt’

40.000 placemats bij Samma
De week ervoor lag de voorkant bij Samma helemaal vol met maar liefst 40.000 placemats die door ruim 100 vrijwilligers in alle Goudse brievenbussen werd gedaan (behalve die met een nee/nee sticker 😉).
Weet je, ik kan zo heel blij en dankbaar worden dat dit de reden was en is dat Samma nog steeds op z’n ‘akkertje’ mag blijven staan. Op deze manier mogen we kleur en Licht brengen in donkere tijden.

En nee, het gaat niet altijd vanzelf. Ik sta echt niet elke dag te ‘huppelen van zielevreugd’ zoals we dat vroeger thuis noemden, maar dat maakt ook niet uit. Ik mag elke dag wel weten dat ik op de plek ben waar de Lieve Heer mij geplaatst heeft.
En ja, het is mijn plek, niet de jouwe, maar je kunt daarbij wel helpen, zoals ik jou kan helpen. Helpen door te zorgen dat we door mogen blijven gaan. Helpen door een boek, een kadootje of een kaart te kopen. Voor jezelf of voor een ander. In de winkel of online. Zo zijn we elkaar tot steun. Misschien één van onderstaande nieuwe boeken.

Samma is elke dag open zeker van 12 tot 17 uur. We houden ons aan de regels met de juiste afstand, maar zeker niet afstandelijk.
placemats

Gastarbeider - Gor Khatchikyan

Gor Khatchikyan neemt je mee in zijn wereld van de spoedeisende hulp. Dit boek is een verzameling van twaalf verhalen die zich afspelen op de SEH. Verdrietige verhalen, inspirerende verhalen, schrijnende verhalen en verhalen van hoop.
Als lezer krijg je een inkijkje achter de schermen en maak je van dichtbij mee wat voor beslissingen er genomen moeten worden op de spoed.
Sommige verhalen worden in een bredere context geplaatst en maatschappelijke problemen worden aangekaart. Soms zul je lachen en soms misschien zelfs huilen. Het is een spiegel die de Nederlandse samenleving wordt voorgehouden, gezien door de ogen van een eerste generatie allochtoon. Kom binnen in de traumakamer en bereid je voor op een inspirerende ontmoeting met een patiënt.
Over de titel van het boek zegt Gor zelf: 'Soms voel ik mezelf een gast in dit land. Ondanks dat wil ik graag arbeiden
in dienst van de samenleving en iets teruggeven voor de kansen die ik heb gekregen. Daarnaast is er nog zoveel werk te verzetten en oogst binnen te halen, dat er meer arbeiders nodig zijn. Bij gebrek aan arbeiders worden er soms
gastarbeiders gestuurd.'
Meer lezen
Gastarbeider - Gor Khatchikyan

Ik houd je vast - Annette Bakker

'Ik houd je vast' van Annette Bakker is een opvoedingsboek over fysiek ouder-kindcontact en liefdevol ouderschap. Iedereen heeft huidhonger, en zeker een kind hunkert naar de liefdevolle aanraking van zijn ouders. Al vanaf de babytijd is aanraking de krachtigste manier om met je kind te communiceren. Annette Bakker pleit in dit PUUR! balans boek voor gezonde aanraking van kinderen vanaf de geboorte. Aanraking waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Praktische handvatten en tips wisselt ze af met foto's en het vroeggeboorteverhaal van haar eigen zoon Daniël.
Meer lezen
Ik houd je vast - Annette Bakker

Dank & Gebedsboek - Daniëlle Koudijs

Dank & Gebedsboek - Daniëlle Koudijs
Bidden en danken zijn twee krachtige geestelijke wapens. Dankbaarheid geeft kracht en vreugde, ook als het maar kleine dankpunten zijn. In gebed mogen we daarnaast eerlijk praten met God en ons leven in zijn handen leggen.
Dit 'Dank & Gebedsboek' helpt je meer structuur te geven aan je gebedsleven. Het boek is ingedeeld in weken en zo opgebouwd dat je eerst dankpunten opschrijft voordat je in gebed je vragen bij God neerlegt. Daarnaast biedt het inspirerende quotes, korte overdenkingen en prikkelende vragen, die aanzetten om na te denken over je leven en hoe God hiermee is verbonden.
Het 'Dank & Gebedsboek' geeft niet alleen je gebedsleven een boost, maar vooral ook je relatie met God. Het inspireert en motiveert je om dankbaar te zijn en om met God in contact te blijven. Don’t be too busy to talk to Him!
Meer lezen

Sterker - David de Vos

In de afgelopen jaren maakte David de Vos overdenkingen voor Groot Nieuws Radio. Drie tot vier minuten, waarin zijn pakkende manier van spreken je aan het denken zet. In korte tijd weet hij je niet alleen te raken, maar ook tot de kern te komen van de Bijbelse boodschap. Inmiddels zijn daar 365 krachtige overdenkingen uit voortgekomen, die gebundeld zijn tot één dagboek. Een goudmijn aan herkenbare verhalen, nieuwe inzichten, humor, diepgang en het Woord van God. Je kunt er als gezin uit lezen, maar er ook alleen, onderweg naar je werk of tijdens een vakantie, je voordeel mee doen. Dat het geschikt is voor zowel jong als oud, blijkt uit deze reactie: "Onze kinderen blijven in de auto zitten om de overdenking van David af te luisteren.' Gun jezelf een paar minuten oplaadtijd per dag en word "Sterker' met dit dagboek!
Meer lezen
Sterker - David de Vos
facebook