sammagezelligstetransparant11-300x164

Hoe is het met het akkertje van Samma

Een paar weken geleden schreef ik over de bijzondere bemoediging die ik kreeg om bij Samma te blijven staan op het ‘akkertje’ dat de Lieve Heer mij gegeven heeft. Zie deze link voor als je het verhaal had gemist.

We mogen blijven staan op ons akkertje
Inmiddels zijn we meer dan een maand verder en er is zeker bevestigd dat we met Samma mochten blijven staan. We hebben mooie dingen gezien, maar we hebben ook zorg.

Zorgen voor en over de binnenstadsondernemers
De afgelopen weken ben ik vooral bezig geweest met de ondernemers in de binnenstad. Zoals jullie wellicht weten ben ik secretaris van de SOG, de gezamenlijke binnenstadsondernemersverenigingen. Samen met de andere bestuursleden en de nieuwe Centrummanager zijn we keihard bezig om ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden. Sommigen gaat dat goed af, maar er zijn ook schrijnende gevallen. We proberen maatwerk te leveren en soms ook alleen maar een luisterend oor te bieden. Iedereen wordt natuurlijk getroffen door dit akelige virus en de maatregelen die daarvoor genomen worden. Vooral voor veel zelfstandige winkeliers is het echt heel moeilijk. Ja, winkels mogen open, maar tegelijkertijd wordt aangeraden vooral thuis te blijven, dus omzetten kelderen gigantisch. Een beetje ondernemer doet er alles aan om dat toch nog tot een minimum te beperken door online te verkopen of zoals de horeca doet afhaalmaaltijden te maken. Maar dit compenseert vaak slechts een deel. Ondernemers zijn ook geen klagers, dus vaak denk je dat het wel goed gaat. En als je elke maand je salaris krijgt is het moeilijk voor te stellen voor anderen wat het betekent dat er geen geld in de kassalade komt. Zo zijn er winkeliers waarvan we weten dat ze maar een paar tientjes per week hebben om boodschappen te doen. Daar proberen we dus bij te helpen.

En Samma dan?
Ja, wij zijn niet anders dan de andere winkels. Vandaag stond er nog een artikel in de NRC dat het slecht gaat met boekhandels en dat alleen bolpuntkom van het thuislezen profiteert. Er wordt nog maar een kwart omgezet van wat er zou moeten in deze weken. We hebben een paar gelukjes en dat is dat ikzelf AOW krijg sinds deze maand en het verder nog een beetje is uit te zingen met de overheidssteun die we krijgen. Maar de huur en alle andere vaste lasten gaan gewoon door. De vraag is hoe lang we dit volhouden. We kunnen jullie steun dus goed gebruiken net als alle lokale ondernemingen. In de winkel, via www.samma.nl of via een extra bijdrage. Andere winkels vind je ook op www.kiesvoorlokaal.nl
Hoe mooi zou het zijn als we volgend jaar ons 50e jaar in mogen gaan als jubeljaar! Wij willen nog even op ons Samma Akkertje blijven staan in deze prachtige stad.

Lokale schrijvers,
Later deze week nog meer bijpraten vanuit Samma. Maar nu we toch met www.kiesvoorlokaal.nl bezig zijn, hier dan eerst maar een paar boeken van lokale en regionale schrijvers.

Parre - Arjan van Essen

Parre groeit op in een Veluwse boerengemeenschap, in een huis waar nauwelijks gesproken wordt. Vol verwondering en op zoek naar de verbinding die hij thuis niet vindt, trekt hij er als jonge jongen ’s nachts op uit en sluit hij vriendschappen met de dieren in het bos. Om diezelfde reden stapt hij in de dure Mercedes die hem in Amsterdam brengt. Vanaf dat moment leeft Parre in twee werelden: in het streng christelijke milieu dat hij zichzelf eigen heeft gemaakt en in de gokscene in de stad. Dat hij die twee levens zorgvuldig gescheiden houdt, is voor hem vanzelfsprekend. Over sommige dingen spreek je niet. Totdat hij met zijn rug tegen de muur staat en niets anders wil dan verdwijnen. Achtervolgd door schulden, op de grens van waanzin, maakt hij een keuze.
Geïnspireerd door zijn eigen levensverhaal geeft Van Essen een intieme inkijk in de eenzame wereld van een gokverslaafde die het voor elkaar krijgt om uit het dal te klimmen.

20,99

Koop nu
Parre - Arjan van Essen

Vuurzee - Marianne de Ruiter

Kinderen in de Gouden Eeuw hebben het niet gemakkelijk. Zeker niet als de pest uitbreekt en je samen met je ouders moet vluchten. Sijmen en Marije Oubrechts, broer en zus, staan vroeg in hun leven oog in oog met de dood. Als je ook nog rood haar hebt en afwijkt door je hoogbegaafdheid is het leven nog een tikkeltje moeilijker. Ze worden regelmatig gepest, maar Sijmen is voor niets en niemand bang. Hij komt op voor de zwakkere, zijn gevoel voor rechtvaardigheid is groot. Voor Marije gaat hij letterlijk en figuurlijk door het vuur. Sijmen weet de keiharde realiteit te overleven door verrassende plannen te bedenken. Marije is scherpzinnig en heeft veel humor. Hun vlucht voor de pest brengt de kinderen uiteindelijk in Londen.
Op 2 september 1666 begint hun nachtmerrie.
In de bakkerij waar Marije werkt, breekt brand uit.
Lukt het haar aan de vuurzee te ontsnappen?
En waar is Sijmen eigenlijk, hij zou toch bij haar waken die nacht?

Meer lezen
Vuurzee - Marianne de Ruiter

Als Het Leven Pijn Doet - Annelies de Graaff

Als Het Leven Pijn Doet - Annelies de Graaff
Annelies de Graaff is geboren in 1957 te Utrecht. Op jonge leeftijd werd zij weduwe en bleef achter met twee kleine kinderen. Hoe blijf je staande als je wereld compleet overhoop wordt gegooid door de dood?
Hoe ga je om met de waaromvraag als de hemel van koper lijkt?

Als het leven pijn doet is het eerste boek van de schrijfster met het thema Rouwverwerking na het overlijden van een (geliefd) persoon en biedt een kijkje in het leven van een jonge weduwe. Annelies neemt je mee op haar levensreis dwars door een rouwproces vol vragen en beschrijft de strijd tussen loslaten en vertrouwen. Zij maakt de keuze om aan de hand van Jezus haar weg te vervolgen na de dood van haar echtgenoot. Met vallen en opstaan komt zij tot de ontdekking 'mijn tranen zijn veilig in Zijn hand'. In Zijn kracht weet ze haar leven een nieuwe inhoud te geven en langzaam ontstaat het zicht op een hoopvolle toekomst.

Meer lezen

Vrede Met Jezelf - Elisabeth van Zijl

Vrede Met Jezelf - Elisabeth van Zijl
Een eetprobleem kan ervoor zorgen dat je hele leven op de kop komt te staan. Het is daarom belangrijk dat je hulp zoekt, en dat je eraan werkt, voordat het je gedachten gaat overheersen. 'Vrede met jezelf' helpt je hierbij. Het boek laat zien hoe je jezelf weer kunt accepteren, trots kunt zijn op jezelf en stevig in het leven kunt staan! Met praktijkverhalen, oefeningen en handreikingen die laten zien dat God je ziet in je strijd met eten.

‘Uit dit boek blijkt de gedrevenheid van Elisabeth om anderen te helpen en de liefde van God te laten zien. Het is een liefdevol geschreven boek.’- Carola Schouten, Tweede Kamerlid ChristenUnie.

Elisabeth van Zijl(1966) is coach-inspirator van Atelier Alter Ego, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een eetstoornis. Daarnaast is ze raadslid voor de Christen-Unie Krimpenerwaard. Elisabeth is getrouwd en moeder van drie kinderen.

Meer lezen

Leef je Roeping - Powervrouwen - Carianne Ros & Nelleke de Wit

Leef je Roeping - Powervrouwen - Carianne Ros & Nelleke de Wit
Verschijningsvorm: Hardcover
Aantal pagina's: 240
Illustraties: Met illustraties
Auteur: Carianne Ros en Nelleke de Wit
Co-auteur: Nelleke de Wit
Illustrator: Thon van Eijk
Uitgever: Ark Media
EAN: 9789033801693

Meer lezen

Zegen voor Jou - Irene Klein Haneveld

Een fraai uitgevoerd, prachtig cadeau voor vrouwen en mannen. Zegeningen vind je overal en altijd, ook verstopt in de meest moeilijke tjiden van het leven. Humoristische, inspirerende en aansprekende verhalen, overdenkingen, citaten en gedichten over Gods zegen voor jou.
Meer lezen
Zegen voor Jou - Irene Klein Haneveld
facebook