Het Buiten de Deur Eten Paasontbijt. Thuis maar toch samen.

Het Buiten de Deur Eten Paasontbijt. Thuis maar toch samen.
Dag lieve mensen,

Het zal jullie allemaal niet verbazen dat het paasontbijt op de markt op tweede paasdag niet doorgaat. Jammer want het is de plek voor Gouwenaren om elkaar te ontmoeten. Maar jullie kennen me, ik heb nog wel een leuk alternatief bedacht.

Het buitende(voor)deur paasontbijt. Allemaal samen en toch thuis zou kunnen als iedereen voor zijn eigen voordeur een paasontbijt maakt met zijn of haar eigen huisgenoten of alleen, net hoe je woont. Op die manier eet je gezellig met de hele straat, maar op afstand met elkaar. De deur uit, maar toch thuisblijven, dat is het idee.

Kan het niet bij de voordeur in de straat, dan is misschien de achtertuin de plek om op afstand met je buren te ontbijten. Woon je in een flat, ga dan allemaal op je eigen balkon zitten.

Zing, lach, bel of schreeuw naar elkaar maar blijf bij je eigen huis hou 1,5 meter afstand. Maak vooral veel filmpjes en foto’s en stuur die naar de facebook pagina van Binnenstad Gouda.

Geen zin om zelf het ontbijtje klaar te maken, dan kun je altijd nog een ontbijt bestellen bij een van de Goudse Horeca ondernemers, bijvoorbeeld via www.vanuitjehuis.nl/bestellen-in-gouda .

Op tweede paasdag, maandag 13 april om 10:30 zal er officieel een opening zijn via de livestream en ook van Pearl Jozefzoon met een prachtig lied. Dit vind je op het  facebook evenement  “paasontbijt Gouda 2020” Ook op de facebook pagina

Hoe dat allemaal werkt vind je op  de facebook pagina https://www.facebook.com/BinnenstadGouda/

Toch jullie hulp nodig
  • Nodig de straat uit!
Ook al gebeurt het allemaal dus niet meer op de markt, toch heb ik jullie hulp nog wel nodig. Vooral die op afstand. Want jullie wonen allemaal in een verschillende straat of buurt. Hoe tof is het om je buren uit te nodigen om buiten hun (voor) deur te eten op tweede paasdag. We hebben ook uitnodigingskaarten gemaakt zoals hierboven.
  • Een ontbijtje voor een ander maken.
Misschien wil jij wel voor een paar mensen in jouw straat een ontbijtje bezorgen.
  • Gratis paas DVD’s om weg te geven.
Het thema van het Paasontbijt zou zijn ‘Vrijheid’. Daar hadden we mooie plannen mee. Een paar weken geleden kreeg ik een aanbod om een DVD restantpartij te kopen van de video ‘No Longer Slaves’ eerder uitgebracht als aktie DVD voor Hart van Pasen. Het thema paste precies bij het paasontbijt, dus een week later lagen hier 680 DVD’s. Mijn vraag aan jullie is of je ze wilt en kunt gebruiken. Het is een mooi gemaakte film vanuit het perspectief van de twee moordenaars aan het kruis. We stellen ze gratis ter beschikking, dus voel je vrij om ze bijvoorbeeld ook bij jou in de straat uit te delen.
  • Deel dit bericht met anderen.
Deel dit bericht met iedereen in je kerk of in je buurt. Hoe meer mensen er meedoen, hoe leuker het is.
  • Hou het facebook evenement Paasontbijt Gouda 2020 in de gaten voor het laatste nieuws en deel vooral zoveel mogelijk allemaal de berichten op jullie social media.
Ik hoop dat jullie op deze manier ook mee willen werken om dit paasontbijt tot een succes te maken. Op deze manier willen we toch een beetje vreugde en hoop brengen aan alle nare tijd waarin we leven. Verder vraag ik jullie voor zover je kunt en wilt ook dit Paasontbijt in je gebed mee te nemen. Het is allemaal anders, maar het blijft een wonder dat we ook nu het Leven mogen vieren en de opstanding en dus het Leven van onze Heer Jezus.

Heb je nog vragen, laat het me weten. Hou afstand, maar blijf dicht bij elkaar en blijf vooral gezond.

Irene Klein Haneveld

achterkant thuisontbijten
Hou op deze facebookpagina het paasontbijt in de gaten:
facebook