De Bijbel - weer eens wat anders.
Ooit tijdens een vakantie heb ik in 3 weken tijd de Bijbel uitgelezen, toen in de uitvoering van Het Boek. Wat een geweldige ervaring was dat. Zo'n mooi overzicht en totaalplaatje in plaats van overal vandaan een hoofdstuk.
Zit je thuis en heb je tijd? Een prachtige tijd om je (opnieuw) te verdiepen in het geweldige boek dat Bijbel heet. Misschien heb je hem al vaak gelezen, dan kan het verfrissend zijn om eens te beginnen aan een heel andere vertaling, makkelijker, of juist moeilijker. Of een Bijbel met extra aantekeningen, illustraties of gewoon een mooie uitvoering. En heb je er nooit in gelezen of wil je iemand helpen om er in te gaan lezen, neem dan het onderstaande boekje Hey Bijbel eens mee.Hieronder een greep uit de vele soorten Bijbels die we hebben, maar onthou goed dat er maar één Woord van God is.

Hey Bijbel - diverse auteurs


De bijbel is ouderwets, De Bijbel is waar,.De Bijbel is een boek vol strenge regels. De Bijbel is heilig, De Bijbel is onbegrijpelijk. De Bijbel is een sprookjesboek. De Bijbel is gewelddadig. De Bijbel is inspirerend.
Iedereen heeft wel een mening over de Bijbel. Dit boekje gaat over die Bijbel en vertelt je alles wat je wilde weten - en liever niet wilde weten.
‘Hey Bijbel’ geeft een korte en hedendaagse introductie op het meest gelezen boek ter wereld. Wat staat erin? Waar gaat de Bijbel over? Waarom vinden christenen de Bijbel belangrijk? Wanneer en hoe heb je wat aan de Bijbel?
– ‘Hey Bijbel’ is gericht op mensen die de Bijbel niet (goed) kennen.
– ‘Hey Bijbel’ bevat korte verhalen, weetjes en achtergrondinformatie.
– ‘Hey Bijbel’ is aantrekkelijk geschreven en bevat veel beelden.
– ‘Hey Bijbel’ probeert op een neutrale manier de verhalen en hoofdlijnen uit de Bijbel uiteen te zetten.
Meer lezen
Hey Bijbel - diverse auteurs

Kloosterbijbel -Willibrordvertaling

De Kloosterbijbel is een complete huisbijbel in de Willibrordvertaling, aangevuld met 11 kleurenkaternen met interessante informatie over het kloosterleven in de breedste zin van het woord. Deskundigen schrijven onder meer over Augustinus, Benedictus, Franciscus en Clara, Vincentius en de daarbij behorende vrouwelijke orde, de Jezuïeten, de Psalmen, Lectio Divina, Ora et labora en de rol van leken, jongeren en gasten. Uiteraard wordt de tekst gecombineerd met mooie (klooster)fotografie.
Meer lezen
Kloosterbijbel -Willibrordvertaling

De Infographic Bijbel - Karen Sawrey

De Infographic Bijbel - Karen Sawrey
In 'De infographic Bijbel' van Karen Sawrey wordt de Bijbel getoond zoals je die nog nooit eerder hebt gezien: in infographics. In meer dan honderd illustraties wordt er inzicht gegeven in het Oude en Nieuwe Testament en komen eeuwenoude woorden tot leven. De schepping, de maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de parabels van Jezus, de reizen van Paulus: alle bekende personen en verhalen komen aan bod. Dit is de Bijbel voor een nieuwe generatie.
Meer lezen

Overschrijfbijbel - Psalmen

De Overschrijfbijbel is een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen en brengt de eeuwenoude teksten nog dichter bij de lezer. De ervaring leert: door regelmatig een tekstgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht en betekenis. Bekende zinnen en verhalen komen op een nieuwe manier tot leven.
Deze Overschrijfbijbel is in Willibrordvertaling.
Meer lezen
Overschrijfbijbel - Psalmen

Zij Lacht Bijbel HSV

Zij Lacht Bijbel HSV
De 'Zij Lacht Bijbel' is speciaal bedoeld voor jonge vrouwen (20-30 jaar). De basis vormt de Notitiebijbel in Herziene Statenvertaling en daaraan is informatie toegevoegd speciaal voor deze doelgroep. Bij een groot aantal bijbelboeken is een overdenking toegevoegd. Ook bevat de 'Zij Lacht Bijbel' mooi vormgegeven teksten, praktische tips, leesroosters en uitleg over hoe je de Bijbel kunt gaan lezen. Er is veel ruimte om in de Bijbel te schrijven of bible journalen. De eigentijdse vormgeving van de 'Zij Lacht Bijbel' nodigt uit om de Bijbel in het zicht te leggen en daadwerkelijk te gaan lezen.
Het online platform 'Zij Lacht' is een digitale gemeenschap voor jonge christelijke vrouwen. 'Zij Lacht' wil vrouwen helpen om tijd vrij te maken voor Gods Woord, door elke dag een korte, praktische overdenking te plaatsen. De overdenkingen worden geschreven door een team van vrouwelijke auteurs.
Meer lezen

Bijbel met Psalmen HSV print

Bijbel in Herziene Statenvertaling met Psalmen. Deze uitgave heeft een fleurig hardcover omslag. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen
Bijbel met Psalmen HSV print

Bijbel HSV met Psalmen Vivella

Bijbel HSV met Psalmen Vivella
Bijbel in Herziene Statenvertaling met Psalmen. Deze uitgave heeft een vivella omslag. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen

Rood Letter Bijbel Design Grafisch

Deze Roodletterbijbel bevat de tekst van Het Boek - de geliefde 'gedachte voor gedachte'-bijbelvertaling. Deze uitgave laat je in een oogopslag zien wat God rechtstreeks tot zijn mensen zegt in de Bijbel. De rode letters geven directe citaten van Jezus en God in de Bijbel weer. Je kunt die citaten gebruik en om het geheel van een tekstgedeelte op je te laten inwerken.
Daarnaast is de tekst overzichtelijk door tussenkopjes die vaak weergeven wat God zegt in de erop volgende tekst. Zo is de Roodletterbijbel extra toegankelijk.
Meer lezen
Rood Letter Bijbel Design Grafisch

Elisabethbijbel

Elisabethbijbel
De Elisabethbijbel is een complete huisbijbel in de Willibrordvertaling. In de 11 extra kleurenkaternen staan de mooiste en meest indrukwekkende artikelen uit de lange geschiedenis van pastoraal magazine Elisabethbode. Denk aan bemoedigende overdenkingen, gedichten en gebeden. De meditaties zijn geschikt voor bijbelstudie en de gedichten en gebeden goed te gebruiken voor bijvoorbeeld de opening van een vergadering. De katernen zijn thematisch gerangschikt rondom de bijbelgedeelten.
De bijbel is verfraaid met prachtige natuurbeelden van Teun Veldman, de natuurfotograaf van de Elisabethbode. Ook is er aandacht voor Elisabeth Mijnhardt, de naamgeefster van het magazine, dat nu alweer zo'n 90 jaar bestaat. De Elisabethbijbel is een waardevolle en praktisch toepasbare uitgave, die aansluit bij zowel de hoogtepunten als de dieptepunten van het leven.
Meer lezen

Jongerenbijbel - BGT

De nieuwe Jongerenbijbel BGT is dé bijbel voor en door tieners. Via panels hebben jongeren zelf meegedacht over de inhoud en het design. Het resultaat? Een echte doebijbel die je helpt om de tekst te lezen en ook te begrijpen, én direct toe te passen in jouw dagelijks leven.
Opvallend zijn alle creatieve opdrachten die naast de bijbelteksten staan. Door te tekenen, na te denken, iets te doen of te bidden word je op allerlei manieren uitgedaagd om de tekst dicht bij je eigen leven te brengen.
Dit vind je in de Jongerenbijbel BGT:
De complete bijbeltekst van de Bijbel in Gewone Taal, dus begrijpelijk voor iedereen.
Inleidingen op de Bijbel en de bijbelboeken. Dat zijn allerlei interessante weetjes over de Bijbel, maar ook tips hoe jongeren de Bijbel kunnen lezen en opdrachten waarmee ze gelijk aan de slag kunnen.
Opdrachten bij de bijbeltekst. Je kunt bijvoorbeeld tekenen, bidden of gewoon iets doen; op allerlei manieren worden jongeren uitgedaagd om te ontdekken wat de bijbelteksten betekenen voor hun leven.
22 themapagina’s over Big Issues. Social media, identiteit, keuzes maken? Allemaal thema’s die belangrijk zijn in hun leven.
De Jongerenbijbel is een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap, in samenwerking met Youth for Christ en de Evangelische Omroep. De Bijbel is geschikt voor tieners tot ongeveer 16 jaar.
Meer lezen
Jongerenbijbel - BGT

HSV Bijbel pocket editie duif NIEUW

HSV Bijbel pocket editie duif NIEUW
Bijbel in Herziene Statenvertaling. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen

HSV Bijbel pocket editie kleur NIEUW

Bijbel in Herziene Statenvertaling. De bijbel wordt geleverd in koker en is 10x15 cm.
Meer lezen
HSV Bijbel pocket editie kleur NIEUW

NBV Jubileumeditie 15 jaar! - Bruin

NBV Jubileumeditie 15 jaar! - Bruin
Kleurrijke limited editie van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) ter ere van het 15-jarig bestaan van deze vertaling!
Ook beschikbaar: NBV Jubileumeditie 15 Jaar! – Roze
Meer lezen

BGT Compact Hout

Mooie stijlvolle uitvoering van de Bijbel in Gewone Taal. Compacte editie, PU omslag met houtnerven in blinddruk.
Meer lezen
BGT Compact Hout

Gespreksbijbel - HSV

Gespreksbijbel - HSV
De Gespreksbijbel helpt gezinnen bij het regelmatig lezen van de Bijbel en het spreken met kinderen over de bijbeltekst. De uitgave bevat de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. In ieder hoofdstuk staan een leesprikkel, een gespreksonderwerp en een stukje uitleg om samen over te praten. Ieder bijbelboek bevat kleurenillustraties en foto's. Achter in de Gespreksbijbel zijn diverse opdrachtjes opgenomen om als gezin samen te doen.
Meer lezen

Rechte Bijbel - BGT

De Nederlandse versie van de beroemde Justice Bible. Deze Bijbel is ontwikkeld voor mensen die de wereld eerlijker willen maken vanuit hun geloof. Met 650 gemarkeerde Bijbelteksten over gerechtigheid en Bijbelstudies voor individueel en groepsgebruik.
Deze uitgave is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap in samenwerking met Tear, Eo, IJM, Kerk in Actie en Micha Nederland.
Meer lezen
Rechte Bijbel - BGT

Inspire Bijbel - NBV

Inspire Bijbel - NBV
De 'Inspire Bible' is wereldwijd een groot succes. Vanuit een grote vraag naar een Nederlandse editie verschijnt in augustus de Inspire Bijbel. Deze bijbeluitgave is eenkoloms gezet, heeft brede marges en bevat ruim 400 bijbelteksten in handlettering. De 'Inspire Bijbel' leent zich perfect voor een makkelijke manier van biblejournaling. De bijbelteksten in handlettering zijn in het Engels en zo gemaakt dat je ze kunt inkleuren. De brede marges zijn geschikt voor aantekeningen of eigen illustraties en/of handlettering.
In deze Nederlandstalige editie van de 'Inspire Bijbel' staat de handlettering naast de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling. Deze vorm werpt een nieuw licht op de Nederlandse tekst en zorgt voor meer impact van de bijbeltekst.
Meer lezen

Notitie Bijbel HSV

De Notitiebijbel is een schrijfbijbel in Herziene Statenvertaling met extra ruimte om notities te maken bij een bijbeltekst die je raakt, inspireert, motiveert. De complete bijbeltekst is opgemaakt in één brede kolom. Aan de buitenzijde van iedere pagina zijn subtiele schrijflijntjes gedrukt waarop je aantekeningen kunt maken. De Notitiebijbel is ook geschikt om te gebruiken voor bible journaling.
Meer lezen
Notitie Bijbel HSV

BasisBijbel - Vivella met Zilversneden

BasisBijbel - Vivella met Zilversneden
Aantal pagina's: 1394
ISBN13:
9789082475531
Kaarten inbegrepen: Nee
Meer lezen

Belle Bijbel

Aantal pagina's: 2100
ISBN13:
9789089121325
Uitgever: Nederlands Bijbelgenootschap
EAN:
9789089121325
Verschijningsvorm: Paperback
Meer lezen
Belle Bijbel

Fotobijbel Rood Letter - Het Boek

Fotobijbel Rood Letter - Het Boek
Uitgever: Jongbloed
ISBN-13: 9789065394422
Aantal pagina's: 1772
Meer lezen

Bijbel Dichtbij - Bijbel in Gewone Taal met uitleg en toepassingen

Pagina’s: 2388
Uitvoering: paperback
Publicatiejaar: 2017
ISBN: 978-90-8912-099-1
Meer lezen
Bijbel Dichtbij - Bijbel in Gewone Taal met uitleg en toepassingen

Mannen Bijbel - HSV

Mannen Bijbel - HSV
EAN-code:
9789065394026
Uitgeverij: Jongbloed
Aantal pagina's: 1902
Bindwijze: GEBONDEN
Meer lezen

Vrouwenbijbel HSV - Jongbloed

Afmetingen: 44x250x163 mm
ISBN10
906539401X
ISBN13
9789065394019
Meer lezen
Vrouwenbijbel HSV - Jongbloed
sammagezelligstetransparant11-300x164
facebook