Hoe gaat het bij jullie?

Hoe gaat het bij jullie?
Hoe gaat het met jullie allemaal? Hier bij Samma is het druk én stil. De andere vrijwilligers blijven thuis, dus moet ik wat meer zelf doen. Tegelijkertijd heb ik extra werk vanwege mijn plek in het ondernemersbestuur van de binnenstad. Gelukkig hebben we een nieuwe centrummanager die meteen aan de slag kon, maar ook in sneltreinvaart moest worden ingewerkt. We zetten alles op alles om ondernemers te helpen samen met de gemeente Gouda. Het is zwaar voor de winkels, velen hebben de deuren al gesloten en anderen zijn net als Samma nog een aantal uren per dag open. Als je kunt en wilt, steun asjeblieft de lokale ondernemers. Ze hebben het hard nodig! Veel kan ook online, maar je mag nog steeds winkelen en iedereen zorgt voor veilige regels in zijn of haar winkel.

Wat ben ik blij dat ik nog open ben. Het is natuurlijk heel stil, maar wat fijn dat er mensen komen die even hun verhaal kwijt kunnen. Wat is er veel klein en groot verdriet  bij iedereen en angst. En wat is iedereen tegelijkertijd ook zorgzaam voor elkaar. Er worden hele mooie kaarten verstuurd naar mensen die alleen zijn. Een kleurboek voor een kleinkind of een mooi boekje voor de allerliefste Oma. Maar ook een heel nieuw dagboek voor de kinderen of de Samenleesbijbel voor het hele gezin. En gespreksspelletjes om met elkaar te doen. Of gewoon een mooie, gekke vogel voor in de nieuwe tuin. Lieve mensen, hou er de moed maar in met het hoofd omhoog, ziende op Jezus.

Je bent met gepaste afstand meer dan welkom bij Samma tussen 12 en 17 uur!

Meer lezen

CORRIE - Glossy Het leven en werk van Corrie ten Boom

Ze bood tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan honderden Joden, overleefde een concentratiekamp, reisde naar 64 landen om het evangelie te verkondigen en moest de laatste vijf jaar van haar leven noodgedwongen zwijgend doorbrengen. Ondanks haar wereldwijde bekendheid werd deze ‘Zwerfster voor God’ gekenmerkt door een bijna jaloersmakende eenvoud.
In de glossy ontmoeten we niet alleen Corrie ten Boom zelf, maar ook haar familie en mensen op wie ze onmiskenbaar een stempel heeft gedrukt. We duiken in de geschiedenis van het Corrie ten Boom Huis in Haarlem en zoomen in op Corries boodschap van (Gods) liefde en vergeving.
‘Corrie’ is een inspirerend en prachtig vormgegeven magazine dat wordt uitgegeven in samenwerking met het Corrie ten Boom Huis.
Meer lezen
CORRIE - Glossy Het leven en werk van Corrie ten Boom

Niet te geloven - Dagboek voor kinderen van 9-12jaar - Louie Giglio

Onderzoek de wonderen van het universum samen met je Schepper.
God is onvoorstelbaar creatief, oneindig groot en toch zo dichtbij dat Hij al jouw gedachten kent, zelfs voordat jij ze gedacht hebt. Daarnaast is God altijd trouw en vol liefde. In de Bijbel staat dat je aan de schepping kunt zien hoe machtig God is.
In dit dagboek neemt Louie Giglio 100 voorbeelden uit de schepping - over de ruimte, de aarde, de dieren en ons lichaam - om jou te leren hoe bijzonder de God is die jij dient. Geniet en leer ervan! (En vergeet vooral niet de leuke weetjes aan anderen te vertellen!)
Meer lezen
Niet te geloven - Dagboek voor kinderen van 9-12jaar - Louie Giglio

Samenleesbijbel - Junior

Door het succes van de 'Samenleesbijbel' komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de 'Samenleesbijbel Junior'. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met 'Jong Protestant' (Jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) ontwikkeld. Ouders kunnen samen met hun kind in 30 stappen door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.
In elke stap is er een Bijbelverhaal om samen te lezen. Elk Bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Zo lezen ouders en kinderen samen het Bijbelverhaal. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het Bijbelverhaal aan de slag te gaan. Zo zijn er gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.
Meer lezen
Samenleesbijbel - Junior

Samenleesbijbel

Samenleesbijbel
Samenleesbijbel
ISBN: 9789089120427
Aantal pagina's: 2200
Meer lezen

Grace - Kleuren, overdenken, ontsspannen - Erica Kramer en Marcel Flier

Auteur: Kramer, Erica
Ondertitel: kleuren, overdenken, ontspannen
Uitvoering: 17x17 cm
Formaat: Gebonden
Pagina's: 96
ISBN: 9789033817861
Meer lezen
Grace - Kleuren, overdenken, ontsspannen - Erica Kramer en Marcel Flier
facebook twitter