Echte Indianenverhalen!

Velen van jullie weten dat mijn zoon met zijn vrouw en kinderen in Brazilië wonen. Ze werken als zendingsechtpaar onder andere onder de Indianen in Brazilië. Om hun werk mogelijk te maken hebben ze dringend een nieuwe 4x4 auto nodig om de lange reizen door het ruige binnenland mogelijk te maken. Ik maak er geen gewoonte van, maar dit keer neem ik de vrijmoedigheid om jullie te vragen hen te willen helpen hun prachtige werk voort te zetten. Lees hieronder er alles over. Inmiddels is al bijna 20.000 euro van de nodige 30.000 binnen. Wat zou het mooi zijn als we voor het nieuwe jaar het totaalbedrag binnen is. Je kunt helpen via de link van een crowdfundactie. Maar ook bijvoorbeeld door je oliebollen bij Samma te bestellen. Ze kosten 10 euro voor 10 stuks olie- of krentenbollen. Stuur een mailtje met een bestelling naar Samma.
auto6
2019family (2)
auto2
auto5
Het kan zo niet langer! Het begint gevaarlijk te worden.
Jacco en Suzana Lima Zutphen hebben zo snel mogelijk een nieuwe 4x4 auto nodig in Brazilië. Niet voor hun eigen privé gebruik, maar voor het groeiend aantal reizen naar de indianendorpen. De auto die ze nu hebben rijdt voornamelijk nog op gebed. Ze hebben al een paar keer midden in de rimboe stilgestaan met pech. Een plek waar niemand bereikbaar is.Geen wifi en geen radiocontact. Dat is gevaarlijk en niet meer verantwoord. Wil je weten hoe dat rijden gaat, klik hier voor een filmpje.
Deze auto valt niks te verwijten. Die heeft meer dan zijn best gedaan de afgelopen jaren.Vijf jaar geleden konden ze die aanschaffen vanwege de geweldige voetbalactie Viva la Favella. In die tijd reden ze nog maar 1x per jaar naar de rand van het indianenreservaat voor een conferentie. Op die conferenties groeide de vraag van de indianen om een Bijbelschool zodat ze meer konden leren van de Bijbel en zelf het evangelie weer konden doorgeven aan de andere indianendorpen.

Die Bijbelschool is er nu en elke maand reizen ze een week naar het indianendorp, dat is zeker zo’n 800 km heen en 800 km weer terug. Er zijn zo’n 60 studenten. Ook andere dorpen hebben interesse. Die eerste auto 5 jaar geleden heeft het mogelijk gemaakt dat het werk mocht groeien. Maar het kan niet meer. De auto redt het niet meer. In plaats van 800 km rijden ze nu vaak 200 km om, zodat ze
moeilijke wegen omzeilen. Eigenlijk zijn het nauwelijks wegen. Geen asfalt, zand en stenen, diepe kuilen en als het regent één grote modderplas en dat met steile hellingen en diepe dalen. Er is dringend een nieuwe pickup truck nodig. Het enige voertuig dat geschikt is voor dit soort reizen en zelfs die gaan maar een jaar of 5 mee.

Dankzij de eerste auto heeft het prachtige werk onder de indianen kunnen groeien tot waar het nu is. De kansen en mogelijkheden zijn enorm om onbereikte indianendorpen te bereiken met het evangelie en de indianen te mogen ondersteunen met kennis van Gods woord, passend in hun cultuur, om het Goede Nieuws weer door te geven aan andere indianen. Het enige wat nu dringend nodig is, is een nieuwe auto. Kosten zijn totaal 30.000 euro. Daarvan is inmiddels al 20.000 euro beschikbaar. Doen jullie mee?
kijk voor meer informatie op www.limazutphen.nl en om te doneren HIER!!
Jacco en Suzana Lima Zutphen wonen met hun 2 zonen, Zion en Elijah in Brazilië. Vanuit hun thuisbasis in Varzea Grande, in de staat Mato Grosso houden ze zich met verschillende takken van evangelisatie en onderwijs bezig.
  1. Jacco werkt als DJ met een rapgroep samen om de jongeren in de buitenwijken en waar mogelijk in de gevangenissen te bereiken. Dit laatste heeft hij in 2019 gedaan samen met Rivelino Rigters aka Blackrockstar die vanuit Nederland kwam helpen.
  2. In Varzea Grande leiden ze een inter-denominale Bijbelschool. De school is ooit opgezet door de ouders van Suzana. Talloze christenen uit heel veel kerken zijn op deze Bijbelschool opgeleid in zowel bijbelkennis als praktisch christen-zijn.
  3. De Bijbelschool en hun huis staat middenin een achterstandswijk waar veel geweld, drugs, misbruik en andere problemen zijn. Daarom zijn er op het terrein van de Bijbelschool allerlei projecten voor kinderen waar ze mogen balletdansen, breakdancen, tekenen, met lego spelen en nog veel meer en ze krijgen een lekker ontbijt. Tijdens vader- en moederdag worden er speciale optredens gehouden voor de ouders. Er zijn meerdere verhalen van kinderen die hierdoor op het rechte pad zijn gebleven. Er wordt ook gewerkt aan projecten voor vrouwen zoals naaien en koken. Sinds kort is er voor o.a. dit doel, mede dankzij hulp uit Nederland, een mooie grote keuken bijgebouwd in de Bijbelschool .
  4. Suzana heeft met haar ouders als kind bij de indianen gewoond. Daarom beschouwen ze haar als familie en heeft ze toegang tot de indianendorpen. De Indianen hebben gevraagd of ze daar de Bijbelschool lessen ook wilden komen geven en juist dat werk groeit enorm de afgelopen jaren.
Jacco en Suzana zijn als zendingsechtpaar uitgezonden door de Cama Evangelische gemeente Parousia in Gouda. Naast een kleine vaste bijdrage zijn ze afhankelijk van individuele maandelijkse giften. Wilt u daarbij helpen, neem dan contact met ze op.
Voor hun reizen naar de Indianen krijgen ze het komende jaar vanuit de Braziliaanse kerk een bijdrage voor brandstof en andere kosten.
Een nieuwe auto is hoog nodig en hopen we met elkaar in Nederland en via deze crowdfund bij elkaar te krijgen. Doen jullie mee?

Klik hier om te doneren!!

Vergeet niet om oliebollen te bestellen. Ze kunnen 31 december vanaf 12 uur worden opgehaald bij Samma!
oliebollen