Vrijdag was het eng stil bij Samma. Minder dan een week voor de Kerst en nauwelijks klanten in de winkel. Het is niet heel makkelijk om dan positief te blijven. En ja, ik wist wel dat dit bij andere winkeliers in de stad net zo erg was en dat het slecht weer was en dat het dus niet aan Samma lag, maar toch… We maakten ons echt zorgen.

Zaterdag was het anders. Al vanaf de ochtend liepen de mensen binnen. Ik zat achter even te praten met een paar vrienden en vertelde van mijn zorgen van vrijdag. We hebben er samen voor gebeden. En het werd echt de hele dag druk op dat ene moment na begin van de middag. Er kwam een vrouw binnen en ze stond een beetje te dralen. Anja vroeg of ze kon helpen. “Nee,” zei ze, “Ik ben hier even naar binnen gelopen om even bij te komen. Ik kwam net uit een andere winkel en daar werd ik zo naar behandeld, dat ik maar even hier binnen ben gekomen” Ik vroeg of het echt zo erg was en ze beaamde dat. Ze was boos en overstuur. Anja, gastvrij als altijd, bood haar een kopje koffie aan, wat ze gretig aannam. Ik bleef voor bij de boeken. Tijdens de koffie vertelde ze Anja haar verhaal hoe ze in een andere winkel behoorlijk onaardig was behandeld. Ze barstte een paar keer in tranen uit. Na een tijdje kwam ze helemaal weer tot rust en was heel dankbaar. ‘Schuilplaats Samma’ noemde ze het. Onze dag kon niet meer stuk. Daar zijn we voor om troost en bemoediging te geven middenin de stad. Bijzonder dat juist op dat moment er geen klanten in de winkel waren en we alle tijd voor deze mevrouw hadden. En met de omzet is het gelukkig heel erg goed gekomen zaterdag. Bidden jullie mee dat het volgende week ook zo goed gaat, zodat we nog lang dat zichtbare plekje in de stad mogen hebben, waar Hij merkbaar aanwezig is?
En wat die andere winkel betreft, voor je nou net als ik meteen je oordeel klaar hebt, misschien hadden ze ook een zware dag.
Zie ik je nog voor de Kerst? Ik hoop het wel. Zo niet wens ik jullie allemaal hele mooie vredige dagen toe met de Vredevorst!
Irene Klein Haneveld
buiten2

CORRIE - Glossy Het leven en werk van Corrie ten Boom

Ze bood tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan honderden Joden, overleefde een concentratiekamp, reisde naar 64 landen om het evangelie te verkondigen en moest de laatste vijf jaar van haar leven noodgedwongen zwijgend doorbrengen. Ondanks haar wereldwijde bekendheid werd deze ‘Zwerfster voor God’ gekenmerkt door een bijna jaloersmakende eenvoud.
In de glossy ontmoeten we niet alleen Corrie ten Boom zelf, maar ook haar familie en mensen op wie ze onmiskenbaar een stempel heeft gedrukt. We duiken in de geschiedenis van het Corrie ten Boom Huis in Haarlem en zoomen in op Corries boodschap van (Gods) liefde en vergeving.
‘Corrie’ is een inspirerend en prachtig vormgegeven magazine dat wordt uitgegeven in samenwerking met het Corrie ten Boom Huis.

9,90

Koop nu
CORRIE - Glossy Het leven en werk van Corrie ten Boom

PUUR! Magazine Samen

Het winternummer van het PUUR magazine, met gratis EVA en gratis boekenleggers!
Dit nummer bevat onder andere:
- Binnenkijken in het gezinshuis van Erna
- Cocky Drost over liefde, verlies en vrede vinden met wat je is gegeven
- Zes singles vertellen hun verhaal
- Samen aan tafel: recepten om te delen
- Kort verhaal van Liesbeth Goedbloed

9,99

Koop nu
PUUR! Magazine Samen

Stel Magazine - Marja Verhoeve e.a.

Gouda heeft een nieuwe Burgemeester! Leuk nieuws. Pieter Verhoeve. Bijzonder leuk is dat de vrouw van de Burgemeester de hoofdredactie is van het nieuwe STEL Magazine en ook onze burgemeester er in geschreven heeft. Een Magazine voor dertigers en veertigers!
Dertigers en veertigers hebben hun leven goeddeels op de rit. Ze hebben een baan, een woonplaats en wel of geen gezin. Enerzijds is dat veilig, anderzijds kan het kriebelen. Is dit alles? Waar haal ik uitdaging vandaan? Ben ik wie ik had willen worden? Hoe verhoud ik me tot verwachtingen van mijn omgeving?
Magazine Stel, stelt deze thema's aan de orde. Franca en haar broer Harmen Treur vertellen hun biografie: de een komt tot geloof, de ander haakt af. Er zijn o.a. rubrieken over een bijzondere sport, het belang van humor en de vorming van een gezond zelfbeeld. Daarnaast is er veel ruimte voor sprekende beeldverhalen.
Stel, is spiegelend, verrassend en een beetje ontwrichtend. Met waardering voor achtergrond en opvoeding en respect voor ieders eigenheid.
Met bijdragen van o.a. Cocky Drost, Rick de Gier, Femke Hagoort, Annemarie van Heijningen, Arnold Huijgen, Pieter Verhoeve en Tim van Wijngaarden (TimZingt).

Koop nu
Stel Magazine - Marja Verhoeve e.a.
sammagezelligstetransparant11-300x164