Ik zit al de hele dag te mopperen...

Sorry hoor, het is echt waar. Gisteravond heel laat thuisgekomen van een geweldig laatste concert van dit jaar van Elly en Rikkert. Ik zou dus eigenlijk dankbaar moeten zijn, maar ik heb niet genoeg geslapen. Te laat en te stijf moet ik veel te vroeg de hond uitlaten. Het is echt hondeweer, maar zelfs de hond vindt het maar niks. Als ik buiten kom blijken de adventsterren weg te zijn. Potjandosie toch door iemand meegenomen. Uiteindelijk blijkt het de meelevende buurvrouw te zijn die de sterren nog meer regen wilde besparen. Ik word er ook nu niet blijer van, eerlijk gezegd mopper ik op de buurvrouw. Dat komt misschien vanwege mijn nieuwe telefoon. Wat een getrut om alles weer goed geïnstalleerd te krijgen. Er blijkt tussendoor niet eens gebeld te kunnen worden, wat me weer een veel te lange tijd wachten in de telefoonwinkel oplevert. In de winkel wordt de hond, die ik meteen maar even meegenomen had om uit te laten, aangereden door een scootmobiel. Ze gilde het uit. Ook daar weer niet blij van geworden. Terug weer gekl**i met de telefoon. Tussendoor een journalist die mijn mening over de leegstand in de stad vraagt. Ook niet iets om blij van te worden en dat regenweer helpt natuurlijk ook niet voor de klanten. Aan het einde van de middag heb ik stevige koppijn en ik moet nog een hele avond. Nou ja, kortom, ik ben geen blij en dankbaar mens vandaag.

Raar eigenlijk, want het is vandaag nog wel Thanksgiving en nu zo tegen de avond bedenk ik me dat het ook heel anders zou kunnen zijn.
Wat nou als ik eens heel dankbaar ben dat ik in dat stukje land leef waar je zomaar weer een nieuwe telefoon kunt hebben met allerlei nuttige en nutteloze apps er op om het leven makkelijker te maken en de wereld dichterbij te brengen. Kan ik zelf mooie foto’s maken en berichtjes ontvangen van de (klein)kinderen in Brazilië, maar ook van familie en vrienden veel dichterbij. Ik zou dankbaar kunnen zijn vandaag voor een warm huis, een prachtige winkel, voor lekkere koffie, voor goed eten, voor gezondheid en voor de lieve eigenwijze hond. Maar nog veel meer voor buren, voor vrienden en voor familie. Dankbaar voor het feit dat ik nog steeds in Samma mag werken. Dankbaar dat ik mee mocht werken aan de prachtige ‘Mooi Geweest” tour van Elly & Rikkert. En het allermeeste ben ik dankbaar dat ik een God mag dienen die onnoemlijk veel van mensen en ook van mij houdt en dat of ik nou chagrijnig of blij ben. Ik wens jullie allemaal een heel veel dankbaarheid toe. Soms moet je er gewoon voor kiezen, net als ik.

God geeft meer dan Genoeg - Eline Lindeboom

Ons leven is vaak vol, waardoor we onze aandacht over veel zaken moeten verdelen. Daarbij voelen we ons soms behoorlijk tekortschieten. Eline Lindeboom schreef tien bijbelstudies over de weg van ons tekort naar Zijn genoeg. Ontdek Gods geschenk van liefde en genade: Hij geeft meer dan genoeg voor elke dag. En waar genoeg van Hem is, is ook genoeg om door te geven aan anderen.
Meer lezen
God geeft meer dan Genoeg - Eline Lindeboom

Voor Een Fantastische Vriendin - Marieke Slagter - Miniboekje

'Voor een fantastische vriendin' is een leuk, vierkant cadeauboekje voor vriendinnen! Het bevat teksten over vriendschap en liefde.
Een ideaal cadeau voor een goede vriendin.
Meer lezen
Voor Een Fantastische Vriendin - Marieke Slagter - Miniboekje

Je Bent Waardevol - Carianne Ros - Miniboekje

'Je bent waardevol - Bemoedigingen en complimentjes' is een leuk klein boekje waarmee je elke vrouw blij kunt maken!
Liefdevolle en inspirerende woorden, geschreven door Carianne Ros.
Meer lezen
Je Bent Waardevol - Carianne Ros - Miniboekje

Jij Bent Goud Waard! - Merle van Herk

Bemoedigende, motiverende en inspirerende (bijbel)tekstjes die hoop en perspectief bieden voor ieder moment. God wil op alle gebieden in je leven het goede in jou naar boven halen en je ten diepste laten beseffen dat je goud waard bent!
Meer lezen
Jij Bent Goud Waard! - Merle van Herk
SAMMA_NOV 2019-101
SAMMA_NOV 2019-91
SAMMA_NOV 2019-66
facebook