Black Friday of een Blauwe Maandag?

Black Friday zie ik overal. Je zult begrijpen dat IK niet van black hou. Het heeft iets naargeestigs, die black Friday. Geef mij maar kleur! Een blauwe maandag dan maar? Ook dat heeft geen positieve betekenis. Een blauwe maandag is iets van korte duur, iets wat zo voorbij is. Dat hebben ze heel lang ook van het bestaan van Samma gedacht, dat het maar van korte duur zou zijn, een blauwe maandag. Maar we zijn er nog steeds Dankzij onze Lieve Heer en ook dankzij jullie.
Daar zijn we heel dankbaar voor. En dat is eigenlijk iets veel mooiers om te vieren deze week. Dat heet Thanksgiving. Geen zwarte hebberigheid, maar dankbaarheid. En die mag je tonen aan de ander, misschien wel met een mooi kadootje uit Samma. Daar zijn wij dan weer dankbaar voor ;)

Pak Het Grootste Geschenk Maar Uit! - Ann Voskamp

Pak dit jaar het grootste kerstgeschenk samen uit!
In dit schitterend geillustreerde kerstkinderboek maken we kennis met het voorgeslacht van Jezus. Al die mannen en vrouwen, al die verhalen, ze maken dat we weer helemaal verliefd worden op Jezus zelf. Gods grote plan, van het Paradijs tot de kribbe, komt tot leven.
Elke dag pakken we met elkaar een geschenk uit, hangen een versiering op, en denken samen na over het liefdesverhaal van God en mensen.
Met Bijbelverhalen, vragen om over na te denken, dingen om samen te doen, en prachtige illustraties.
Een echt gezinsboek voor de adventsperiode.
Meer lezen
Pak Het Grootste Geschenk Maar Uit! - Ann Voskamp

Geen Zorgen Voor Morgen - Max Lucado

Auteur: Max Lucado
ISBN10:
9033801485
ISBN13:
9789033801488
Verschijningsvorm: Hardcover
Meer lezen
Geen Zorgen Voor Morgen - Max Lucado

Brus (on)breekbare liefde - Pauline Kuiper

Zielsverwantschap en onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen. Mooie zwart-wit fotografie. Persoonlijke verhalen over omgaan met een beperking.
"Wat zou ik tegen je zeggen als je me zou begrijpen? Ik weet het niet. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn, want wat onze band zo sterk maakt is dat we elkaar begrijpen zonder woorden, zonder taal. Ik zie hoe jij je voelt en jij voelt
wat ik bedoel.'
Pauline Kuiper had een broertje dat ernstig meervoudig beperkt raakte door een zware epilepsieaanval. Ze dacht hem "kwijt' te zijn, maar er ontstond een diepe band, die haar leven sterk heeft gevormd.
Om erachter te komen of andere brussen dezelfde ervaring hebben met hun ernstig meervoudig beperkte broer of zus, heeft Pauline de verhalen van twintig brussen verzameld en hun "verbondenheid zonder woorden' vastgelegd in beeld. Ook heeft elke brus een brief geschreven aan hun meervoudig beperkte broer of zus, alsof hij of zij het zou kunnen begrijpen. De indringende verhalen en brieven geven je een inkijk in de levens van mensen met een ernstig
meervoudige beperking en hun familie.
Meer lezen
Brus (on)breekbare liefde - Pauline Kuiper

Psalmen Dichtbij

Het bijbelboek Psalmen is een van de meest geliefde boeken uit de Bijbel. Er is dan ook voor alle emoties wel een psalm te vinden: van vreugde tot verdriet, van twijfel tot dankbaarheid.
Ontdek de Psalmen voor het eerst of opnieuw met 'Psalmen Dichtbij'. Met tekst uit de Bijbel in Gewone Taal aangevuld met uitleg en toepassingen. Lees de verhalen achter de Psalmen en laat je uitdagen door de vragen om na te denken over wat deze oude teksten jou te zeggen hebben.
Meer lezen
Psalmen Dichtbij

Lang zal je leven - Willem de Vink

40+, 50+, 60+, Ouder worden we allemaal. Maar hoe word je dat met plezier? Dit boekje helpt je om Gods goedheid te zien bij het ouder worden. Laat je meenemen met het lange leven van Abraham en Sara.
40+ … 50+ … 60+ … Ouder worden we allemaal. Maar hoe word je dat met plezier? Je kunt 40 zijn en denken: "Is dit het nou?' En 60 en uitroepen: "Ik heb nog een heel leven voor me!'
Heb je vrede met jezelf, dan kun je genieten van elke ontwikkeling die je doormaakt. Ook van het proces van ouder worden. God verbindt er zijn zegen aan.
Door de jaren heen mag je steeds meer van Gods genade ontvangen én daarvan uitdelen!
Dit boekje helpt je om Gods goedheid te zien bij het ouder worden. Ook word je meegenomen in het lange, rijke leven van Abraham en Sara, die bleven geloven in Gods zegen.
Willem de Vink (1957) heeft dit boekje speciaal samengesteld voor iedereen die net als hij weer een jaartje ouder wordt. Omdat met de jaren ook zijn dankbaarheid is toegenomen.
Meer lezen
Lang zal je leven - Willem de Vink

Duizendmaal Dank - Ann Voskamp

Zoals de meeste lezers snakt Ann Voskamp ernaar haar leven goed te leven.
'Hoe vinden we vreugde,' zo vroeg ze zich af, 'te midden van tijdsdruk, geldgebrek, en alles wat elke dag weer misloopt? Hoe ziet een dankbaar leven er eigenlijk uit als de dagen zich aaneenrijgen en alles donker is? Wat heeft God ons vandaag te bieden?
Deze ontroerend eerlijke en zeer praktische gids voor een vreugdevol leven nodigt je uit om Gods geschenken om je heen te zien. Door dank te zeggen voor het leven dat ze had, vond Ann Voskamp het leven dat ze altijd al had gezocht.
Ann Voskamp en haar man hebben een boerderij in Ontario, waar zes kinderen worden opgevoed tussen de maïsvelden, de kriebels en krabbels van hun moeder, en de worstelingen en dankbare lofzangen van een gewoon en dus bijzonder gezin.
Meer lezen
Duizendmaal Dank - Ann Voskamp
sammagezelligstetransparant11-300x164
facebook