braziliaantjes
Samma is heel soms een dag dicht de komende weken.
Terwijl ik dit schrijf landen ze op Schiphol. EINDELIJK, na 2,5 jaar wachten zie ik mijn kleinkinderen weer en vanzelfsprekend ook mijn zoon en schoondochter. Een jaar later dan de bedoeling was. Leek de wereld de laatste jaren steeds kleiner, sinds vorig jaar leek Brazilië wel heel ver weg. Wat hebben we hier veel beleefd, maar ook wat hebben zij daar veel meegemaakt. Corona heeft het leven extra spannend gemaakt. Maar wat hebben ze veel kunnen doen, zoals voedselpakketten uitdelen in achterstandswijken waar mensen hun banen verloren. Of de hulp aan indianen die naar de stad kwamen om een familielid in de IC bij te staan. Maar ook de reizen die ze zelf naar de Indianendorpen hebben gemaakt dankzij de geweldige auto die ze een paar jaar terug vanuit Nederland kregen. In de tussentijd zijn of gaan er meerdere bijbelscholen in Indianendorpen van start op verzoek van de Indianen zelf. (hieronder een paar prachtige foto's van een van de bezoeken aan de indianendorpen)

Veel verhalen zijn er te vertellen ook van wat er hier is gebeurd. We vieren mijn lintje en mijn herstel na borstkanker. Maar ook gewoon genieten van de Efteling en niet te vergeten de Zandverhalen in Elburg (moeten jullie ook eens heen!!). En het allereerste naar de Cheese Experience in Gouda. Daar hebben ze allemaal zo naar uitgekeken. Wat heerlijk dat het allemaal weer kan. Eerst een aantal dagen in quarantaine voor Jacco en Suzana. In de tussentijd kan ik met de jongens naar de Lego winkel.

Dat alles betekent dat ik de komende weken niet of nauwelijks in Samma ben. Met de supervrijwilligers proberen we zoveel mogelijk op te lossen, maar hier en daar lukt het niet omdat er vrijwilligers zijn die net nu in een verhuizing zitten of mantelzorg verlenen. Maar we doen ons best. Het zullen echt maar een paar dagen zijn en voor zover het lukt zetten we ze op de website.

Ik ga genieten, tot over een paar weken.

Irene Klein Haneveld

p.s. Wil je meer weten over het werk van Jacco en Suzana in Brazilie, laat het weten en kijk op de website www.limazutphen.nl


indianen1
indiaan2
facebook