Het lijkt wel of alles in de steigers staat bij Samma.

indesteigers
Het lijkt wel of alles in de steigers staat!

Als ik naar buiten kijk vanuit mijn woonkamer boven Samma op deze rustige Hemelvaartmorgen, komt er slechts heel gedempt licht naar binnen, terwijl buiten de zon nu nog volop schijnt. Dat is ook niet zo gek want buiten staat er een enorme steiger voor mijn pand en dat van de buren. Eindelijk, na jarenlang zeuren bij de huisbaas is het zover dat de in slechte staat verkerende pui helemaal wordt opgeknapt en opnieuw in de verf gezet. Het is heerlijk om de vaklui bezig te zien met het restaureren van dit prachtige monumentale pand. Ik gun het die kozijnen zo dat er eindelijk een timmerman met liefde naar kijkt en waar nodig vervangt en opknapt. Met uiterste precisie worden ornamenten en vensterbanken nagemaakt van het juiste hout en stapje voor stapje zie je alles weer mooi worden om daarna in de verf gezet te kunnen worden. Dat kost buiten het geld veel aandacht, tijd en vooral passie. Behalve de stofwolken, geniet ik er van. Het enige jammer is de timing, dat het net gebeurt nu de winkels weer min of meer open mogen en we dus enigszins verstopt zitten achter die enorme steiger.
workout
workout2
Mijn eigen steiger.
Zelf heb ik ook het gevoel in de steigers te hangen. Mijn hoofd, mijn lijf en alles heeft het zwaar gehad het afgelopen jaar. Er is veel beschadigd en de kleur en glans lijkt er soms een beetje van af. Na de borstkanker operaties, eerst het overlijden van mijn broertje vorig jaar en dit jaar het overlijden van mijn zus in Kenia, al de coronaschakelingen in de winkel en zo nog het een en ander, ben ik wel aan een grondige opknapbeurt toe. Daar wordt ook aan gewerkt met fysio, fitness, gesprekken en meer. Mijn leven staat de komende tijd even in de steigers. Dat vergt enorm veel energie, doet soms pijn als er weer wat spieren en emoties vervangen en opgeknapt moeten worden, maar hopelijk is het resultaat weer een stralende en kleurrijke Irene. Hoop dat jij en ikzelf ook een beetje geduld met mij hebben, want zoals bij veel verbouwings- en opknapbeurten duurt het vaak iets langer dan gepland. Maar één ding is zeker: De Zoon van die timmerman is ook hier bij!
braziliaantjes
Van steiger naar steigeren.
Af en toe moet ik ook wel eens steigeren. Van frustratie. Zo weten jullie misschien wel dat mijn zoon met vrouw en kinderen in Brazilië woont en werkt als zendelingen onder Indianen en in achterstandswijken en meer. Prachtig werk, zeker in deze tijd. Ze zouden vorig jaar al naar Nederland komen, maar dat kon toen niet. Inmiddels zijn hun vluchten al meerdere keren uitgesteld. Nu staan ze gepland op 20 juni, maar……, Jacco en de Jongens mogen vliegen, maar Suzana (nog) niet omdat ze een Braziliaans paspoort heeft. Ik kan daar best van steigeren! Misschien beter om op de knieën te gaan, maar mijn knieën willen dat niet. Maar zonder gekheid, als je kunt dan zouden we het erg op prijs stellen als je mee wilt bidden. We hebben elkaar al 2,5 jaar niet meer gezien en zijn er erg aan toe dat ook dit stuk van ons leven weer hersteld mag worden.
sammaisopen2
Samma in de steigers.
Niet alleen de buitenkant wordt weer normaal zoals het bedoeld is, ook binnen komt het normale winkelleven weer stapje voor stapje op gang. Daar zijn we blij mee, hoewel het nog maar kleine stapjes zijn met maar 3 mensen tegelijk in de winkel en mondkapjes en meer. En niet iedereen gaat weer als vanouds naar de stad. Maar het lijkt er op dat het toch weer een stukje beter gaat. Dus ik zou zeggen, kom gezellig langs. De winkel ligt vol met mooie boeken, superleuke grote en kleine inspirerende kadootjes en prachtige wenskaarten. Neem er gezellig de tijd voor nu het weer kan. We hebben jullie gemist én we hebben jullie nodig! Het is sowieso al een wonder dat we het hebben overleefd dit jaar.
logo bijna 50 jaar uitgesneden
Jubileumjaar in de steigers.
Dit jaar is ons jubeljaar. Volgend jaar bestaat Samma 50 jaar. Ook dat staat in de steigers, eigenlijk al veel te lang. We hadden al veel verder willen zijn met het maken van plannen, maar je snapt dat we daar nog niet genoeg aan toe gekomen zijn. Maar als alles en iedereen en ikzelf weer opgeknapt ben en we gekleurd en stralend onze weg mogen gaan, dan kan het soms opeens ook weer snel gaan. Tot die tijd gaan we verder met het weggeven van onze Jubeljaar kadootjes aan alle klanten die binnen komen. Dat is echt zó ontzettend leuk om te doen!
bouwen
Nog even over die timmermanszoon de Heer Jezus.
Hij is en blijft het fundament van mijn leven, van die kids in Brazilië en is het bij Samma! Soms schuurt en schaaft het, maar er komt altijd weer iets heel moois uit zodat wij die veelkleurige wijsheid van God bekend mogen maken aan de wereld om ons heen. Daarom geven wij de moed niet op!
Ik hoop jullie snel weer te zien
Irene Klein Haneveld