Hoe is het met je en met de winkel is de meest gestelde vraag als je mensen spreekt. Eigenlijk weet ik er steeds geen goed antwoord op te geven. Ik geef vaak als antwoord: “Het is…!” Want vaak wil je niet verder kijken dan dat. Met mij persoonlijk is het absoluut één van de heftigste jaren die ik ooit heb meegemaakt. Borstkanker, de winkel dicht, mijn (klein)kinderen uit Brazilië niet kunnen ontmoeten en kortgeleden het overlijden van mijn zus in Kenia. Komende maand nog een hersteloperatie. Het hakt er allemaal behoorlijk in. Ik probeer uit het dal te kruipen, het zonnetje dat naar binnen schijnt helpt daarbij en de hoop dat we tickets hebben geboekt voor eind mei helpt, hoewel het nog maar zeer de vraag is of er dan gevlogen mag worden. En ja, de wetenschap dat de Lieve Heer overal bij is ook.
En Samma?
We overleven wonderwel, maar leuk is anders, integendeel het is zwaar. We zijn dankbaar voor elke bestelling die wordt gedaan en die we mogen versturen, maar bij elk pakje voelt het toch als niet normaal. We zijn Samma niet begonnen om producten te bezorgen. We zijn Samma ooit begonnen als ontmoetingsplek waar we natuurlijk ook boeken, muziek en kadootjes verkopen om mensen dichter bij elkaar en bij God te brengen.. Het pakjes versturen voelt nog steeds heel onnatuurlijk voor Samma. Maar we blijven het goed en graag doen. We hebben het ook nodig om te mogen blijven bestaan. Net als alle andere ondernemers is het gebrek aan perspectief en het steeds weer moeten schakelen en het nauwelijks omzet hebben heel moeilijk. Als het allemaal LEEG is dan lukt VOL houden niet, want wat kun je houden als je het al niet meer hebt. Dat is echt de situatie voor heel veel ondernemers in de binnenstad waar ik dagelijks mee te maken heb. Wat ben ik dan dankbaar dat ik ondanks dat ik ook die somberheid ken, een Hemelse Vader heb die voor me zorgt en mijn zorgen kent.
Jubeljaar en hulp gezocht.
Het is daarom nog gekker dat in al die sombere weken we eigenlijk bezig zijn met ons jubeljaar. Het moet en mag een jaar van vreugde zijn omdat we er al bijna 50 jaar mogen zijn bij Samma. De afgelopen weken ben ik bezig met het opzetten van een website met alle verhalen, concerten en evenementen, foto’s van de afgelopen 50 jaar. Er is zoveel te vertellen en ik realiseer me dat ik dat onmogelijk alleen kan doen. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar iemand die het leuk vindt om foto’s artikelen en gebeurtenissen te digitaliseren en op de nieuwe jubileumwebsite te zetten. Iets voor jou? Laat het weten.
Private Shopping
Er gebeuren ook nog andere dingen, maar daar vertel ik jullie later weer over anders wordt dit een beetje te lange mail.
Wat wel weer een sprankje hoop geeft is private shopping. Hoe leuk is dat. Kunnen we jullie ook allemaal weer een jubeljaar kadootje geven. Maak gerust een afspraak. Zeg erbij hoe lang je wilt snuffelen en maak bijvoorbeeld meteen een afspraak met een vriend of vriendin. Je mag tenslotte met z’n tweetjes tegelijk bij Samma zijn. Bel, app, mail en we blokken een privé tijd voor je ergens van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur.
Het wordt tijd dat we elkaar in de ogen kunnen kijken en weer tegen elkaar kunnen zeggen: "Hoe is het met je"

Kom en Zie - Zij Lacht - Maartje Kok

Al eeuwenlang is de tijd rondom Pasen een tijd van bezinning. Dit veertigdagenboek helpt je hierbij en geeft woorden van verstilling, verscherping en vertroosting, om zo in deze veertigdagentijd je ogen te richten op Jezus.

Het zien op Jezus doen we door te kijken door de ogen van de gelovige van vroeger en nu. Wat zagen zij van Jezus en wat zegt ons dat? Deze veertig dagen ga je op weg en kijk je naar Jezus door middel van overdenkingen, gedichten, vragen en opdrachten. Zo leer je in deze dagen zien wat het betekent dat Christus ons lief heeft gehad tot in de dood. Eén ding is zeker: we zullen nooit uitgekeken raken.

Lees verder
Kom en Zie - Zij Lacht - Maartje Kok

Trek de Cirkel Mark Batterson

In veertig korte hoofdstukken leert Mark Batterson hoe je kunt bidden door gebedscirkels te trekken om je dromen, familie, problemen en Gods beloften. Ervaar de kracht van vrijmoedig gebed.

Lees verder
Trek de Cirkel Mark Batterson

Bidden en Binden - Riekelt Pasterkamp

Een Boeiende Blik achter de schermen.

Wat drijft Gert-Jan Segers en zijn fractie? Bidden en Binden volgt de politiek leider van de ChristenUnie, de kleinste regeringspartij in het kabinet Rutte III. het geeft inzicht in het politieke spel voor en achter de schermen, zeker wanneer er verkiezingen in aantocht zijn en de spanningen in de coalitie oplopen.

Een journalistieke blik achter de schermen van de dagelijkse hectiek op het Binnenhof, die eindigt met de val van het kabinet. Dat dit politieke portret werd geschoten in corona-tijd geeft het boek een bijzondere kleur. Het boek wordt gecompleteerd met interviews met zeven belangrijke vrouwen uit de politieke en sociale omgeving van Segers.

Riekelt Pasterkamp (Apeldoorn) werkte voor het Reformatorisch Dagblad en is sinds 2009 freelance journalist en presentator onder de naam TekstPast. Hij werkt voor kranten en tijdschriften, leidt debatten, is dagvoorzitter en presenteert programma’s voor de Reformatorische Omroep en Family7. Hij schreef verschillende boeken, onder andere over de Nederlandse militaire missie in Uruzgan (2007 en 2010) en over de ChristenUnie in de regering (2008, 2021).

17,99

Koop nu
Bidden en Binden - Riekelt Pasterkamp

Stilte in mijn hart - Elisabeth Elliot

Stilte in mijn hart - Elisabeth Elliot
Waar moet je heen als je de drukte en het rumoer van het leven van alledag even wilt ontvluchten? Elisabeth Elliot, veelgevraagd spreekster en schrijfster van een groot aantal bestsellers, geeft daarop een eenvoudig antwoord: kom tot rust in de armen van onze almachtige, liefdevolle hemelse Vader.

Stilte in mijn hart is samengesteld uit de hoofdartikelen die Elisabeth Elliot regelmatig schreef voor haar nieuwsbrief. 'Ze gaan voornamelijk over het leren kennen van God', zegt de schrijfster. 'Niets is in de verste verte zo belangrijk in het leven. Het is de reden van ons bestaan.' Ontdek samen met Elisabeth het geheim van een diepere vrede in de wandel met God.

13,99

Koop nu

Aks er niets meer klopt - Ineke Marsman-Polhuijs

Soms lijkt je leven in duizend stukjes uit elkaar te vallen. Er klopt niets meer van. Tussen de brokstukken zoek je naar wat nog bruikbaar is. Zekerheden lijken ineens niet meer zo vanzelfsprekend en ook je geloof kan op losse schroeven komen te staan.

Hoe kun je geloven en op God vertrouwen als je een groot verlies hebt geleden of worstelt met de vraag waarom er zoveel ellende is? In dit boek vind je gedachten die kunnen helpen je weg te vinden. Ineke vertelt wat er gebeurde toen haar dochtertje voor haar geboorte stierf en neemt je mee in hoe zij leerde op God te blijven vertrouwen. Te geloven in het dal, ook als er niets meer klopt.

‘Een open, eerlijk en rauw reisverslag, zonder de blik op het leven te verliezen. Ineke schrijft over het kindje dat ze verloor – maar betrek dit verhaal ook gerust op jezelf.’ (Mirjam van der Vegt – stiletrainer)

‘Wat is dit een puur en eerlijk boek geworden over een immens verlies en het rauwe, eenzame rouwproces dat daarop volgt. Herkenning en begrip bij ieder hoofdstuk. Wat heb ik dat gemist in de tijd dat ik dit zelf moest meemaken.’ (Liesbeth Koedoot – LEV)

Ineke Marsman-Polhuijs (1978) is getrouwd en moeder van vijf kinderen waarvan ze er vier nog hier op aarde heeft. Ze studeerde Nederlands is singer-songwriter, blogger, auteur en boekvertaler. Haar passies zijn zingen en muziek maken, studeren, mensen verder helpen en tijd doorbrengen met God. Van haar hand verscheen eerder het boek ‘Zichtbaar: De lessen van Daniël’.

15,95

Koop nu
Aks er niets meer klopt - Ineke Marsman-Polhuijs

Al mijn schuld is weggedaan - Walter Hobelman

Al mijn schuld is weggedaan - Walter Hobelman
‘We hebben mensen nodig zoals Walter, die met hun verhaal naar buiten durven te komen. Daarmee halen we armoede, schuld en schaamte weg uit de anonimiteit.’ (Otwin van Dijk, burgemeester Oude IJsselstreek) Walter Hobelman stond met zijn gezin drie jaar onder beschermingsbewind omdat de schulden het gezin boven het hoofd dreigden te groeien. In deze drie jaar lukte het om alle schulden terug te betalen en een gezonde buffer op te bouwen. Als journalist sprak hij slachtoffers, hulpverleners en beleidsmakers. De schuldhulpverlening in Nederland is een traag en gebrekkig systeem waar mensen het slachtoffer van worden. Het moet anders, vindt de auteur. In dit boek lees je Walters eerlijke verhaal en geeft hij je tips en adviezen over alles waar je rond schuld en armoede mee te maken krijgt, zoals bewindvoering, schuldsanering, de hulpinstanties, budgetteren, de voedselbank, financiële opvoeding en een gezonde identiteit, want elk mens is uniek en waardevol. Walter Hobelman (1965) is journalist, redacteur en spreker. Hij woont met zijn vrouw in het Achterhoekse Gendringen. Samen hebben ze vier kinderen.

15,00

Koop nu

Veel Zegen - Willem de Vink

55 zegeningen voor elk moment en voor speciale gelegenheden. Hoe rijk kun je zijn! In dit boekje vind je heel veel zegen. Zegen voor je dagelijks leven en zegen voor bijzondere momenten. Zegenen betekent: goede woorden uitspreken, die van invloed zullen zijn in ons dagelijks leven. Wie kan dat beter dan de Here God? Hij wil niets liever dan ons zegenen, dus waarom zouden we zijn woorden niet gretig in ons opnemen? Het geeft ons enorm veel troost, voldoening en plezier om zijn zegen te ontvangen – en ook om te zien wat die uitwerkt. Je krijgt in dit boekje 55 zegeningen, allemaal geïnspireerd door de Bijbel. Het grootste deel zijn zegeningen voor elke dag. Achterin vind je een aantal zegeningen voor speciale gelegenheden, zoals voor de huwelijksinzegening, de doop en de verjaardag.

9,50

Koop nu
Veel Zegen - Willem de Vink

Jezus Volgen - henri Nouwen

Jezus Volgen - henri Nouwen
  • Niet eerder gepubliceerde teksten van Henri Nouwen tonen het christendom in al zijn essentie
In zes stappen maakt Nouwen de essentie duidelijk van wat het voor hem betekent als je Jezus wilt volgen. Dat doet hij aan de hand van Bijbelpassages die soms overbekend zijn. Maar hij weet ze verrassend te ontsluiten. Het christendom verschijnt in al zijn radicaliteit, maar komt vooral aan het licht als een uitnodiging.

Zo toont Nouwen bijvoorbeeld aan de hand van de hoofdstukken over Jezus' gebod om onze vijanden lief te hebben hoe je je kunt laten overtuigen om wie je vijand en concurrent lijken, te beminnen. Dan opent de wereld zich als ruimte van verbondenheid en betrokkenheid en verschijnt ze niet langer als dreigend en gewelddadig.

19,99

Koop nu

Vrijheid in Christus - Neil Anderson

Stemmen horen, nachtmerries hebben, angst en zorg, gevolgen van overheersing en misbruik, verslavingen… er zijn onnoemelijk veel zaken waar mensen advies, hulp en gebed voor vragen. Neil Anderson schreef dit boek om pastoraal werkers, hulpverleners, geestelijk leiders of gewoon ‘goede vrienden’ een belangrijk instrument in handen te geven om deze mensen te helpen.

Vanuit diep bijbels inzicht en rijke, jarenlange ervaring als counselor schreef hij dit boek, om zo mensen stap voor stap mee te nemen naar de vrijheid die de Here Jezus voor iedereen bewerkte aan het kruis.

Eerdere uitgaven van dit boek waren in ons land en daarbuiten een groot succes, waarschijnlijk omdat de kerk in onze tijd moe is van snelle, tijdelijke oplossingen en ‘enthousiaste kreten’, en grote behoefte heeft aan echte, blijvende geestelijke vrijheid, die zijn wortels vindt in waarachtig discipelschap.

Laat je toerusten om anderen mee te nemen op die weg omhoog – en samen te wandelen in blijvende vrijheid in Christus!

Lees verder
Vrijheid in Christus - Neil Anderson
samma bijna 50 jaar