Weer nieuwe titels,

Ik beloof je binnenkort weer helemaal bij te praten over hoe het gaat met Samma en met mij. Feit is nu even dat we weer wat nieuwe titels binnen hebben waar je misschien in geinteresseerd bent. Feit is ook dat je vanaf woensdag je bestelling op kunt komen halen bij Samma. Wel eerst bestellen en betalen en dan kant en klaar ophalen. Even bellen voor zaken die niet op de website staan kan ook altijd en we sturen je gewoon een betaalverzoekje. 0621885351 is het mobiele Samma nummer. Digitaal whatsapp bellen gaat echt prima en zo ben je toch een beetje op bezoek in de winkel. Zien en spreken we je snel?
Iedereen die komt afhalen krijgt een extra leuk Jubeljaar kado van Samma speciaal ook voor Valentijn.
groetjes
Irene

Bidden en Binden - Riekelt Pasterkamp

Een Boeiende Blik achter de schermen.

Wat drijft Gert-Jan Segers en zijn fractie? Bidden en Binden volgt de politiek leider van de ChristenUnie, de kleinste regeringspartij in het kabinet Rutte III. het geeft inzicht in het politieke spel voor en achter de schermen, zeker wanneer er verkiezingen in aantocht zijn en de spanningen in de coalitie oplopen.

Een journalistieke blik achter de schermen van de dagelijkse hectiek op het Binnenhof, die eindigt met de val van het kabinet. Dat dit politieke portret werd geschoten in corona-tijd geeft het boek een bijzondere kleur. Het boek wordt gecompleteerd met interviews met zeven belangrijke vrouwen uit de politieke en sociale omgeving van Segers.

Riekelt Pasterkamp (Apeldoorn) werkte voor het Reformatorisch Dagblad en is sinds 2009 freelance journalist en presentator onder de naam TekstPast. Hij werkt voor kranten en tijdschriften, leidt debatten, is dagvoorzitter en presenteert programma’s voor de Reformatorische Omroep en Family7. Hij schreef verschillende boeken, onder andere over de Nederlandse militaire missie in Uruzgan (2007 en 2010) en over de ChristenUnie in de regering (2008, 2021).

17,99

Koop nu
Bidden en Binden - Riekelt Pasterkamp

Stilte in mijn hart - Elisabeth Elliot

Stilte in mijn hart - Elisabeth Elliot
Waar moet je heen als je de drukte en het rumoer van het leven van alledag even wilt ontvluchten? Elisabeth Elliot, veelgevraagd spreekster en schrijfster van een groot aantal bestsellers, geeft daarop een eenvoudig antwoord: kom tot rust in de armen van onze almachtige, liefdevolle hemelse Vader.

Stilte in mijn hart is samengesteld uit de hoofdartikelen die Elisabeth Elliot regelmatig schreef voor haar nieuwsbrief. 'Ze gaan voornamelijk over het leren kennen van God', zegt de schrijfster. 'Niets is in de verste verte zo belangrijk in het leven. Het is de reden van ons bestaan.' Ontdek samen met Elisabeth het geheim van een diepere vrede in de wandel met God.

13,99

Koop nu

Doorleven - Omgaan met verlies en rouw - Judith Stoker

Verlies, we maken het allemaal mee in het leven. Hoewel we bij rouw direct denken aan overlijden zijn er veel vormen van verlies die ook rouw met zich meebrengen: echtscheiding, verlies van werk of gezondheid, een familielid dat Alzheimer krijgt, het niet kunnen vinden van een partner of ongewenste kinderloosheid, abortus, een vriendschap die stukloopt of een kind dat het contact verbreekt, zijn zomaar een paar voorbeelden van ingrijpende verliezen die je bij je kunt dragen.

Een verlies heeft impact op je psychische en lichamelijke gezondheid maar ook op je geestelijk leven. ‘Doorleven’ geeft zicht op verlies, inzicht in wat rouwen is en praktische handvatten hoe je met een verlies om kunt gaan.
‘Het gaat wel over’ of ‘je moet het een plekje geven’ zijn dooddoeners die in dit boek ontkracht worden. Een verlies blijft en dus zul je een manier moeten vinden om verder te gaan: dóórleven dus. Dat kan als je een verlies ook kunt doorléven.

Op een praktische, persoonlijke en pastorale manier neemt Judith Stoker, psychosociaal therapeut, je mee door het landschap van rouw. Het boek is geschikt voor ieder die zelf of in zijn omgeving met verlies te maken heeft, maar zeker ook voor leidinggevenden, leerkrachten, verpleegkundigen, therapeuten en pastoraal werkers.

Inclusief verwerkingsvragen voor persoonlijk gebruik of om in groepsverband te bespreken.

19,95

Koop nu
Doorleven - Omgaan met verlies en rouw - Judith Stoker

ROUWKOST - Judith Stoker

ROUWKOST - Judith Stoker
150 kaarten met bemoedigingen, gespreksvragen, tips en troost na verlies van een geliefde
  • Inspiratie om je verlies te doorleven
  • Een steuntje in de rug in een moeilijke tijd
  • Hulpmiddel om te praten over je verlies
Gebaseerd op het boek ‘Doorleven’ (omgaan met rouw en verlies) van Judith Stoker

Judith: ‘Verlies door overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. Leren leven met verlies kost veel energie en kan een lange weg zijn waarin van alles op je afkomt. In ons dagelijks leven zijn rauwkost groenten die rauw gegeten worden, gezond zijn en licht verteerbaar. In een periode van rouw heb je naast gezond eten ook ander voedsel nodig. Er komt veel op je af en daarbij kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom: Rouwkost! In mijn boek ‘Doorleven – Omgaan met verlies en rouw’ schrijf ik uitgebreid over verlies en rouw. Omdat ik weet dat je in een periode van rouw vaak niet de concentratie hebt om veel te lezen heb ik Rouwkost bedacht. Rouwkost bestaat uit 150 kaartjes met praktische tips, informatie over wat je bij rouw tegenkomt en bemoedigende Bijbelteksten. Voor elke dag een klein portie voedsel om tot je te nemen. Staat het kaartje voor die dag je niet aan of is het niet op jou van toepassing, dan ga je gewoon door naar de volgende. Je kunt de kaartjes ook gebruiken om in gesprek te komen over jouw rouwproces.’

17,50

Koop nu

Aks er niets meer klopt - Ineke Marsman-Polhuijs

Soms lijkt je leven in duizend stukjes uit elkaar te vallen. Er klopt niets meer van. Tussen de brokstukken zoek je naar wat nog bruikbaar is. Zekerheden lijken ineens niet meer zo vanzelfsprekend en ook je geloof kan op losse schroeven komen te staan.

Hoe kun je geloven en op God vertrouwen als je een groot verlies hebt geleden of worstelt met de vraag waarom er zoveel ellende is? In dit boek vind je gedachten die kunnen helpen je weg te vinden. Ineke vertelt wat er gebeurde toen haar dochtertje voor haar geboorte stierf en neemt je mee in hoe zij leerde op God te blijven vertrouwen. Te geloven in het dal, ook als er niets meer klopt.

‘Een open, eerlijk en rauw reisverslag, zonder de blik op het leven te verliezen. Ineke schrijft over het kindje dat ze verloor – maar betrek dit verhaal ook gerust op jezelf.’ (Mirjam van der Vegt – stiletrainer)

‘Wat is dit een puur en eerlijk boek geworden over een immens verlies en het rauwe, eenzame rouwproces dat daarop volgt. Herkenning en begrip bij ieder hoofdstuk. Wat heb ik dat gemist in de tijd dat ik dit zelf moest meemaken.’ (Liesbeth Koedoot – LEV)

Ineke Marsman-Polhuijs (1978) is getrouwd en moeder van vijf kinderen waarvan ze er vier nog hier op aarde heeft. Ze studeerde Nederlands is singer-songwriter, blogger, auteur en boekvertaler. Haar passies zijn zingen en muziek maken, studeren, mensen verder helpen en tijd doorbrengen met God. Van haar hand verscheen eerder het boek ‘Zichtbaar: De lessen van Daniël’.

15,95

Koop nu
Aks er niets meer klopt - Ineke Marsman-Polhuijs

Al mijn schuld is weggedaan - Walter Hobelman

Al mijn schuld is weggedaan - Walter Hobelman
‘We hebben mensen nodig zoals Walter, die met hun verhaal naar buiten durven te komen. Daarmee halen we armoede, schuld en schaamte weg uit de anonimiteit.’ (Otwin van Dijk, burgemeester Oude IJsselstreek) Walter Hobelman stond met zijn gezin drie jaar onder beschermingsbewind omdat de schulden het gezin boven het hoofd dreigden te groeien. In deze drie jaar lukte het om alle schulden terug te betalen en een gezonde buffer op te bouwen. Als journalist sprak hij slachtoffers, hulpverleners en beleidsmakers. De schuldhulpverlening in Nederland is een traag en gebrekkig systeem waar mensen het slachtoffer van worden. Het moet anders, vindt de auteur. In dit boek lees je Walters eerlijke verhaal en geeft hij je tips en adviezen over alles waar je rond schuld en armoede mee te maken krijgt, zoals bewindvoering, schuldsanering, de hulpinstanties, budgetteren, de voedselbank, financiële opvoeding en een gezonde identiteit, want elk mens is uniek en waardevol. Walter Hobelman (1965) is journalist, redacteur en spreker. Hij woont met zijn vrouw in het Achterhoekse Gendringen. Samen hebben ze vier kinderen.

15,00

Koop nu

Keer terug en Kon thuis - Tanneke Dorgelo

n Zijn liefde stuurt God een profeet naar een afgedwaald volk: Jeremia. In een donkere tijd, vlak voor Gods oordeel, bracht hij helder en steeds weer Gods woord. Een eerlijk woord dat moest leiden tot berouw en bekering.

Dit bijbelstudieboek vertelt je over Gods hart tegenover een afgedwaald volk en laat je iets van de Here Jezus zien in Jeremia. Veel vrouwen ervaren Jeremia als een moeilijk bijbelboek, dit boek helpt je om het te bestuderen. Het boek bevat bijbelstudies voor acht weken, met elke week:
– vijf dagen waarin je verschillende bijbelgedeelten bestudeert
– vragen die een dieper inzicht en geloofsgroei geven
– een handleiding voor gespreksleiders

25,99

Koop nu
Keer terug en Kon thuis  - Tanneke Dorgelo

Veel Zegen - Willem de Vink

Veel Zegen - Willem de Vink
55 zegeningen voor elk moment en voor speciale gelegenheden. Hoe rijk kun je zijn! In dit boekje vind je heel veel zegen. Zegen voor je dagelijks leven en zegen voor bijzondere momenten. Zegenen betekent: goede woorden uitspreken, die van invloed zullen zijn in ons dagelijks leven. Wie kan dat beter dan de Here God? Hij wil niets liever dan ons zegenen, dus waarom zouden we zijn woorden niet gretig in ons opnemen? Het geeft ons enorm veel troost, voldoening en plezier om zijn zegen te ontvangen – en ook om te zien wat die uitwerkt. Je krijgt in dit boekje 55 zegeningen, allemaal geïnspireerd door de Bijbel. Het grootste deel zijn zegeningen voor elke dag. Achterin vind je een aantal zegeningen voor speciale gelegenheden, zoals voor de huwelijksinzegening, de doop en de verjaardag.

9,50

Koop nu

Vrienden in vertrouwen verbonden - Willem de Vink

Dit boekje geeft je inzicht in misschien wel het belangrijkste wat je kunt verlangen: vriendschap. Maar hoe maak je vrienden? En hoe blijf je vrienden? En wat is vriendschap eigenlijk?

Dit boekje geeft je inzicht in misschien wel het belangrijkste wat je kunt verlangen: vriendschap. Je bent gelukkig als je vrienden hebt, echte vrienden. Maar hoe maak je vrienden? En hoe blijf je vrienden? En wat is vriendschap eigenlijk? Vrienden verrijken elkaar. Ze versterken elkaar. Ze vinden bevestiging, troost en plezier bij elkaar. Je kunt nooit te veel aandacht besteden aan vriendschap. Dit boekje helpt je verder! Inhoud Hoe ben je een vriend? Hoe maak je vrienden? Triades in de kerk Hoe is Gods liefde? Wat zijn de kwaliteiten van vriendschap? Met 31 meditaties over vriendschap.

9,50

Koop nu
Vrienden in vertrouwen verbonden - Willem de Vink

Jezus Volgen - henri Nouwen

Jezus Volgen - henri Nouwen
  • Niet eerder gepubliceerde teksten van Henri Nouwen tonen het christendom in al zijn essentie
In zes stappen maakt Nouwen de essentie duidelijk van wat het voor hem betekent als je Jezus wilt volgen. Dat doet hij aan de hand van Bijbelpassages die soms overbekend zijn. Maar hij weet ze verrassend te ontsluiten. Het christendom verschijnt in al zijn radicaliteit, maar komt vooral aan het licht als een uitnodiging.

Zo toont Nouwen bijvoorbeeld aan de hand van de hoofdstukken over Jezus' gebod om onze vijanden lief te hebben hoe je je kunt laten overtuigen om wie je vijand en concurrent lijken, te beminnen. Dan opent de wereld zich als ruimte van verbondenheid en betrokkenheid en verschijnt ze niet langer als dreigend en gewelddadig.

19,99

Koop nu
samma bijna 50 jaar